Mon . 19 May 2019

Timuçin Caymaz

timucin caymaz reis, timucin caymazon
Timuçin Caymaz,   (d. 1928, İstanbul - ö. 26 Şubat 1999, İstanbul)   tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı.


Sanat hayatına 1946 yılında Ses Tiyatrosu'nda Halime operetinde sahneye çıkarak başlayan Timuçin Caymaz, Muammer Karaca Tiyatrosu, Şen Ses Opereti gibi topluluklarda çalıştı. Genellikle yardımcı oyuncu tiplemelerinde rol alan sanatçı, aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yaptı, birkaç filmde rol aldı.


Filmografisi

  • Arkadaşlık Öldü mü? -1970
  • Kaldırım Çiçeği -1969
  • Nisan Yağmuru -1969
  • Alnımın Kara Yazısı -1968
  • Senede Bir Gün -1966
  • Nasreddin Hoca -1965
  • Şahane Züğürtler -1964
  • Sevda Sahilleri - 1956

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Timuçin Caymaz
  • Sinema Türk'te Timuçin Caymaz

timucin caymaz reis, timucin caymazon


Timuçin Caymaz Hakkında Bilgi

Timuçin Caymaz


  • user icon

    Timuçin Caymaz beatiful post thanks!

    29.10.2014


Timuçin Caymaz
Timuçin Caymaz
Timuçin Caymaz konusunu görüntülemektesiniz.
Timuçin Caymaz nedir, Timuçin Caymaz kimdir, Timuçin Caymaz açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

Sedat Barı

Sedat Barı

Mehmet Sedat Barı (d. 1914, İstanbul) - (ö. 6 Ocak 2004), Türk siyasetçi. İstanbul Tıp Fakültesi mez...
2001 Sedat Simavi Ödülleri

2001 Sedat Simavi Ödülleri

2001 Sedat Simavi Ödülleri, çeşitli dallarda verilen Sedat Simavi Ödülleri'nin yirmi beşincisidir. K...
Java EE

Java EE

Java EE (Java Enterprise Edition, eski adıyla J2EE), özellikle büyük çaplı projelerin ihtiyaçları iç...
Neurospora crassa

Neurospora crassa

Neurospora crassa, asklı mantarlara ait bir kırmızı ekmek mantarı türüdür. "Sinir sporu" anlamına ge...