Thu . 19 May 2019

Edward Dmytryk

edward dmytryk, edward dmytryk hollywood ten
Edward Dmytryk,Amerikan film yönetmeni (Grand Forks, İngiliz Kolombiyası, Kanada 1908—1999 )

Paramount stüdyolarında işçi, sonra montajcı olarak calıştı. İlk uzun metrajlı filmini, 1939'da çevirdi. Özellikle polisiye bir uygulama (Murder, my Sweet , 1944), G.İ.'lerin (İkinci Dünya savaşında amerikan askerlerine takılan ad) terhis edilmeleri ve yahudi düşmanlığı üzerine bir filim Crossfire , 1947), toplumcu bir filim (Give Us This Day) Bize Bugün Verdin], 1949) çevirdi. Sonradan Amerikan Aleyhtarı Faaliyetler Komitesinin soruşturmalarından tedirgin olup polisle uyuşmak zorunda kaldı; bu tutumu uzun süre hor görülmesine yol açtı ise de, Hollywood'da Denizde İsyan (Mutiny On Caine) , Genç Aslanlar (The Young Lions) ve Korkunç İhtiras (The Carpetbaggers) gibi filimler çevirmeğe imkan buldu.


Filmografisi

  • The Hawk (1935)
  • Million Dollar Legs (uncredited; 1939)
  • Television Spy (1939)
  • Emergency Squad (1940)
  • Golden Gloves (1940)
  • Mystery Sea Raider (1940)
  • Her First Romance (1940)
  • The Devil Commands (1941)
  • Under Age (1941)
  • Sweetheart of the Campus (1941)
  • The Blonde from Singapore (1941)
  • Secrets of the Lone Wolf (1941)
  • Confessions of Boston Blackie (1941)
  • Counter-Espionage (1942)
  • Seven Miles from Alcatraz (1942)
  • Hitler's Children (1943)
  • The Falcon Strikes Back (1943)
  • Captive Wild Woman (1943)
  • Behind the Rising Sun (1943)
  • Tender Comrade (1943)
  • Murder, My Sweet (1944)
  • Back to Bataan (1945)
  • Cornered (1945)
  • Till the End of Time (1946)
  • So Well Remembered (1947)
  • Crossfire (1947)
  • Obsession (1949)
  • Give Us This Day (1949)
  • The Sniper (1952)
  • Mutiny (1952)
  • Eight Iron Men (1952)
  • The Juggler (1953)
  • The Caine Mutiny (1954)
  • Broken Lance (1954)
  • The End of the Affair (1954)
  • Soldier of Fortune (1955)
  • The Left Hand of God (1955)
  • The Mountain (1956)
  • Raintree County (1957)
  • The Young Lions (1958)
  • The Blue Angel (1959)
  • Warlock (1959)
  • Walk on the Wild Side (1962)
  • The Reluctant Saint (1962)
  • The Carpetbaggers (1964)
  • Where Love Has Gone (1964)
  • Mirage (1965)
  • Alvarez Kelly (1966)
  • Anzio (film) (1968)
  • Shalako (1968)
  • Bluebeard (1972)
  • The 'Human' Factor (1975)
  • He Is My Brother (1976)

Dış bağlantılar

http://www.imdb.com/name/nm0229424/

edward dmytryk, edward dmytryk communist, edward dmytryk director, edward dmytryk filmography, edward dmytryk hollywood ten, edward dmytryk imdb, edward dmytryk jewish, edward dmytryk on film editing, edward dmytryk shirtless, edward dmytryk signature


Edward Dmytryk Hakkında Bilgi

Edward Dmytryk


  • user icon

    Edward Dmytryk beatiful post thanks!

    29.10.2014


Edward Dmytryk
Edward Dmytryk
Edward Dmytryk konusunu görüntülemektesiniz.
Edward Dmytryk nedir, Edward Dmytryk kimdir, Edward Dmytryk açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

Just Dance

Just Dance

"Just Dance", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın çıkış şarkısı. 8 Nisan 2008'de The Fame albümünün ilk ...
Zeytinköy, Efeler

Zeytinköy, Efeler

Zeytinköy, Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı bir mahalle. Efeler'in mahalleleri ...
Mersin İdman Yurdu A2

Mersin İdman Yurdu A2

Şu anki sezon Mersin İdman Yurdu, 1925 yılında Mersin'de kurulan Türk spor kulübüdür.Taraftar gru...
Ersin Kuruel

Ersin Kuruel

Ersin Kuruel d 9 Temmuz 1971; Erfelek, Sinop Türk profesyonel güreşçi 2002 - 2009 yılları arasında r...