Tue . 19 Aug 2019
RU | UK | KK | BE | EN |

Edward Dmytryk

edward dmytryk, edward dmytryk hollywood ten
Edward Dmytryk,Amerikan film yönetmeni (Grand Forks, İngiliz Kolombiyası, Kanada 1908—1999 )

Paramount stüdyolarında işçi, sonra montajcı olarak calıştı. İlk uzun metrajlı filmini, 1939'da çevirdi. Özellikle polisiye bir uygulama (Murder, my Sweet , 1944), G.İ.'lerin (İkinci Dünya savaşında amerikan askerlerine takılan ad) terhis edilmeleri ve yahudi düşmanlığı üzerine bir filim Crossfire , 1947), toplumcu bir filim (Give Us This Day) Bize Bugün Verdin], 1949) çevirdi. Sonradan Amerikan Aleyhtarı Faaliyetler Komitesinin soruşturmalarından tedirgin olup polisle uyuşmak zorunda kaldı; bu tutumu uzun süre hor görülmesine yol açtı ise de, Hollywood'da Denizde İsyan (Mutiny On Caine) , Genç Aslanlar (The Young Lions) ve Korkunç İhtiras (The Carpetbaggers) gibi filimler çevirmeğe imkan buldu.


Filmografisi

  • The Hawk (1935)
  • Million Dollar Legs (uncredited; 1939)
  • Television Spy (1939)
  • Emergency Squad (1940)
  • Golden Gloves (1940)
  • Mystery Sea Raider (1940)
  • Her First Romance (1940)
  • The Devil Commands (1941)
  • Under Age (1941)
  • Sweetheart of the Campus (1941)
  • The Blonde from Singapore (1941)
  • Secrets of the Lone Wolf (1941)
  • Confessions of Boston Blackie (1941)
  • Counter-Espionage (1942)
  • Seven Miles from Alcatraz (1942)
  • Hitler's Children (1943)
  • The Falcon Strikes Back (1943)
  • Captive Wild Woman (1943)
  • Behind the Rising Sun (1943)
  • Tender Comrade (1943)
  • Murder, My Sweet (1944)
  • Back to Bataan (1945)
  • Cornered (1945)
  • Till the End of Time (1946)
  • So Well Remembered (1947)
  • Crossfire (1947)
  • Obsession (1949)
  • Give Us This Day (1949)
  • The Sniper (1952)
  • Mutiny (1952)
  • Eight Iron Men (1952)
  • The Juggler (1953)
  • The Caine Mutiny (1954)
  • Broken Lance (1954)
  • The End of the Affair (1954)
  • Soldier of Fortune (1955)
  • The Left Hand of God (1955)
  • The Mountain (1956)
  • Raintree County (1957)
  • The Young Lions (1958)
  • The Blue Angel (1959)
  • Warlock (1959)
  • Walk on the Wild Side (1962)
  • The Reluctant Saint (1962)
  • The Carpetbaggers (1964)
  • Where Love Has Gone (1964)
  • Mirage (1965)
  • Alvarez Kelly (1966)
  • Anzio (film) (1968)
  • Shalako (1968)
  • Bluebeard (1972)
  • The 'Human' Factor (1975)
  • He Is My Brother (1976)

Dış bağlantılar

http://www.imdb.com/name/nm0229424/

edward dmytryk, edward dmytryk communist, edward dmytryk director, edward dmytryk filmography, edward dmytryk hollywood ten, edward dmytryk imdb, edward dmytryk jewish, edward dmytryk on film editing, edward dmytryk shirtless, edward dmytryk signature


Edward Dmytryk Hakkında Bilgi

Edward Dmytryk


  • user icon

    Edward Dmytryk beatiful post thanks!

    29.10.2014


Edward Dmytryk
Edward Dmytryk
Edward Dmytryk konusunu görüntülemektesiniz.
Edward Dmytryk nedir, Edward Dmytryk kimdir, Edward Dmytryk açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

Galatasaray (erkek voleybol takımı)

Galatasaray (erkek voleybol takımı)

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, (Şimdiki adı: Galatasaray FXTCR Erkek Voleybol Takımı) Galatasara...
Hicaz Kolordusu (Osmanlı)

Hicaz Kolordusu (Osmanlı)

Hicaz Kolordusu veya Hicaz Grubu, Osmanlı İmparatorluğu tarafından I. Dünya Savaşı sırasında kurulmu...
Göllü, Artuklu

Göllü, Artuklu

Göllü, Mardin ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Köyümüz Mardin' in güneyinde 8 kilometre uzak...
Macera Kadını

Macera Kadını

Macera Kadını, Bülent Oran'ın senaryosunu yazdığı, Arşavir Alyanak'ın yönettiği 1964 yapımı Türk fil...

Rastgele Yazılar (searchxengine.com)

Tur, Pramudya Ananta

Tur, Pramudya Ananta

6 Şubat 1925 (1925-02-06) Doğum Yeri: Blora, Central Java, Hollanda Doğu Hint Adaları Ölüm tarihi
Tabula rasa

Tabula rasa

Tabula rasa (En. "Temiz tahta"), ayrı bir insan bireyin doğuştan ya da gömülü zihinsel içe
Office kargaşa

Office kargaşa

“Office Mayhem” İngiliz Ofisi İsyanı - Lina Odinga'nın başrolleri Brenton Twaytes, J
Çarmıha gerilmiş İsa Mesih'in Sözleri

Çarmıha gerilmiş İsa Mesih'in Sözleri

Çarmıha gerilmiş İsa Mesih'in sözleri çarmıha gerilmesi sırasında İsa Mesih tarafından söylenen