Wed . 20 Jun 2020
RU | UK | KK | BE | EN |

Charles Jarrott

charles jarrott, charles jarrott anne of a thousand days
Charles Jarrott (16 Haziran 1927 - 4 Mart 2011) İngiliz film ve televizyon yönetmeni. En iyi 1970 yılında kendisine En İyi Yönetmen dalında Altın Küre Ödülü kazandıran kostüm draması filmi Anne of the Thousand Days ile bilinir.

Anne of the Thousand Days filmi birçok ödül için aday olmasına rağmen bazı kötü eleştirilere de maruz kalmıştır. Bununla beraber bir sonraki filmi, Mary, Queen of Scots altı Akademi Ödülü'ne ve birçok Altın Küre ödülüne aday gösterildi.

Jarrott, İngiliz yarış otomobili sürücüsü ve işadamı Charles Jarrott'ın oğlu ve aktris Katharine Blake'in eşidir.

Jarrott 4 Mart 2011 tarihinde prostat kanseri nedeniyle öldü.

Konu başlıkları

  • 1 Seçilmiş filmografisi
  • 2 Kaynakça
  • 3 Kaynak
  • 4 Dış bağlantılar

Seçilmiş filmografisi

  • Anne of the Thousand Days (1969)
  • Mary, Queen of Scots (1971)
  • Lost Horizon (1973)
  • The Dove (1974)
  • Escape from the Dark (1976)
  • The Other Side of Midnight (1977)
  • The Last Flight of Noah's Ark (1980)
  • Condorman (1981)
  • The Amateur (1981)
  • The Boy in Blue (1986)
  • The Secret Life of Algernon (1997)
  • Turn of Faith (2001)

Kaynakça


Kaynak

  • NNDB

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Charles Jarrott

charles jarrott, charles jarrott anne of a thousand days, charles jarrott director, charles jarrott philadelphia, james jarrott


Charles Jarrott Hakkında Bilgi

Charles Jarrott


  • user icon

    Charles Jarrott beatiful post thanks!

    29.10.2014


Charles Jarrott
Charles Jarrott
Charles Jarrott konusunu görüntülemektesiniz.
Charles Jarrott nedir, Charles Jarrott kimdir, Charles Jarrott açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

NGC 64

NGC 64

DoğrulukGörüldü Atla: kullan, ara Koordinat: 00s 17d 30,30sn...
Hüseyin Faruk Karadoğan

Hüseyin Faruk Karadoğan

Hüseyin Faruk Karadoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 1966 yılında İnşaat Fakültesinden mezun o...
Yağmur kuşları

Yağmur kuşları

Yağmur kuşları (Latince: Charadriiformes), kuşlar sınıfına ait bir takımdır. Çok değişik yaşam alanl...
Kubrat

Kubrat

Kubrat ya da Kurt (Bulgarca: Кубрат) (d. 584 - ö. 638), 632-638 yılları arasında hüküm süren Büyük B...