Mon . 20 Mar 2020
RU | UK | KK | BE | EN |

Showbiz and A.G.

showbiz and a.g. runaway slave
Showbiz and A.G. (Show and A.G. olarak da bilinir), Amerikalı hip hop grubudur. Bronx, New Yorklu prodüktör Showbiz ve rapçi A.G. (André the Giant'ın kısaltması)'den oluşmaktadır. İlk kez 1990'da Lord Finesse'in Funky Technician albümünde dinleyiciyle tanışan ikili, Diggin' in the Crates Crew (D.I.T.C.) grubunun birer üyesidir.

Konu başlıkları

  • 1 Geçmişi
    • 1.1 İlk yıllar
    • 1.2 1998 ve sonrası
  • 2 Diskografi
    • 2.1 Showbiz and A.G.
    • 2.2 Showbiz
    • 2.3 A.G.

Geçmişi

İlk yıllar

Showbiz and A.G. ilk olarak 1992'de Soul Clap adında bir EP yayınladı. Aynı yıl Runaway Slave adlı ilk stüdyo albümlerini piyasaya çıkardılar. "Soul Clap"in kısa versiyonu ile "Catchin' Wreck" ve "Party Groove" gibi eski kayıtlar albümde yer aldı. Albümdeki "Represent" adlı parça, merhum rapçi Big L'in ilk kez göründüğü parça olma özelliğine sahiptir. Albümdeki diğer konuk sanatçılar arasında Diamond D, Lord Finesse ve Deshawn yer aldı. 1993'te Showbiz, KRS-One'ın albümü için yaptığı "Sound of da Police" ile popülerlik kazandı.

1994'te Showbiz and A.G., Black Sheep grubunun ikinci albümü Non-Fiction'daki "E.F.F.E.C.T." adlı parçada yer aldılar. 1995'te Goodfellas albümünü Show and A.G. adıyla çıkardılar. Albümün selefine göre daha karanlık bir soundu vardı. LP'de yer alan konuklar arasında Lord Finesse, DJ Premier, Roc Raida, Dres, Method Man ve Diamond D sayılabilir. Albümdeki "Next Level" adlı parçaya DJ Premier'in yaptığı remiks büyük başarı elde etti.

1998 ve sonrası

İkili 1998'de Full Scale adında bir EP çıkardı ve sonrasında D.I.T.C. ile grup çalışmalarına ve solo projelerine yöneldiler. A.G. ilk solo kaydı olan The Dirty Version'ı 1999'da yayınladı. Show, Lord Finesse, Buckwild, Diamond D ve DJ Premier'in prodüktörlüğünü üstlendiği albüme Fat Joe, Diamond D, O.C., Guru, KRS-One ve Big Pun konuk oldu.

2000'de Show & A.G., diğer D.I.T.C. üyeleriyle biraraya geldi ve grupla aynı adı taşıyan bir albüm çıkardılar. Show'un idarî yapımcılarından biri olduğu albümde A.G., "Thick", "Day One", "Foundation", "Drop It Heavy", "Stand Strong", "Weekend Nights" ve 1999'da öldürülen Big L için yazdıkları "Tribute" adlı parçalarda yer aldı.

Uzunca bir aranın ardından 2005'te Show, kendi adına ilk albümünü piyasaya çıkardı. Street Talk (D.I.T.C.) adı verilen albümde Show'un beatleri üzerine O.C., Party Arty, Milano, Fat Joe, Ruck, Big Punisher ve Big L gibi isimlerin söylediği 18 parça yer aldı. A.G. de albümdeki iki parçada yer aldı: "Chase Game" ve "You Ain't a Killer".

A.G.'nin ikinci solo albümü Get Dirty Radio, Ekim 2006'da yayınlandı. Sonraki yıl yeniden biraraya gelen ikili, Live Hard adlı bir EP çıkardı. A.G., 2009'da O.C. ile birlikte Oasis adlı bir albüm piyasaya sürdü.

İkili 2012'nin Mayıs ayında Mugshot Music Preloaded adlı mixtape'i internetten ücretsiz yayınladı. Yılın sonraki aylarında çıkaracakları Mugshot Music albümünde yer almayacak parçalar bu mixtape'te bir araya getirildi. Temmuz'da bu parçaların bir bölümünün remiksleriyle birkaç yeni şarkıdan oluşan Mugshot Music Preloaded Remixes'i yayınladılar. Showbiz and A.G.'nin sonraki projesi Mugshot Music 9 Ekim 2012'de dijital platformlarda satışa çıktı. Albümün idarî yapımcılığını DJ Premier üstlenmektedir. 2013'ün ilk aylarında albüm LP formatında piyasaya sürüldü.

Diskografi

Showbiz and A.G.

  • 1992: Soul Clap (EP)
  • 1992: Runaway Slave
  • 1995: Goodfellas
  • 1998: Full Scale (EP)
  • 2007: Live Hard (EP)
  • 2012: Mugshot Music

Showbiz

  • 2005: Street Talk
  • 2011: Godsville (KRS-One ile ortak albüm)

A.G.

  • 1999: The Dirty Version
  • 2006: Get Dirty Radio
  • 2009: Oasis (O.C. ile ortak albüm)
  • 2010: Everything's Berri
  • 2011: Got Berries?
  • 2013: 20 In (Trinity: Sadat X, A.G. & DJ Jab)

showbiz and a.g. runaway slave


Showbiz and A.G. Hakkında Bilgi

Showbiz and A.G.


  • user icon

    Showbiz and A.G. beatiful post thanks!

    29.10.2014


Showbiz and A.G.
Showbiz and A.G.
Showbiz and A.G. konusunu görüntülemektesiniz.
Showbiz and A.G. nedir, Showbiz and A.G. kimdir, Showbiz and A.G. açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

Kanada Silahlı Kuvvetleri

Kanada Silahlı Kuvvetleri

Kanada Silahlı Kuvvetleri İngilizce: Canadian Armed Forces CAF, Fransızca: Forces armées canadiennes...
Erdurağı, Kurtalan

Erdurağı, Kurtalan

Erdurağı, Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı bir köydür. Konum olarak Milan Dağları ile Garzan Ovası a...
Dirk Schuster

Dirk Schuster

Dirk Schuster (d. 29 Aralık 1967, Karl-Marx-Stadt) Şu an SV Darmstadt 98'de teknik direktörlük yapan...
Jack Nicklaus

Jack Nicklaus

Jack William Nicklaus (d. 21 Ocak 1940), ABD'li profesyonel golfçüdür. "Altın Ayı" takma adıyla tanı...