Sun . 20 May 2020
RU | UK | KK | BE | EN |

Erkan Can

erkan can, erkan can aktori turk diamante e dashuri
Erkan Can (d. 1 Kasım 1958; Bursa), Türk sinema ve dizi oyuncusu.

1 Kasım 1958'de Bursa'da doğdu. 1975 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu, Ahmed Vefik Paşa sahnesine giderek tiyatro hayatına başladı. 1985 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi ve 1990 yılında oradan mezun oldu. 1991-1992 yılları arasında Bakırköy Belediye Tiyatrosu'na girdi. 1992 yılında sevilen dizi Mahallenin Muhtarlarında Temel karakteri ile televizyon dünyasına girdi. 1998 yılında Gemide adlı filmde başrol oynadı ve büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. 1998 yılında 35.Antalya Film Şenliğinde "en iyi erkek oyuncu" ödülünü aldı. Aynı filmle 1999 yılında Ankara Film Festivali'nde ve Orhan Arıburnu Ödülleri'nde "en iyi erkek oyuncu" ödüllerini aldı.

Konu başlıkları

  • 1 Rol aldığı tiyatro oyunları
  • 2 Filmografisi
  • 3 Ödülleri
  • 4 Dış bağlantılar

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Bezirgan (Tartuffe) : Moliere - İstanbul Halk Tiyatrosu - 2012
  • Paçi : Burak Akyüz - İstanbul Halk Tiyatrosu - 2011
  • Alevli Günler : Irmak Bahçeci - İstanbul Halk Tiyatrosu -2010
  • Sürmanşet : Sinan Tuzcu - İstanbul Halk Tiyatrosu - 2008
  • İvan İvanoviç Varmıydı Yokmuydu : Nazım Hikmet - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 1999
  • Sofokles'in Antigonesi : Bertolt Brecht - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • Bir Geçmiş Zaman - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • Ayyar Hamza : Ali Bey - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • Demokrasi Gemisi : Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • Rosencrantz ve Guildenstern öldüler : Tom Stoppard - Tiyatro Odası
  • Krallar Da Ölür : Eugène Ionesco- Tiyatro Odası

Filmografisi

  • 2014 Kara Para Aşk (TV dizisi)
  • 2014 Eyvah Eyvah 3
  • 2014 Patron Mutlu Son İstiyor - Atçı Arif
  • 2013 Bebek İşi (TV dizisi)-Yankı bebeği seslendiren kişi
  • 2013 Galip Derviş (TV dizisi) - Fazıl Derviş
  • 2013 Koğuş Akademisi
  • 2012 Toprağın Çocukları
  • 2012 Son (TV dizisi) - ATV
  • 2011 Üsküdar'a Giderken (TV dizisi) - Kanal D
  • 2010 Fasulye (kısa film) - Baba
  • 2009 7 Kocalı Hürmüz- Hızır Reis
  • 2009 Kapalıçarşı (TV dizisi)
  • 2009 Siyah Beyaz
  • 2008 Kara Köpekler Havlarken
  • 2008 Düğün Şarkıcısı -Kudret
  • 2007 Bıçak Sırtı -Numan
  • 2007 Takva - Muharrem
  • 2006 Yaşamın Kıyısında - Nejatın amcasının oğlu
  • 2006 Kader - İrfan
  • 2006 Fırtına (TV dizisi) - Oflu Hoca
  • 2005 Pamuk Prenses 2 (kısa film) - Serdar
  • 2005 Kapıları Açmak (TV dizisi) - Suphi Yılmaz
  • 2005 O Şimdi Mahkum - Kazım
  • 2005 Anlat İstanbul - Darbukacı
  • 2004 Yazı Tura - Firuz
  • 2002 Azad (TV dizisi)
  • 2001 Vizontele - Mela Hüseyin
  • 2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - Suat
  • 1998 Gemide - Kaptan
  • 1998 Bana Old and Wise'ı Çal (kısa film) - Oğuz
  • 1995 Sokaktaki Adam
  • 1993 Yalancı (TV dizisi) - Hulusi
  • 1992 Mahallenin Muhtarları (TV dizisi) - Temel
  • 1989 Gençler
  • 1986 Davacı - Seyyar Satıcı

Ödülleri

  • 2007 (26.İstanbul Film Festivali) En İyi Erkek Oyuncu Takva
  • 2007 (12.Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali) En İyi Erkek Oyuncu Takva
  • 2007 (1.Asya Pasifik Sinema Ödülleri) En İyi Erkek Oyuncu Takva
  • 2007 (13.Cinema Tut Ecan Geneva) En İyi Erkek Oyuncu
  • 2006 (43.Antalya Altın Portakal Film Festivali) En İyi Erkek Oyuncu Takva
  • 2006 (28.SİYAD Türk Sinema Ödülleri) En İyi Erkek Oyuncu Takva
  • 2004 (SİYAD Ödülleri) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Yazı-Tura
  • 1999 (10.Orhan Arıburnu Ödülleri) En İyi Erkek Oyuncu Gemide
  • 1999 (11.Ankara Film Festivali) En İyi Erkek Oyuncu Gemide
  • 1998 (35.Antalya Film Festivali) En İyi Erkek Oyuncu Altın Portakal Ödülü Gemide

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Erkan Can (İngilizce)
  • SinemaTürk'te Erkan Can. (Erişim:16 Şubat 2009)

erkan can, erkan can aktori turk diamante e dashuri, erkan can birthday, erkan can birthplace, erkan can filmleri, erkan can instagram, erkan can kimdir, erkan can oynadigi diziler, erkan can parents, erkan can twitter account


Erkan Can Hakkında Bilgi

Erkan Can


  • user icon

    Erkan Can beatiful post thanks!

    29.10.2014


Erkan Can
Erkan Can
Erkan Can konusunu görüntülemektesiniz.
Erkan Can nedir, Erkan Can kimdir, Erkan Can açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

Galatasaray (erkek voleybol takımı)

Galatasaray (erkek voleybol takımı)

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, (Şimdiki adı: Galatasaray FXTCR Erkek Voleybol Takımı) Galatasara...
Hicaz Kolordusu (Osmanlı)

Hicaz Kolordusu (Osmanlı)

Hicaz Kolordusu veya Hicaz Grubu, Osmanlı İmparatorluğu tarafından I. Dünya Savaşı sırasında kurulmu...
Göllü, Artuklu

Göllü, Artuklu

Göllü, Mardin ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Köyümüz Mardin' in güneyinde 8 kilometre uzak...
Macera Kadını

Macera Kadını

Macera Kadını, Bülent Oran'ın senaryosunu yazdığı, Arşavir Alyanak'ın yönettiği 1964 yapımı Türk fil...