Sat . 19 Aug 2019
RU | UK | KK | BE | EN |

Olgun Şimşek

olgun şimşek üflediler söndüm, olgun şimşek
Olgun Şimşek (1971; Yenice, Büyükorhan, Bursa), Türk oyuncudur.

Olgun Şimşek Bingöllü Alevi Kürt bir baba ile Bursalı Sünni Türkmen bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Ana Sanat Bölümü mezunu olan sanatçı, 1993 yılında sanat hayatına başladı. Televizyonda şov programlarında çıkan Şimşek, Bir Demet Tiyatro komedi dizisindeki "Kudret" tiplemesiyle ve İbo Show'daki "Güçlü" karakteriyle geniş kitlelerce tanındı. Bir dönem Şebnem Sönmez'le evlilik yapan sanatçı, 19 Kasım 2011 tarihinde Zeynep Kocabeyoğlu ile evlenmiştir. Yazı Tura filmiyle birçok ödül kazanmıştır.

Konu başlıkları

  • 1 Ödüller
  • 2 Filmografi
  • 3 Rol aldığı tiyatro oyunları
  • 4 Kaynaklar
  • 5 Dış bağlantılar

Ödüller

  • 1999 Ankara Film Festivali, "Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu" Ödülü, Karışık Pizza
  • 2004 Antalya Altın Portakal Film Festivali, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Yazı Tura
  • 2004 Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Yazı Tura
  • 2004 Orhon Murat Arıburnu Ödülleri, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Yazı Tura
  • 2005 Adana Altın Koza Film Festivali, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Yazı Tura
  • 2005 Ankara Film Festivali, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Yazı Tura
  • 2005 Uluslararası İstanbul Film Festivali, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Yazı Tura
  • 2012 Antalya Televizyon Ödülleri, "Komedi Dizisi En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Yalan Dünya (dizi, 2012)

Filmografi

  • Gözetleme Kulesi (2012) - Nihat
  • Yalan Dünya (2012)-Selahattin / Ahmet
  • Kapalı Çarşı (2009-2010) - Mahmut
  • Beyaz Gelincik (2005) - Aziz Kudret Tarhan
  • Kapıları Açmak (2005) - Cihan
  • Yazı Tura (2003) - Rıdvan
  • Alacakaranlık (2003) - Emir Büyükdereci
  • Beşik Kertmesi (2002)
  • Yeşil Işık (2001) - Ferdi
  • Yedi Numara (2000) - Sabit Ballıoğlu
  • Karışık Pizza (1998) - Murat
  • Dış Kapının Mandalları (1998)
  • Bir Demet Tiyatro (1997) - Kudret/Bahattin
  • Sihirli Ceket (1996)
  • Yer Çekimli Aşklar (1995)
  • Aziz Ahmet (1994)
  • Gülşen Abi (1994)
  • Tersine Dünya (1993)
  • Tetikçi Kemal (1993)

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Otogargara : Yılmaz Erdoğan - BKM - 1997
  • Masal Bahçesi : Ali Taygun - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1990

Kaynaklar

  1. ^ "Açılımın ta kendisiyim!". Sabah. 18 Ekim 2009. http://www.sabah.com.tr/Ekler/Pazar/Roportaj/2009/10/18/ben_hormonsuz_olmayi_seviyorum. Erişim tarihi: 2 Ekim 2013. 
  2. ^ "Seyirci ekrandaki herkesi oyuncu zannediyor". Sabah. 30 Ekim 2004. http://arsiv.sabah.com.tr/2004/10/30/cp/rop101-20041003-102.html. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2012. 

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Olgun Şimşek
  • SinemaTürk'te Olgun Şimşek
 Bir Türk oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.

olgun şimşek, olgun şimşek aşk olsun, olgun şimşek bak içime gör beni, olgun şimşek dayı, olgun şimşek kimdir, olgun şimşek nereli, olgun şimşek otur bastan yaz beni, olgun şimşek üflediler söndüm, olgun şimşek şad olup gülmedim, olgun şimşek şarkıları


Olgun Şimşek Hakkında Bilgi

Olgun Şimşek


  • user icon

    Olgun Şimşek beatiful post thanks!

    29.10.2014


Olgun Şimşek
Olgun Şimşek
Olgun Şimşek konusunu görüntülemektesiniz.
Olgun Şimşek nedir, Olgun Şimşek kimdir, Olgun Şimşek açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

NGC 64

NGC 64

DoğrulukGörüldü Atla: kullan, ara Koordinat: 00s 17d 30,30sn...
Hüseyin Faruk Karadoğan

Hüseyin Faruk Karadoğan

Hüseyin Faruk Karadoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 1966 yılında İnşaat Fakültesinden mezun o...
Yağmur kuşları

Yağmur kuşları

Yağmur kuşları (Latince: Charadriiformes), kuşlar sınıfına ait bir takımdır. Çok değişik yaşam alanl...
Kubrat

Kubrat

Kubrat ya da Kurt (Bulgarca: Кубрат) (d. 584 - ö. 638), 632-638 yılları arasında hüküm süren Büyük B...

Rastgele Yazılar (searchxengine.com)

heucherella

heucherella

× Heucherella HRWehrh Sistematik Wikivids'da Resimler - Vikipedi Commons'da GRIN g: 2839
Tur, Pramudya Ananta

Tur, Pramudya Ananta

6 Şubat 1925 (1925-02-06) Doğum Yeri: Blora, Central Java, Hollanda Doğu Hint Adaları Ölüm tarihi
Bilishti

Bilishti

Bilishty [1] [2] alb Bilishti, Arnavutluk’ta Orta, Arnavutluk’ta, Devol ilçesinin merkez
Office kargaşa

Office kargaşa

“Office Mayhem” İngiliz Ofisi İsyanı - Lina Odinga'nın başrolleri Brenton Twaytes, J