Sun . 20 Jan 2020

Mady Rahl

Mady Rahl 3 Ocak 1915 - 29 Ağustos 2009 Alman bir sahne ve sinema oyuncusu oldu
Berlin'in bir parçası olan Neukölln'de doğan Edith Gertrud Meta Raschke, Rahl oyuncu ve dansçı olarak eğitim aldı 1935'te Leipzig'de sahne ilk çıkışını yaptı. Douglas Sirk yönetiminde ve film kariyerine 1936'da Der geheimnisvolle Mister X filmi ile başladı. Sirx draması Truxa 1937'deki rolü ile Rahl daha geniş bir kitleye tanındı. 90'a yakın filmde oynandı, birçoğu UFA için Yıllar, televizyonda sık sık ortaya çıkarken, aynı zamanda tiyatroda kariyerini sürdürürken Birçok çizgi film karakterinin ve Lucille Ball'un Alman sesi oldu. Rahl'in ilk evliliği finansör Theodor Reimers, ikincisi yapımcı Wilhem Sperber, üçüncüsü ise mimar Werner Bürkle idi Üç evliliğin hepsi boşanma ile sonuçlandı ve çocuğu yoktu. Yaşamın sonlarında İzlenimci tarzda boyadı
Kanserden ölürken Rahl de neredeyse kör ve suf oldu demanstan korkuluk Bakıcısının Thomas Speyerer olduğu Münih'te bir huzurevinde yaşıyordu
Mezarı Münih'teki Nordfriedhof Mezarlığı'nda, kız kardeşi Ellen 1995'te gömüldüğü yer olan 178-U-66 komplosunda
Seçildi filmografi
Truxa 1937
Georg Alexander, Paul Henckels ve Carola Höhn ile birlikte Zweimal zwei im Himmelbett 1937
Yeni Kıyılara 1937 Zarah Leander, Willy Birgel
Eine Nacht im Mai 1938 Marika Rökk, Viktor Staal, Oskar Sima
Merhaba Janine! 1939 Marika Rökk, Johannes Heesters
Karım Theresa 1942 Elfie Mayerhofer, Hans Söhnker
Sevgili Dünya 1942
Sieben Briefe 1944 OW Fischer
Berlin'de Bir Yerde 1946
Truth 1946
Gece 1949 - Bir Gecenin Zehirlenmesi 1951
Sınır Sonrası 58 1951
Büyükelçilik 1950'de Skandal
Aşkın Gözleri 1951 Käthe Gold, René Deltgen
Siyah 1951'deki Bayan Paul Hartmann, Rudolf Prack
Mavi ve Beyaz Aslan 1952
Aşk Mahkumları 1954 Lor Jürgens, Bernhard Wicki
Lizbon 1956 Tur Rehberi
İmparatorluk ve Kraliyet Tarlası Mareşal 1956
Maidens Savaşı 1957 Gerlinde Soyunma , Oskar Sima, Kurt Heintel
St Pauli'nin Kalbi 1957 Hans Albers, Gert Fröbe
Ober zahlen 1957 Hans Moser, Paul Hörbiger
Bakır 1958
Mit Eva parmakla ölmek Sünde an 1958 Willy Fritsch, Karin Dor
Stefanie 1958
Karanlık Gotenhafen'e Düştü 1960
Londra'nın Forger'ı 1961 bir Edgar Wallace filmi
Hochzeit am Neusiedler Bkz. 1963 Rolf Olsen, Gertraud Jesserer, Udo Jürgens, Rocco Granata
Der Hund von Blackwood Kalesi 1964 başka bir Edgar Wallace filmi
St Tropez'de tatil 1964
Karl Mayıs 1974 biyopik Hans-Jürgen Syberberg tarafından yönetilen
Das Gesetz des Clans 1977 video başlığı Ibiza - Himmel'den Der Tod kommt nur bei blauem
Der Sturz 1979 Wolfgang Kieling, Hannelore Elsner; Martin Walser'in romanından uyarlanan
Die Wicherts von nebenan TV dizisi 1986
Die glückliche Familie TV dizisi 1987
The Aggression 1988
Polizeiruf 110 TV dizisi: bölüm "Vater unser" 2004
Referanslar
^ "Mady Rahl" 2009-09-06 ISSN 0307-1235 Erişim tarihi 2017-11-12
^ "Ufa-Star Mady Rahl stirbt mit 94 an Krebs", Die Welt 29 Ağustos 2009 Almanca
Dış bağlantılar
Mady Rahl IMDb üzerinde

Mady Rahl Fotoğrafları
Otorite kontrolü
WorldCat Kimlikler
VIAF: 254936663
LCCN: no2012104526
GND: 131857142
MusicBrainz: 1e0eba15 -7957-446f-aac7-4893f7b90f2f


Mady Rahl

Random Posts

Book

Book

A book is a set of written, printed, illustrated, or blank sheets, made of ink, paper, parchment, or...
Boston Renegades

Boston Renegades

Boston Renegades was an American women’s soccer team, founded in 2003 The team was a member of the U...
Sa Caleta Phoenician Settlement

Sa Caleta Phoenician Settlement

Sa Caleta Phoenician Settlement can be found on a rocky headland about 10 kilometers west of Ibiza T...
Bodybuilding.com

Bodybuilding.com

Bodybuildingcom is an American online retailer based in Boise, Idaho, specializing in dietary supple...