TR | RU | KK | BE | EN |

Кеннет Лонерган


Кеннет Лонерган англ Kenneth Lonergan; нар 16 жовтня 196219621016, Нью-Йорк, США — американський режисер, драматург та сценарист

Зміст

  • 1 Біографія
  • 2 Кар'єра
  • 3 Особисте життя
  • 4 Фільмографія
  • 5 Примітки

Біографіяред

Кеннет Лонерган народився в Нью-Йорку, США в родині лікарів Кеннет — наймолодший з двох синів побачив світ у Бронксі, але згодом родина переїхала в Мангеттен Коли хлопчику було п'ять, батьки розлучилися, мати вийшла заміж удруге за психіатра Біологічний батько Кеннета був ірландцем, а мати з вітчимом — євреї1 Навчався в нини непрацюючій приватній школі Волдена, де і почав писати п'єси2 Здобувати освіту продовжив у Весліанському університеті, але через рік почав вивчати драматургію в Нью-Йоркському університеті, який закінчив у 19853

Кар'єраред

Ранніми роботи Лоренгана були сценарії театральних вистав За один з яких Кеннет пізніше був номінований на Пулітцерівську премію Та якось він вирішив спробувати себе як сценарист у Голлівуді У нього вже був досвід створення сюжету для одного із епізодів мультсеріала «Даг», а у 1999 Гарольд Раміс зніме комедію за сценарієм Кеннета «Аналізуй це» Уже наступного року він спробує себе як режисера драми «Можеш покластися на мене» Робота була оцінена критиками, зокрема отримала нагороду в двох номінаціях премії «Незалежний дух», став найкращим фільмом на думку Асоціації кінокритиків Лос-Анджелеса

У 2002 вийшла в прокат стрічка «Аналізуй те» — продовження комедії «Аналізуй це», Кеннет виступив одним із сенаристів фільму Того ж року світ побачила історична драма Мартіна Скорсезе «Банди Нью-Йорка» над якою попрацював Кеннет Наступною режисерською роботою став фільм «Маргарет», після якого він приступив до драматичної стрічки «Манчестер біля моря» Фільм зібрав численну кількість номінацій та нагород

Особисте життяред

У 2000 Кеннет Лонерган одружився з акторкою Джей Сміт-Камерон У пари є донька Неллі4

Фільмографіяред

Рік Назва Оригінальна назва Примітки
1994 «Даг» Doug сценарист
1999 «Аналізуй це» Analyze This сценарист
2000 «Можеш покластися на мене» You Can Count On Me режисер, сценарист
2000 «Пригоди Роккі й Бульвінкля» The Adventures of Rocky and Bullwinkle сценарист
2002 «Аналізуй те» Analyze That сценарист
2002 «Банди Нью-Йорка» Gangs of New York сценарист
2011 «Маргарет» Margaret режисер, сценарист
2016 «Манчестер біля моря» Manchester by the Sea режисер, сценарист
2017 Howards End міні-серіал; сценарист

Приміткиред

  1. ↑ http://wwwnewyorkercom/magazine/2016/11/07/the-cinematic-traumas-of-kenneth-lonergan
  2. ↑ http://wwwnytimescom/2001/03/12/movies/artist-at-work-kenneth-lonergan-finding-the-drama-in-real-lifehtml
  3. ↑ http://wwwnytimescom/2000/11/12/movies/film-a-playwright-with-a-new-job-title-auteurhtml
  4. ↑ http://brightwalldarkroomcom/issue-41/2016/11/13/an-interview-with-j-smith-cameron



Кеннет Лонерган Інформацію Про

Кеннет Лонерган


  • user icon

    Кеннет Лонерган beatiful post thanks!

    29.10.2014


Кеннет Лонерган
Кеннет Лонерган
Кеннет Лонерган Ви переглядаєте суб єкт.
Кеннет Лонерган що, Кеннет Лонерган хто, Кеннет Лонерган опис

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Випадкові Статті

Apollonias zeylanica

Apollonias zeylanica

Apollonias zeylanica — це вид квіткових рослин роду Аполонії родини Лаврових Зміст 1 Морфо...
Підрозділ (значення)

Підрозділ (значення)

Підрозділ: Підрозділ військова справа Команда Департамент підрозділ Підрозділ — поняття, яке ма...
Звіробій (фільм, 1990)

Звіробій (фільм, 1990)

«Звіробі́й» — художній фільм у двох серіях 1990 за мотивами однойменного роману Дж Ф Купера ...
Ольденборстель

Ольденборстель

Ольденборстель нім Oldenborstel — громада в Німеччині, розташована в землі Шлезвіг-Гольштейн Вх...

Випадкові Статті (searchxengine.com)

Бджолина матка

Бджолина матка

Бджолина матка, або бджоломатка - розмножується самка бджіл. Матка - особа жіночої статі з добре роз
Калузька (станиця)

Калузька (станиця)

Калузька - станиця в Сіверському районі Краснодарського краю. Адміністративний центр Калузького сіл
KOMPSAT-6

KOMPSAT-6

KARI Оператор KARI Завдання ДЗЗ Супутник Землі Запуск 2020 рік планується Ракета-носій «Ан
Хусейн Байкара

Хусейн Байкара

Абу-ль-Газі Хусейн Мірза ібн Мансур ібн Байкара, більш відомий як Хусейн Байкара або Султан-Хусейн (