Mon . 18 Nov 2018

Bülent Çolak

bülent çolak kimdir, bülent çolak
Bülent Çolak, (d. 20 Eylül 1977, İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Geniş Aile dizisinde "Ulvi" karakteriyle ekranlarda tanınan Bülent Çolak İstanbul doğumlu olmasının yanında dedesinin Makedonya Vişegrat'tan göçettiği bilinir. Reis Çelik'in yönettiği 1998 yapımı Hoşçakal Yarın adlı filmde Hüseyin İnan karakteriyle sanat yaşamına başladı. Gönül Yarası ve Joenjoy gibi filmlerde de çeşitli roller alan Bülent Çolak, Fırtına ve Hırsız Polis adlı dizilerde de oynamıştır. Ayrıca oyuncu Semaver Kumpanyada tiyatro çalışmalarını sürdürmektedir. Kanal D ve Star TV kanallarında yayınlanan Geniş Aile dizisinde Ulvi karakterini canlandırmıştır. Şimdi şu sıralarda Show TV'de Türk'ün Uzayla İmtihanı adlı dizide Bilim adamı Acar Dimdik rolünü oynamıştır. Sefa Öztürk ile evlidir ve Okyanus adında bir oğlu vardır.

Konu başlıkları

  • 1 Rol aldığı tiyatro oyunları
  • 2 Filmografisi
  • 3 Dış bağlantılar
    • 3.1 Dipnotlar

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Hükümet Kadın: Baran-BKM2013
  • Yollu : Ali Ömür Ulusoy - Janti Sanat - 2012
  • Cesaret Ana ve Çocukları : Bertolt Brecht - Semaver Kumpanya - 2008
  • Fırtına (oyun) : William Shakespeare - Semaver Kumpanya - 2006
  • Chamaco : Abel Gonzales Melo - Semaver Kumpanya - 2006
  • Süleyman ve Öbürsüler : Max Frisch\Yavuz Peman - Semaver Kumpanya - 2005
  • Mucizeler Komedisi : Yavuz Turgul - MOS Yapım - 2004
  • Memü Zin : Cuma Boynukara - Semaver Kumpanya - 2004
  • Murtaza (oyun) : Orhan Kemal - Semaver Kumpanya - 2003
  • Kuşlar Meclisi : Ferîdüddîn-i Attâr - Semaver Kumpanya - 2002
  • Pırtlatan Bal) : Aziz Nesin - Semaver Kumpanya - 2002
  • Memo'nun Önlenemez Yükselişi (çocuk oyunu) : Ernst Wenström - Semaver Kumpanya - 2002
  • Şahane Düğün : Robin Hawdon

Filmografisi

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
1998 Hoşçakal Yarın Hüseyin İnan
2004 Gönül Yarası Pavyon müşterisi
2004 Büyük Buluşma Selçuk Televizyon dizisi
2005-2006 Hırsız Polis Televizyon dizisi
2006 Fırtına Televizyon dizisi
2007 Joenjoy Oteldeki adam
2007 Hatırla Sevgili Televizyon dizisi
2009-2011 Geniş Aile Ulvi Mısırlıoğlu Televizyon dizisi
2010 Çakallarla Dans Şerefsiz Metin Sinema
2010 Vay Arkadaş - Manik, Tik, Dildo Sezai Sinema
2011 Papaz Kimde Hilmi
2012 Türk'ün Uzayla İmtihanı Bilim Adamı Acar Dimdik Televizyon dizisi
2013 Hükümet Kadın Baran Sinema

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Bülent Çolak
  • SinemaTürk'te Bülent Çolak
  • Semaver Kumpanya

Dipnotlar

  1. ^ Vatan

bülent çolak, bülent çolak eşi, bülent çolak filmleri, bülent çolak kimdir


Bülent Çolak Hakkında Bilgi

Bülent Çolak


  • user icon

    Bülent Çolak beatiful post thanks!

    29.10.2014


Bülent Çolak
Bülent Çolak
Bülent Çolak konusunu görüntülemektesiniz.
Bülent Çolak nedir, Bülent Çolak kimdir, Bülent Çolak açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video

Rastgele Yazılar

Altmışaltı

Altmışaltı

Altmışaltı, iki kişiyle oynanan ve el almaya dayalı en basit kozlu iskambil oyunlarındandır. Avustur...
Foggia ili

Foggia ili

Foggia ili (İtalyanca:Provincia di Foggia) güney İtalya'da Puglia bölgesinin ili olup merkezi Foggia...
Saudi TV 1

Saudi TV 1

Saudi TV 1, Suudi Arabistan'ın ilk TV kanalı. TV dizileri, haberler, kültürel ve dini programlar yay...
Ünal Cimit

Ünal Cimit

Ünal Cimit (1934 - 1993) Türk heykel ve seramik sanatçısı[1][2][3] Konu başlıkları 1 Yaşamı 2 Ö...