Fri . 18 Dec 2018

Oya Başar

oya başar, oya başar ın sevgilisi
Oya Başar (d. 11 Şubat 1956, İstanbul), Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu. Tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın eski eşi.

Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na giren Oya Başar, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare, İstanbul Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha birçok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından "Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu" kuruldu.

1988 yılında başlayan Olacak O Kadar TV dizisinde de oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. Son dönemde Şehir Tiyatrosu'na tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak halen devam etmektedir.

Rol aldığı oyunlar

  • Kadın ile Memur : BKM
  • Yedi Kocalı Hürmüz : İstanbul Şehir Tiyatrosu
  • Üç Baba Hasan : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
  • Seferi Rmazan Beyin Nafile Dünyası : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
  • Gereği Düşünüldü : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
  • Morfin (oyun) : Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
  • Haneler (oyun) : Devekuşu Kabare

Filmografisi

  • Alemin Kıralı 2011 (Tv Dizisi)
  • Benim Annem Bir Melek 2008 (TV Dizisi)
  • Sev Kardeşim 2006 (TV Dizisi)
  • Kendini Bırak Gitsin 2004
  • Ah Yaşamak Var Ya! 2002
  • Son 2001
  • Ölürsün Gülmekten 2000
  • Sokak Şarkıcıları 2000
  • Mavi Muammer 1985
  • Gözüm Gibi Sevdim 1982
  • Berduşlar 1982

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Oya Başar
  • Sinematurk.com

oya başar, oya başar alemi̇n krali, oya başar filmleri, oya başar kaç yaşında, oya başar kimdir, oya başar resimleri, oya başar önceki̇ hali̇, oya başar ın kızı, oya başar ın sevgilisi, oya başaranlar


Oya Başar Hakkında Bilgi

Oya Başar


  • user icon

    Oya Başar beatiful post thanks!

    29.10.2014


Oya Başar
Oya Başar
Oya Başar konusunu görüntülemektesiniz.
Oya Başar nedir, Oya Başar kimdir, Oya Başar açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

Kanada Silahlı Kuvvetleri

Kanada Silahlı Kuvvetleri

Kanada Silahlı Kuvvetleri İngilizce: Canadian Armed Forces CAF, Fransızca: Forces armées canadiennes...
Erdurağı, Kurtalan

Erdurağı, Kurtalan

Erdurağı, Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı bir köydür. Konum olarak Milan Dağları ile Garzan Ovası a...
Dirk Schuster

Dirk Schuster

Dirk Schuster (d. 29 Aralık 1967, Karl-Marx-Stadt) Şu an SV Darmstadt 98'de teknik direktörlük yapan...
Jack Nicklaus

Jack Nicklaus

Jack William Nicklaus (d. 21 Ocak 1940), ABD'li profesyonel golfçüdür. "Altın Ayı" takma adıyla tanı...