TR | RU | KK | BE | EN |

Кемерон Діас

кемерон диаз, кемерон бойс
Ке́мерон Міше́ль Ді́аз (англ. Cameron Michelle Diaz ; * 30 серпня 1972, Сан-Дієго, Каліфорнія) — американська актриса, супермодель. Найбільше відома за ролями у фільмах Маска, Дещо про Мері, Весілля найкращого друга, Ангели Чарлі, Шрек і Банди Нью-Йорка.

Зміст

  • 1 Біографія
    • 1.1 Дитинство
    • 1.2 Кар'єра
  • 2 Особисте життя
  • 3 Фільмографія
  • 4 Нагороди і номінаціі
    • 4.1 Нагороди
    • 4.2 Номінації
  • 5 Посилання

Біографія

Дитинство

Кемерон Діаз народилась у Сан-Дієго, штат Каліфорнія. Батько Діаз — кубинський американець у другому поколінні; серед предків матері німці, англійці і корінні американці. Діаз відвідувала середню школу в Лонг-Біч у той самий час, що й репер Снуп Дог. Усе дитинство Кемерон провела в місті Сан-Дієго разом із батьками. І Кемерон, і її старша сестра, були чималі бешкетниці: слухали важку музику, проводили час із місцевими хлопцями і легко могли дати по фізії кривдникові, незважаючи на стать і вік. Музичні пристрасті дочки мати сприймала спокійно, ба більше, на концерти Оззі Озборна, Металіки і Ван Халена ходила разом з Кемерон.

Змалку Кемерон, яка вдома мала невеликий зоопарк: коти, миші, пташки, змії тощо — мріяла стати зоологом, геть не замислюючись у той час про кар'єру актриси. Проте стати відомим зоологом Кемерон так і не судилося, на черговій вечірці від фотографа Джефа Дюнасс вона отримує запрошення попрацювати у модельній агенції «Elite». Без зайвих роздумів «зоолог» укладає контракт із агентством, про що анітрохи не шкодує: за день зйомок заробляє близько двох тисяч доларів.

Кар'єра

У 16 років Кемерон розпочала свою кар'єру моделі: уклала контракт з модельною агенцією «Еліт Модел Менеджмент». Закінчивши школу, Діаз поїхала працювати до Японії, де познайомилася з режисером Карло де ла Торре. Протягом наступних років робота моделлю дала можливість обмандрувати весь світ та попрацювати у відомі модельних агентствах з такими дизайнерами, як Келвін Кляйн та Левіс.

У 21 рік Діаз отримала роль у фільмі Маска з Джимом Керрі у головній ролі. Навіть попри те, що вона не мала ніякого попереднього акторського досвіду, Діаз віддали головну жіночу роль у стрічці. Щойно одержавши роль, Кемерон записалася на уроки акторської майстерності. Протягом наступних трьох років, вона отримувала ролі в низькобюджетних, незалежних фільмах, таких, як Остання вечеря, Відчуваючи Мінессоту, і Вона — єдина. Згодом актриса завоювала успіх своїми ролями у картинах Весілля мого найкращого друга та Дещо про Мері. Вона також отримала схвалення критиків за участь у фільмі Бути Джоном Малковичем. Протягом 1999–2000 років Камерон Діаз знялась у багатьох стрічках, зокрема в хітовому фільмі Янголи Чарлі. 2001 року вона здобула Золотий Глобус у номінації «найкраща актриса другого плану» САГ Евордс та Афі Ефордс за стрічку Ванільне небо, а також озвучила Принцесу Фіону в мультиплікаційному фільмі Шрек, за що отримала 10 мільйонів доларів. 2003 року Діаз одержала ще один Золотий Глобус за фільм Мартіна Скорсезе Банди Нью-Йорка і стала другою акторкою (першою була Джулія Робертс, фільм «Весілля»), яка заробила 20 мільйонів доларів за роль (Янголи Чарлі:Повний вперед).

Особисте життя

З 1995 по 1998 Кемерон зустрічалася з актором Меттом Діллоном. З 1999 по 2003 у неї був роман з Джаредом Лето. З 2003 по 2006 — з Джастіном Тімберлейком. З липня 2010 зустрічається з бейсболістом Алексом Родрігесом.

Фільмографія

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
1994 ф Маска The Mask Тіна Карлайл (англ. Tina Carlyle)
1995 ф Остання вечеря The Last Supper Джуд (англ. Jude)
1996 ф Тільки вона єдина She's the One Хізер Девіс (англ. Heather Davis)
1996 ф Відчуваючи Мінесоту Feeling Minnesota Фредді Клейтон (англ. Freddie Clayton)
1996 ф Як втриматися на плаву Head Above Water Наталі (англ. Nathalie)
1997 ф Шантаж Keys to Tulsa Труді (англ. Trudy)
1997 ф Весілля мого найкращого друга My Best Friend's Wedding Кіммі Уоллес (англ. Kimmy Wallace)
1997 ф Життя гірше звичайного A Life Less Ordinary Селін Навіль (англ. Celine Naville)
1998 ф Страх і ненависть в Лас-Вегасі Fear and Loathing in Las Vegas репортер (англ. TV reporter)
1998 ф Дещо про Мері There's Something About Mary Мері Дженсен/Метьюс (англ. Mary Jensen)
1998 ф Дуже дикі штучки Very Bad Things Лаура Гареті-Фішер (англ. Laura Garrety)
1999 ф Бути Джоном Малковичем Being John Malkovich Лотті Шварц (англ. Lotte Schwartz)
1999 ф Щонеділі Any Given Sunday Крістіна (англ. Christina Pagniacci)
2000 ф Жіночі таємниці Things You Can Tell Just by Looking at Her Керол Фабер (англ. Carol Faber)
2000 ф Ангели Чарлі Charlie's Angels Наталі Кук (англ. Natalie Cook)
2001 ф Невидимий цирк The Invisible Circus Фейт (англ. Faith)
2001 мф Шрек Shrek Принцеса Фіона (англ. Princess Fiona)
2001 ф Ванільне небо Vanilla Sky Джулі Джиані (англ. Julie Gianni)
2002 ф Красунька The Sweetest Thing Крістіна Уолтерс (англ. Christina Walters)
2002 ф Банди Нью-Йорка Gangs of New York Дженні Евердін (англ. Jenny Everdeane)
2003 ф Ангели Чарлі: Тільки вперед Charlie's Angels: Full Throttle Наталі Кук (англ. Natalie Cook)
2004 мф Шрек 2 Shrek 2 Принцеса Фіона (англ. Princess Fiona)
2005 ф Хочу бути тобою In Her Shoes Меггі Феллер (англ. Maggie Feller)
2006 ф Відпустка за обміном The Holiday Аманда Вудс (англ. Amanda Woods)
2007 мф Шрек III Shrek the Third Принцеса Фіона (англ. Princess Fiona)
2007 мф Шрек: Різдво Shrek the Halls Принцеса Фіона (англ. Princess Fiona)
2008 ф Пригоди у Веґасі What Happens in Vegas Джой Макнеллі (англ. Joy McNally)
2009 ф Мій ангел-охоронець My Sister's Keeper Сара Фіцджеральд (англ. Sara Fitzgerald)
2009 ф Посилка The Box Норма Льюїс (англ. Norma Lewis)
2010 мф Шрек назавжди Shrek Forever After Принцеса Фіона (англ. Princess Fiona)
2010 мф Шрек: Страшилки Scared Shrekless Принцеса Фіона (англ. Princess Fiona)
2010 ф Лицар дня Knight and Day Джун Хевенс (англ. June Havens)
2011 ф Зелений шершень The Green Hornet Ленор Кейс (англ. Lenore Case)
2011 ф Училка Bad Teacher Елізабет Голсі (англ. Elizabeth Halsey)
2012 ф Чого чекати, коли чекаєш на дитину What to Expect When You're Expecting Джулс (англ. Jules)
2012 ф Гамбіт Gambit PJ Пазновскі (англ. PJ Puznowski)
2012 ф Автобіографія брехуна A Liar's Autobiography: The Untrue Story of Monty Python's Graham Chapman Зігмунд Фрейд (англ. Sigmund Freud)
2013 ф Радник The Counselor Малкіна (англ. Malkina)
2013 док Невіруючі The Unbelievers себе
2014 ф Інша жінка The Other Woman Карлі (англ. Carly)
2014 ф Секс-відео Sex Tape Енні (англ. Annie)

Нагороди і номінаціі

Нагороди

  • 1999 Премія канала MTV — найкраща жіноча роль (за фільм Дещо про Мері)
  • 2001 Премія каналу MTV — найкращий танець (за фільм Ангели Чарлі)
  • 2001 Премія каналу MTV — найкраща команда (за фільм Ангели Чарлі)

Номінації

  • 1995 Премія каналу MTV — найкращий танець (за фільм Маска)
  • 1995 Премія каналу MTV — прорив року (за фільм Маска)
  • 1995 Премія каналу MTV — найбажаніша жінка (за фільм Маска)
  • 1998 Премія каналу MTV — найкращий танець (за фільм Життя гірше звичайного)
  • 1999 Премія каналу MTV — найкращий екранний дует (за фільм Дещо про Мері)
  • 1999 Премія каналу MTV — найкращий поцілунок (за фільм Дещо про Мері)
  • 1999 Премія каналу MTV — найкраща комедійна роль (за фільм Дещо про Мері)
  • 1999 Премія Золотий Глобус — найкраща жіноча роль (комедія чи мюзікл) (за фільм Дещо про Мері)
  • 2000 Премія Золотий Глобус — найкраща жіноча роль другого плану (за фільм Бути Джоном Малковичем)
  • 2001 Премія каналу MTV — найкраща репліка (за фільм Ангели Чарлі)
  • 2002 Премія каналу MTV — найкраща екранна команда (за мультфільм Шрек)
  • 2002 Премія Золотий Глобус — найкраща жіноча роль другого плану (за фільм Ванільне небо)
  • 2003 Премія каналу MTV — найкращий поцілунок (за фільм Банди Нью-Йорка)
  • 2003 Премія Золотий Глобус — найкраща жіноча роль другого плану (за фільм Банди Нью-Йорка)
  • 2004 Премія Золота малина — найгірша жіноча роль (за фільм Ангели Чарлі: Тільки вперед)
  • 2004 Премія каналу MTV — найкращий танець (за фільм Ангели Чарлі: Тільки вперед)
  • 2007 Премія каналу MTV — найкращий поцілунок (за фільм Відпустка за обміном)

Посилання

  • Кемерон Діаз(англ.) на сайті Internet Movie Database
  • Камерон Діас на www.nndb.com — своєрідному інтернетівському «Who's Who»(англ.)
  • Cameron Diaz Fan Site(англ.)
  • Камерон Діас(укр.) на сайті Kino-teatr.ua

кемерон бойс, кемерон диаз, кемерон діас салон, кемерон монахен


Кемерон Діас Інформацію Про

Кемерон Діас


  • user icon

    Кемерон Діас beatiful post thanks!

    29.10.2014


Кемерон Діас
Кемерон Діас
Кемерон Діас Ви переглядаєте суб єкт.
Кемерон Діас що, Кемерон Діас хто, Кемерон Діас опис

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Випадкові Статті

Haskell

Haskell

Haskell (укр. Хаскель або Хаскелл) — стандартизована, винятково функціональна мова програмування з н...
Зізнання шопоголіка

Зізнання шопоголіка

Зізнання шопоголіка англ Confessions of a Shopaholic — американська кінокомедія 2009 року, що б...
The Long Road

The Long Road

«The Long Road» — четвертий студійний альбом канадського гурту «Nickelback» Випущений 23 вересня 200...
Бойовий потенціал

Бойовий потенціал

Бойови́й потенціа́л — узагальнена характеристика бойових можливостей (вогневих, ударних та мане...