Mon . 20 Jul 2020

Los Indios Tabajaras

Los Indios Tabajaras, Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Ceará'dan Altenor Lima ve Natalicio Nato Lima'nın iki kardeşinin gitar ikilisiydi. Başlangıçları belli değil, ancak çoğu hikaye Ceará yakınlarında bir gitar bulduktan sonra gitarist oluyor, Hikayenin imkansızlığına rağmen Brezilya, Natalicio ve Anten Lima olarak performans sergileyen ve törenli Hint kostümlerini giyen Rio de Janeiro'da bulunan başarı Klasik gitarları kullanarak ve klasik keman ve piyano eserlerinin transkripsiyonlarını çalıyorlardı, yakında tüm Güney Amerika'da çalıyorlardı Muhtemelen 1943 kadar erken bir tarihte, RCA'nın Latin Amerika kolu onları bir kayıt sözleşmesine imzaladı. 1950'lerin başlarında, konser vermeye ara verdiler ve gitarı incelemek için geri döndüler. Aynı on yıl sonra sahneye döndüklerinde adı "Los Indios Tabajaras" ve Amerika Birleşik Devletleri'nde RCA'nın sahip olduğu Vox etiketinde bir albüm yayınladı
Bu süre boyunca Mexic'te RCA hakkında sürekli bir albüm yayınladılar o ve bunlardan biri, "María Elena" Lorenzo Barcelata adlı Meksikalı popüler bir melodi; Meksika cumhurbaşkanının karısı adını aldı ve 1958 yılında kaydedildi, istikrarlı bir satıcı, Latin Amerika'da bir başarı oldu ve nihayet 1963'te ABD'de bir single yayınlandı 1963 sonbaharında Hot 100'de 14 hafta geçirdi, dört Kasım 1963'te ilk 10'da yer alan ve 6 numaraya ulaşan ve Birleşik Krallık'ta benzer bir başarıya sahip olan Bir milyondan fazla kopya sattı ve altın bir disk ödüllendirildi
Los Indios Tabajaras Amerika ve Avrupa'da turne yapmaya devam etti ve 1964'te "Her Zaman Kalbimde" ve "Marta" da iki tane daha yayınladılar. "Her Zaman Kalbimde" Billboard Hot 100'ü yapsa da, bunların hiçbiri neredeyse "Maria Elena" kadar başarılı değildi. Amerikalı gitarist Chet Atkins'in kulağını yakaladı ve piyanist Floyd Cramer ile birlikte, Nashville, Tennessee'de enstrümantal bir albüm kaydettiler. Ayrıca Gibson'ın 1958 hit "Oh Lonesome Me" şarkısının yeniden kaydedilmesi de dahil olmak üzere şarkıcı Don Gibson ile materyal kaydettiler ve yayınladılar.
RCA Releas 1980'lere Los Indios Tabajaras'ın ed albümleri Edildi Anten 1979'da çalmaktan emekli olsa da, Natalicio Lima karısı Michiko'yla 1990'lara kadar devam etti. Kasım 2009'da öldü
Diskografi
1953 Temura
1957 Popüler ve Latin Amerika'nın Halk Şarkıları
1958 Tatlı ve Vahşi
1963 Maria Elena
1963 Los Indios Tàba-Jàràs
1964 Her Zaman Kalbimde
1964 Los Indios Tabajaras Yumuşak Gitar Ruhları
1965 Voglio Amarti Cosi
1965 Los Indios Tabajaras Çok Görkemli Gitar
1965 İkiz Gitar - Severler için bir Ruh Halinde
1966 Musica Para Enamorados
1966 Don Gibson ile İspanyol Gitar ile Don Gibson
1966 Raslantı Klasik
1967 Çok Özel Dokunuş
1967 Los Indios Tabajaras Yumuşak Dokunuş
1968 Onların Brezilya Büyüleyici Ritimleri
1968 Duygusal Bir Ruh Halinde
1969 Canciones De Las Islas Şarkısı Adalar
1970 Aşk Hayalleri
1970 Canciones Populaires ve 1957 albümünün Folklóricas de Hispanoamerica yeniden basımı
1970 Los Indios Tabajaras
1971 Lo Que El Mundo Necesita Ahora es Amor | 1971 Suono d'Estate | 1971 Marta
1971 1972 Siempre En Mi Corazon
1972 Yumuşakça , Bir Sabah Gündoğumu Gibi
1972 El Condor Pasa
1973 En sevdiğim Film Temaları
1974 Klasik Gitarlar 1975 Temas de Peliculas Europeas
1975 Country Müzik Cavalcade Chet Atkins ve Floyd ile paylaştı Cramer
1976 Gizli Aşk / Tüm Zamanlar Film Sık Kullanılanlar
1977 Yumuşak Nostalji
1977 El Sonido de Los Indios Tabajaras
1978 Başyapıtlar
1979 İki Gitar
1980 Gökkuşağı
1981 Güzel Sesler
1982 Romantizm İçin Müzik
1983 Hareket Halindeyken Gitarlar
1988 Los Indios Tabajaras'ın Sihirli Gitarları
1992 Çalma Sevinci
Referanslar
^ Allmusic
^ ab Murrells, Joseph 1978 Altın Diskler Kitabı 2. Baskı Londra: Barrie ve Jenkins Ltd s. 162–163 ISBN 0-214-20512-6
^ http: // wwwindependentcouk / news / obituaries / natal237cio-lima-guitarist-en iyi bilinen -için-milyon satan-ma ria-elena-1876437html
^ "Natalício Lima: En iyi milyon satan 'Maria Elena' için bilinen gitarist - Ölüm İlanları - Haberler - Bağımsız" Bağımsız 14 Mart 2015

Dış bağlantılar
Mayaudiocom
Çevrimiçi müzik kutusu
Otorite kontrolü
MusicBrainz: 72969d2e-4bc6-412d-9e1b-27434ceaafae


Los Indios Tabajaras

Random Posts

La Porte, Indiana

La Porte, Indiana

La Porte French for "The Door" is a city in LaPorte County, Indiana, United States, of which it is t...
Fernando Montes de Oca Fencing Hall

Fernando Montes de Oca Fencing Hall

The Fernando Montes de Oca Fencing Hall is an indoor sports venue located in the Magdalena Mixhuca S...
My Everything (The Grace song)

My Everything (The Grace song)

"My Everything" was Grace's 3rd single under the SM Entertainment, released on November 6, 2006 Unli...
Turkish Straits

Turkish Straits

The Turkish Straits Turkish: Türk Boğazları are a series of internationally significant waterways in...