Крюков Микола Миколайович (актор)


Крюков Микола Миколайович 1915—19931 — радянський, російський актор театру і кіно Заслужений артист РРФСР 1991

Зміст

  • 1 Біографія
  • 2 Фільмографія
  • 3 Примітки
  • 4 Література
  • 5 Посилання

Біографіяред

Народився 1915 р в селі Замитье Тверської губернії Закінчив студію Великого драматичного театру в Ленінграді 1935

З 1936 — актор Театру-студії під керівництвом СЕ Радлова Під час війни, після евакуації трупи в П'ятигорськ, виявився в окупації Після звільнення Радлова з ГУЛАГу, грав в його останніх постановках в Ризькому театрі російської драми 1956—1958 Також грав в театрах Тбілісі, Калінінграда Твері, Ростова-на-Дону
У кіно — з 1938 року, з 1958 — актор кіностудії «Ленфільм»2 Зіграв понад ста кіноролей Фільм «Останній дюйм» 1958 приніс актору широку популярність і Другу премію за чоловічу роль Всесоюзного кінофестивалю 19603

Завдяки своїй зовнішності, часто грав ролі іноземців шпигуна, барона, консула, академіка, військових високопосадовців тощо

Знявся в ряді українських кінофільмів

Пішов з життя в Санкт-Петербурзі 17 квітня 1993 року Похований актор на Серафимівському кладовищі

Фільмографіяред

вибірково

  • «Останній дюйм» 1958, Бен Енслі роль озвучив Юрій Толубєєв
  • «Закон Антарктиди» 1962, барон де Жеверен
  • «Порожній рейс» 1962, Волков
  • «По тонкій кризі» 1966
  • «Балада про Берінга і його друзів» 1970, генерал-адмірал Апраксин
  • «Місто під липами» латис Pilsēta zem liepām 1971, Мєшков
  • «Зникнення свідка» 1971, Юрій Степанович, слідчий
  • «А ви кохали коли-небудь» 1973, дідусь з двома онуками
  • «Земля Саннікова» 1973, морський офіцер
  • «Розумні речі» 1973, старий, господар «розумних речей»
  • «Бронзовий птах» 1974, кубинський комуніст
  • «Одинадцять надій» 1975, Костянтин Лапшин
  • «Смерть під вітрилом» латис «Nāve zem buras» 1976, Ієн Кейпл озвучив Рудольф Панков
  • «Ніс» 1977, чиновник
  • «У зоні особливої уваги» 1977, старий-лісничий — дід Пугачова
  • «Акванавти» 1979, Командор
  • «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона» 1980, полковник Моран
  • «Петровка, 38» 1980, Овер'ян Прохорович, рецидивіст, ватажок банди
  • «Довга дорога в дюнах» 1980
  • «Дівчина і Гранд» 1981, Іван Никонович, директор іподрому
  • «Росія молода» 1981—1982, шведський адмірал Ярл Юленшерна
  • «Острів скарбів» 1982, Том Морган
  • «Життя Берліоза» 1983, міні-серіал; король Ганновера
  • «Софія Ковалевська» 1985, генерал Корвін-Круковський, батько Софії
  • «Анна Павлова» 1986, Оскар II, король Швеції
  • «Лівша» 1986, одноокий аглицький адмірал
  • «Циники» 1991
  • «Білий одяг» 1992, Стефан Ігнатович Вонлярлярський
  • «22 червня, рівно о 4 годині» 1992 та ін

Знявся в українських стрічках:

  • «Морський пост» 1938, Одеська кіностудія
  • «їм було дев'ятнадцять» 1960, Лепко
  • «Сильніше урагану» 1960, капітан Білоус
  • «Фортеця на колесах» 1960, Вальтер фон Лютвиць
  • «Звичайна історія» 1960, Гаргантон
  • «Три доби після безсмертя» 1963
  • «Дочка Стратіона» 1965, Стратіон
  • «Космічний сплав» 1964, Григорій Петрович
  • «Перевірено — мін немає» 1965
  • «Над нами Південний Хрест» 1965, Микола Петрович, директор
  • «Акваланги на дні» 1966
  • «Два роки над прірвою» 1966, Сімонов
  • «Туманність Андромеди» 1967, Ерг Ноор
  • «Помилка Оноре де Бальзака» 1968, Віктор Гюго
  • «Один шанс із тисячі» 1968, Двигубський
  • «Ніч перед світанком» 1971, полковник
  • «Довга дорога в короткий день» 1972, епізод
  • «Це було в Міжгір'ї» 1975, Синявін
  • «Етюди про Врубеля» 1989, Кіностудія імені Олександра Довженка

Приміткиред

  1. ↑ Могили знаменитостей Крюков Микола Миколайович 1915—1993
  2. ↑ Енциклопедія кіно 2010: Крюков Микола Миколайович на dicacademicru рос
  3. ↑ Енциклопедія вітчизняного кіно: Крюков Микола Миколайович рос

Літератураред

  • Кино: Энциклопедический словарь М, 1987 — С217

Посиланняред

  • Микола Крюков на сайті Internet Movie Database англ
  • Фільмографія на kino-teatrru рос


Це незавершена стаття про актора або акторку
Ви можете допомогти проекту, виправивши або дописавши її


Крюков Микола Миколайович (актор) Інформацію Про

Крюков Микола Миколайович (актор)


  • user icon

    Крюков Микола Миколайович (актор) beatiful post thanks!

    29.10.2014


Крюков Микола Миколайович (актор)
Крюков Микола Миколайович (актор)
Крюков Микола Миколайович (актор) Ви переглядаєте суб єкт.
Крюков Микола Миколайович (актор) що, Крюков Микола Миколайович (актор) хто, Крюков Микола Миколайович (актор) опис

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Випадкові Статті

Більярд

Більярд

Білья́́рд — гра кулями на спеціально обладнаному столі. Усі сучасні варіанти гри проходять на с...
Гур'ївка

Гур'ївка

Гур'ївка у Вікісховищі Гу́р'ївка — село в Україні, в Новоодеському районі Миколаївської...
Каплиці Версаля

Каплиці Версаля

Сучасна Каплиця Версальського палацу є п'ятою в його історії. Каплиці палацу розвивались разом із па...
Keep the Faith

Keep the Faith

«Keep the Faith» — пісня Тако Гачечиладзе для конкурсу Євробачення 2017 в Києві, Україна1 Пісня...