Umut Kurt

Umut Kurt


Umut Kurt (d. 17 Nisan 1981, Erzincan) Beynelmilel filmi ve Hatırla Sevgili dizisiyle tanınan oyuncu.

Tiyatroya 1997 yılında amatör olarak başladı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı'ndan mezun olduktan sonra Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularına katıldı.

Oyunculuğu kadar bağlama çalması ve türkü söylemeside öne çıkan yönlerindendir.

Kadınlar, Otobüs Durağı, Erkeklere Özgürlük, Bu Dünya Bizim, Godot'yu İzlerken, Masal Karmakarışık, Çizmeli Kedi, Benim Tatlı Meleğim ve Hisseli Harikalar Kumpanyası oyunlarında rol aldı.

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Festen "Kutlama" : "Thomas Vinterberg-Mogens Rukov-Bo Hr.Hansen-Davıd Eldrıdge" - Tiyatro Dot - 2010
  • Pornografi (oyun)|\Pornography : Simon Stephens - Tiyatro Dot - 2009
  • Hisseli Harikalar Kumpanyası : Haldun Dormen - BKM - 2007

Filmografi

  • İtirazım Var (2014) - Müezzin Efrahim
  • Beni Böyle Sev (2014) - Mazhar
  • Tatar Ramazan (2013) - Emir
  • Yüksek Giriş (2013)
  • Çanakkale: Yolun Sonu (2013)
  • Pazarları Hiç Sevmem (2012) - Kerem
  • Mor Menekşeler (2011) - Ömer Hayali
  • Babam Sağ olsun (2011) - İsmail
  • Kavşak (2011)- Ali
  • Güneydoğudan Öyküler "Önce Vatan" (2010) - Oğuz Yılmazer
  • Gönül çelen (2010) - Cihan
  • Acemi Müezzin (2009) - Ali
  • Güz Sancısı (2009) - Ferit
  • Düğün Şarkıcısı (2008) - (Bayram Bülbül)
  • Beynelmilel (2006) - Haydar Arıkan
  • Bir Demet Tiyatro (2006)
  • Hatırla Sevgili (2006-2008) - Yaşar Çiftçi oğlu
  • Organize İşler (2005) - Tabutçu
  • Acı Hayat (2005) - Kuaför
  • Kalp Gözü (2004) - Sokaktaki Tinerci
  • Metropol Kabusu (2003)

Dış bağlantılar

  • Resmi fan sitesi
  • IMDb sayfası
  • SinemaTürk sayfası
  • "Her filmde başka bir 'Umut' veriyor", 19 Temmuz 2007, Milliyet
  • Umut Kurt
  • Resmi fan sitesi
 Bir Türk oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Umut Kurt Hakkında Bilgi

Umut Kurt
Umut Kurt
Umut Kurt
Umut Kurt

Umut Kurt Hakkında Video


Umut Kurt konusunu görüntülemektesiniz.
Umut Kurt nedir, Umut Kurt kimdir, Umut Kurt açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video