Tue . 18 Sep 2018

Jean-Pierre Léaud

jean-pierre léaud, jean-pierre léaud wife
DoğrulukGörüldü

Şuraya atla: kullan , ara
Jean-Pierre Léaud

Doğum 28 Mayıs Mayıs 1944 (1944-05-28) (71 yaşında)
Paris, Fransa
Meslek Oyuncu

Jean-Pierre Léaud (Fransızca telaffuz: ; doğum 28 Mayıs 1944) Fransız oyuncu. En bilinen rolü Fransız yönetmen François Truffaut'nun 1959 yapımı 400 Darbe filmiyle başlayan film serisindeki Antoine Doinel karakteridir. Aynı zamanda birçok kez Jean-Luc Godard'la çalışmış ve onun Fransız Yeni Dalga akımının önemli bir figürü olmasına yardım etmiştir.

İçindekiler

  • 1 Erken Hayatı
  • 2 Seçilmiş filmografisi
  • 3 Kaynakça
  • 4 Dış bağlantılar

Erken Hayatı

Paris doğumlu Léaud, ilk büyük çıkışını 14 yaşında François Truffaut'nun yarı otobiyografik karakteri Antoine Doinel rolüyle yapmıştır.

Seçilmiş filmografisi

Yıl Başlık Rol
1958 King on Horseback Pierrot
1959 400 Darbe Antoine Doinel
1960 Boulevard Jojo
Testament of Orpheus Dargelos
1962 Antoine and Colette Antoine Doinel
1965 Çılgın Pierrot seyirci
Love at Sea cameo appearance
1966 Le Père Noël a les yeux bleus Daniel
Made in U.S.A. Donald Siegel
Masculin Féminin Paul
Alphaville garson
1967 Weekend Saint-Just
La Chinoise Guillaume
The Departure Marc
1968 Çalınan Buseler Antoine Doinel
1969 Pigsty Julian Klotz
Joy of Learning le Rousseau
1970 Bed and Board Antoine Doinel
The Seven Headed Lion Preacher
1971 Two English Girls Claude Roc
Out 1 Colin
1972 Paris'te Son Tango Tom
1973 The Mother and the Whore Alexandre
Day for Night Alphonse
1979 L'amour en fuite Antoine Doinel
1981 Help Me Dream Mario
1985 Treasure Island Midas
Détective Inspector Neveu
1988 36 Fillette Boris Golovine
1989 Bunker Palace Hôtel Solal
1990 I Hired a Contract Killer Henri Boulanger
1992 La Vie de Bohème Blancheron
1995 One Hundred and One Nights Jean-Pierre
1996 My Man Monsieur Claude
Irma Vep René Vidal
2001 The Pornographer Jacques Laurent
What Time Is It There? Jean-Pierre/the man at the cemetery
2004 Folle embellie Fernand
2009 Face Antoine/King Herodes
2011 Le Havre muhbir
2012 Camille redouble kuyumcu

Kaynakça

Dış bağlantılar

  • IMDb'de Jean-Pierre Léaud
  • newwavefilm.com sitesindeki biyografisi
  • YouTube'da Audition for The 400 Blows
  • Ödülleri ve adaylıkları listesi

jean-pierre leaud the 400 blows, jean-pierre leaud the 400 blows images, jean-pierre léaud, jean-pierre léaud 400 audition youtube, jean-pierre léaud biographies, jean-pierre léaud images, jean-pierre léaud sans chemise, jean-pierre léaud wife, jean-pierre léaud wiki, jean-pierre léaud young


Jean-Pierre Léaud Hakkında Bilgi

Jean-Pierre Léaud


  • user icon

    Jean-Pierre Léaud beatiful post thanks!

    29.10.2014


Jean-Pierre Léaud
Jean-Pierre Léaud
Jean-Pierre Léaud konusunu görüntülemektesiniz.
Jean-Pierre Léaud nedir, Jean-Pierre Léaud kimdir, Jean-Pierre Léaud açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

Doğancı, Bayramiç

Doğancı, Bayramiç

DoğrulukGörüldü Atla: kullan, ara Doğancı —  K...
Şa

Şa

Şa aşağıdaki anlamlara gelebilir: Şa (Kiril) (Ш, ш), Kiril alfabesinde bir harf. Şa (Ermeni) (Շ, շ)...
Adalet (film)

Adalet (film)

Adalet, 1978 yılı yapımı Türk filmi Film, iki polisin siyasetçi işadamı arasındaki kirli ilişkileri ...
Christopher Murney

Christopher Murney

Christopher Murney (d. 20 Temmuz 1943), ABD'li oyuncu ve seslendirme sanatçısı. Şarkıcı ve oyuncu Ju...