Mon . 19 Dec 2019

Kına (film)

Kına, Randhir Kapoor tarafından yönetilen ve yönetilen Khwaja Ahmad Abbas tarafından yazılan ve Bolder filminin adı ve hem kardeşi Rishi Kapoor, hem de Hindistan'dan Ashwini Bhave ve Pakistan'dan Zeba Bakhtiyar da Neha Seti olarak ünlendi. Bu filmin projesi efsanevi yönetmen Raj Kapoor tarafından planlandı ve başlatıldı, ancak film çekimi sırasındaki ölümü nedeniyle, kalan bölümler oğlu Randhir Kapoor tarafından yönetildi. Dolayısıyla, bu film Raj Kapoor'un son filmi olarak kabul edildi. film, ünlü Pakistanlı yazar Haseena Moin tarafından yazılmıştır. Film, kritik ve ticari bir başarıydı ve aynı zamanda Hindistan'ın En İyi Yabancı Dil Film Akademisi Ödülü'ne sunuldu, ancak aday olarak kabul edilmedi.
İçindekiler
1
2 Cast
3 Film Müziği
4 Resepsiyon
5 Ayrıca bakınız
6 Referanslar
7 Dış bağlantılar
Arsa
Rishi Kapoor, Srinagar'da kalan Chander'ı oynuyor. On Chand Ashwini Bhave ile nişanlanmak üzere angajmanının yapıldığı gün, bir kaza ile karşılaşır ve yanlışlıkla Srinagar'daki kendi evinden Kashmir’in Pakistan tarafına sapar. Kına Zeba Bakhtiar adında yerli bir kız, Keşmir’deki tartışmalı Hint-Pakistan gerginliğinin ortasında ona aşık olur. Pakistanlı bir Hintli casus olduğundan şüphelenmesine neden oluyor. Güzel Kına Han, Pakistan'ın dul babası olan Han Baba ile birlikte nehirdeki bir çingene hayatını yaşıyor; üç erkek kardeş, Eşref, Razzak ve Zaman Bir gün kıyıya yıkanmış bir erkek bedeniyle karşılaşır Khan Baba, Bibi Gül ve Kına bu erkeği alır, sadece sağlığını kaybettiğini öğrenmek için onu sağlığına çeker. memory Uykusunda erkek "Chand" adını haykırıyor ve herkes onu bu adla çağırmaya başlıyor. Yakında dolaşmaya yetecek kadar iyi ve Bibi için çalışmaya başlıyor ve kil çömlek yapmasına yardım ediyor. Kına ona aşık oluyor ve onunla evlenmek istiyor, zaten iki kez evlenmiş olan Daroga Shahbaaz Khan Raza Murad'ın çetesiyle, ama Şeriat Yasası'na göre, iki kez daha evlenebiliyor. Han Baba, Kına ve Chand'in evlenmesini ayarladı ve evlilik için bir gün ayarlandı. Kabileler yakında Chand'in Müslüman olmadığını görecek, Pakistan’dan da değil. Aslında Hindistan’dan gelmiş ve bir araba kazası sırasında Pakistan’a sapmış. Kabile, Chand’in eve dönmesi için güvenli bir geçit yaratmaya karar verdi. ilk girişim kardeşlerin biri nedeniyle fo folyo Şahbaaz Han'la bağlantı kurmak İkinci girişim başarılı oldu, ancak Kına dorukta öldürüldü
Film, Chander'ın savaşın neden olduğu sorusunu sormakla bitiyor
Cast
Rishi Kapoor, Chanderprakash / Chaand
Zeba Bakhtiar Kına
Ashwini Bhani, Chandni Kaul, Baran Khan, Baran Khan, Baba Baba, Farida Jalal, Bahari, Kulb, Kharbanda, Bay Kaul, Kiran Kumar, Ashraf, Reema Lagoo, MrsKaul
Daroga Shahbaz Khan, Raza Murad, CaptSurendra, Mohnish Behl, Soundtrack
#


Şarkıcılar
1
"Bedardi Tere Pyar Ne", Lata Mangeshkar
2
"Vash Malle"
Mohammed Aziz
3
"Anar Dana"
Lata Mangehskar
4
"Marhaba Sayyedi"
Mohammed Aziz
5
"Ana Hoon Khushrang Kına Mutlu"
Lata Mangeshkar
6
"Ana Der Karta Nahin"
Suresh Wadkar, Lata Mangeshkar
7
"Chitthiye Ni Dard Firaaq Valiye"
Lata Mangeshkar
8
"Der Na Ho Jaye Kahin"
Suresh Wadkar, Lata Mangeshkar, Mohd Sayeed, Farid Sabri, Satish
9
"Janewale O Ja newale "
Suresh Wadkar, Lata Mangeshkar
Resepsiyon
Film, özellikle vurulduğu yerler ve Ravindra Jain'in" Main Hoon Khush Rang "gibi hit şarkılar içeren mükemmel müzikal skoru için bir hit oldu. , "Anaaradana" ve "Der Na Ho Jaaye Kahin" Filmin Pakistan kısmı Keşmir'de çekildi. Bu filmin bir kısmı İsviçre'de de çekildi. Avusturya
Ayrıca bkz. 64. En İyi Yabancı Dil Filmi için 64. Akademi Ödülleri'ne başvuruların listesi

En İyi Yabancı Dil Filmi için Akademi Ödülü'nün Hindistan başvuruları listesi
Referanslar
^ Margaret Herrick Library, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi
Dış Bağlantılar
IMDb'deki Kına
v
e
Raj Kapoor> Filmografi

adaylar 1948
Barsaat 1949
Awaara 1951
Shree 420 1955
Sangam 1964
Mera Naam Joker 1970
Bobby 1973
Satyam Shivam Pazar 1978
Prem Rog 1982
Ram Teri Ganga Maili 1985
Henna 1991
Sadece üretilmiştir



Jagte Raho 1956
Ab Dilli Dur Nahin 1957
Biwi O Biwi 1981
Dharam Karam 1975
Ayrıca Bakınız RK Filmler
Bibliography
Kapoor family
Khwaja Ahmad Abbas


Khwaja Ahmad Abbas KA Abbas
Yönetmen
Dharti Ke Lal 1946
Aaj Aur Kal 1947
Rahi 1952
Anhonee 1952
Munna 1954
Pardesi Üç Denizin Ötesine Yolculuk 1957
Char Dil Char Rahen 1959
Gyara Hazar Ladkian 1962
Shehar Aur Sapna 1963
Hamara Ghar 1964
Aasman Mahal 1965
Bambai Raat Ki Bahon Mein 1967
Saat Hindustani 1969
Boi Pani 1971
Faslah 1974
The Naxalites 1980
Ek Aadmi 1988
Senarist
Naya Sansar 1941
Dharti Ke Lal 1946
Dr Kotnis Ki Amar Kahani 1946
Neecha Nagar 1946
Aaj Aur Kal 1947
Awaara 1951
Rahi 1952
Anhonee 1952
Munna 1954
Shree 420 1955
Jagte Raho 1956
Pardesi Üç Denizin Ötesinde Yolculuk 1957
Char Dil Char Rahen 1959
Gyara Hazar Ladkian 1962
Shehar Aur Sapna 1964
Hamara Ghar 1964
Aasman Mahal 1965
Bambai Raat Ki Bahon Mein 1967
Saat Hindustani 1969
Mera Naam Joker 1970

Do Boond Pani 1971
Bobby 1973
Achanak 1973
Naxalites 1980






Hindistan'a En İyi Yabancı Dil Filmi Akademisi Ödüllerine Katıldı
1957 –1980
Mother India 1957
Madhumati 1958
Apu 1959 Dünyası
Sahib Bibi Aur Ghulam 1962
Mahanagar 1963
Kılavuzu 196 5
Amrapali 1966
Aakhri Khat 1967
Majhli Didi 1968
Deiva Magan 1969
Reshma Aur Shera 1971
Uphaar 1972
Saudagar 1973
Garm Hava 1974
Manthan 1977
Satranç Oyuncular 1978
Payal Ki Jhankaar 1980
1981-2000
Saaransh 1984
Saagar 1985

Swati Mutyam 1986
Nayakan 1987
Salaam Bombay! 1988
Parinda 1989
Anjali 1990
Kına 1991
Thevar Magan 1992
Rudaali 1993
Gözaltında 1994
Kuruthipunal 1995
Hindistan 1996
Guru 1997
Jeans 1998
Earth 1999
Hey Ram 2000
2001 – günümüze Lagaan 2001
Devdas 2002
Shwaas 2004
Paheli 2005
Rang De Basanti 2006
Eklavya - The Royal Guard 2007
Taare Zameen Par 2008
Harishchandrachi Fabrikası 2009
Peepli Live 2010
Adaminte Makan Abu 2011
Barfi! 2012
İyi Yol 2013
Liar'ın Zar 2014 - Mahkeme 2015
Visaranai 2016


Henna (film)

Random Posts

Amorphous metal

Amorphous metal

An amorphous metal also known as metallic glass or glassy metal is a solid metallic material, usuall...
Arthur Lake (bishop)

Arthur Lake (bishop)

Arthur Lake September 1569 – 4 May 1626 was Bishop of Bath and Wells and a translator of the King Ja...
John Hawkins (author)

John Hawkins (author)

Sir John Hawkins 29 March 1719 – 21 May 1789 was an English author and friend of Dr Samuel Johnson a...
McDonnell Douglas MD-12

McDonnell Douglas MD-12

The McDonnell Douglas MD-12 was an aircraft design study undertaken by the McDonnell Douglas company...