Tolga Örnek

Tolga Örnek


Tolga Örnek, (d. 25 Ağustos 1972), Türk sinema yönetmeni.

Robert Koleji'nden sonra eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'nde devam etti. Amerika'da University of Florida'da malzeme bilimi üzerine yüksek lisans yaptı. Ardından American University Sinema Bölümü'nde yüksek lisans yaptı ve sonra yönetmenliğe adım attı. Şimdiye kadar belgesel dalında filmler yapmış olan yönetmen, bir dönem Gelibolu adlı belgeseliyle gündemde yer almıştır. T.C. Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Özden Örnek'in oğludur.

Filmografisi

  • Atatürk (1998)
  • Kuruluştan Kurtuluşa Fenerbahçe (1999)
  • Topkapı Sarayı (1999)
  • Tanrıların Tahtı Nemrut Dağı (2000)
  • Çeliğin Kalbi Ereğli (2001)
  • Hititler (2003)
  • Gelibolu (2005)
  • Devrim Arabaları (2008)
  • Kaybedenler Kulübü (2011)
  • Labirent (2011)
  • Senin Hikayen (2013)


Tolga Örnek Hakkında Bilgi

Tolga Örnek
Tolga Örnek
Tolga Örnek
Tolga Örnek

Tolga Örnek Hakkında Video


Tolga Örnek konusunu görüntülemektesiniz.
Tolga Örnek nedir, Tolga Örnek kimdir, Tolga Örnek açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Tolga Örnek
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail