Tue . 19 Mar 2019

Edward Dmytryk

edward dmytryk, edward dmytryk hollywood ten
Edward Dmytryk,Amerikan film yönetmeni (Grand Forks, İngiliz Kolombiyası, Kanada 1908—1999 )

Paramount stüdyolarında işçi, sonra montajcı olarak calıştı. İlk uzun metrajlı filmini, 1939'da çevirdi. Özellikle polisiye bir uygulama (Murder, my Sweet , 1944), G.İ.'lerin (İkinci Dünya savaşında amerikan askerlerine takılan ad) terhis edilmeleri ve yahudi düşmanlığı üzerine bir filim Crossfire , 1947), toplumcu bir filim (Give Us This Day) Bize Bugün Verdin], 1949) çevirdi. Sonradan Amerikan Aleyhtarı Faaliyetler Komitesinin soruşturmalarından tedirgin olup polisle uyuşmak zorunda kaldı; bu tutumu uzun süre hor görülmesine yol açtı ise de, Hollywood'da Denizde İsyan (Mutiny On Caine) , Genç Aslanlar (The Young Lions) ve Korkunç İhtiras (The Carpetbaggers) gibi filimler çevirmeğe imkan buldu.


Filmografisi

  • The Hawk (1935)
  • Million Dollar Legs (uncredited; 1939)
  • Television Spy (1939)
  • Emergency Squad (1940)
  • Golden Gloves (1940)
  • Mystery Sea Raider (1940)
  • Her First Romance (1940)
  • The Devil Commands (1941)
  • Under Age (1941)
  • Sweetheart of the Campus (1941)
  • The Blonde from Singapore (1941)
  • Secrets of the Lone Wolf (1941)
  • Confessions of Boston Blackie (1941)
  • Counter-Espionage (1942)
  • Seven Miles from Alcatraz (1942)
  • Hitler's Children (1943)
  • The Falcon Strikes Back (1943)
  • Captive Wild Woman (1943)
  • Behind the Rising Sun (1943)
  • Tender Comrade (1943)
  • Murder, My Sweet (1944)
  • Back to Bataan (1945)
  • Cornered (1945)
  • Till the End of Time (1946)
  • So Well Remembered (1947)
  • Crossfire (1947)
  • Obsession (1949)
  • Give Us This Day (1949)
  • The Sniper (1952)
  • Mutiny (1952)
  • Eight Iron Men (1952)
  • The Juggler (1953)
  • The Caine Mutiny (1954)
  • Broken Lance (1954)
  • The End of the Affair (1954)
  • Soldier of Fortune (1955)
  • The Left Hand of God (1955)
  • The Mountain (1956)
  • Raintree County (1957)
  • The Young Lions (1958)
  • The Blue Angel (1959)
  • Warlock (1959)
  • Walk on the Wild Side (1962)
  • The Reluctant Saint (1962)
  • The Carpetbaggers (1964)
  • Where Love Has Gone (1964)
  • Mirage (1965)
  • Alvarez Kelly (1966)
  • Anzio (film) (1968)
  • Shalako (1968)
  • Bluebeard (1972)
  • The 'Human' Factor (1975)
  • He Is My Brother (1976)

Dış bağlantılar

http://www.imdb.com/name/nm0229424/

edward dmytryk, edward dmytryk communist, edward dmytryk director, edward dmytryk filmography, edward dmytryk hollywood ten, edward dmytryk imdb, edward dmytryk jewish, edward dmytryk on film editing, edward dmytryk shirtless, edward dmytryk signature


Edward Dmytryk Hakkında Bilgi

Edward Dmytryk


  • user icon

    Edward Dmytryk beatiful post thanks!

    29.10.2014


Edward Dmytryk
Edward Dmytryk
Edward Dmytryk konusunu görüntülemektesiniz.
Edward Dmytryk nedir, Edward Dmytryk kimdir, Edward Dmytryk açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

Sedat Barı

Sedat Barı

Mehmet Sedat Barı (d. 1914, İstanbul) - (ö. 6 Ocak 2004), Türk siyasetçi. İstanbul Tıp Fakültesi mez...
2001 Sedat Simavi Ödülleri

2001 Sedat Simavi Ödülleri

2001 Sedat Simavi Ödülleri, çeşitli dallarda verilen Sedat Simavi Ödülleri'nin yirmi beşincisidir. K...
Java EE

Java EE

Java EE (Java Enterprise Edition, eski adıyla J2EE), özellikle büyük çaplı projelerin ihtiyaçları iç...
Neurospora crassa

Neurospora crassa

Neurospora crassa, asklı mantarlara ait bir kırmızı ekmek mantarı türüdür. "Sinir sporu" anlamına ge...