Mehmet Özgür


Mehmet Özgür (d. 30 Ağustos 1970, Korkuteli, Antalya), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Mehmet Özgür, sanat yaşamına, Antalya'da bir dil kursunda katıldığı tiyatro etkinliğiyle 1988 yılında başladı. Ertesi yıl Antalya Halkevi'nde tiyatro çalışmalarına başladı. Daha sonra 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev alan sanatçı, ilk kez 2004 yılında kamera karşısına geçerek, bir tv dizisinde rol üstlendi.En son Takoz İrfan rolüyle oynadığı Suskunlar dizisinde büyük ün kazandı.

Çeşitli tv dizileri ve sinema filmlerinde oyunculuk yapan Özgür, ayrıca bazı tiyatro oyunlarında yönetmenlik de yapmıştır.

Konu başlıkları

  • 1 Filmografisi
  • 2 Oyuncu (sinema - tv)
  • 3 Oyuncu (tiyatro)
  • 4 Yönetmen (tiyatro)
  • 5 Kaynakça
  • 6 Dış bağlantılar

Filmografisi

Oyuncu (sinema - tv)

  • Çalıkuşu,2013,Seyfettin rolü
  • Muhteşem Yüzyıl, 2013, Lütfü paşa rolü
  • Bana Bir Soygun Yaz, 2012, "Hacamat" rolü [1]
  • Suskunlar, 2012, "Takoz İrfan" rolü
  • Tepenin Ardı, 2012, "Mehmet" rolü
  • Mevsim Çiçek Açtı, 2012
  • Hop Dedik: Deli Dumrul, 2011
  • Kollama, 2008, 2009, 2010, "Necip Amir" rolü
  • IV. Osman, 2009
  • Kendi Okulumuza Doğru, 2008
  • Sözün Bittiği Yer, 2007, "Turgut" rolü
  • Kelebek, 2007
  • Memleket Hikayeleri - Mican, 2006
  • Haylaz Babam, 2005, "Kerem" rolü
  • Çözde Al Mustafa Ali, 2005, "Mustafa Ali" rolü
  • Tarçın Konuştu, 2004, "Kerem" rolü

Oyuncu (tiyatro)

  • Kanlı Nigar
  • Nalınlar
  • Lozan
  • Köşe Kapmaca
  • Düğün ya da Davul
  • Cimri
  • Derya Gülü
  • Becerikli Kanguru
  • Aşk Grevi
  • Töre
  • Rumuz Goncagül
  • Sığıntılar
  • Vatan Kurtaran Şaban
  • Fehim Paşa Konağı

Yönetmen (tiyatro)

  • Sevdalı Bulut
  • Benim Güzel Pabuçlarım
  • Definename
  • Ali Ayşe’yi Seviyo
  • Boyacı
  • Ah Şu Gençler
  • Kadınlar Ih Derse

Kaynakça

  1. ^ "Hakan Yılmaz, Çetin Altay ve Umut Oğuz Pazarcı Oldular". ucankus. http://www.ucankus.com/detay/97050/flas-hakan-yilmaz-cetin-altay-ve-umut-oguz-pazarci-oldular-nasil-mi-ogrenmek-icin-tiklayin. Erişim tarihi: 6 Aralık 2012. 

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Mehmet Özgür
  • Kişisel facebook sayfası
  • Sinema Türk'te Mehmet Özgür


Mehmet Özgür Hakkında Bilgi


Mehmet Özgür
Mehmet Özgür

Mehmet Özgür Hakkında Video


Mehmet Özgür konusunu görüntülemektesiniz.
Mehmet Özgür nedir, Mehmet Özgür kimdir, Mehmet Özgür açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Facebook Twitter VK
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru