Tolga Aşkıner

Tolga Aşkıner


Tolga Aşkıner (d. 18 Şubat 1942 (Divriği, Sivas) ö. 12 Haziran 1996, İstanbul) Sinema ve tiyatro sanatçısı, yönetmen.

Darüşşafaka Lisesi’ni ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitiren sanatçı, Konservatuvar Deneme Sahnesi’nde oyuncu ve yönetmen olarak amatör çalışmalar yaptı. 1960’ta İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı. Daha sonra Arena ve Dormen Tiyatrosu, AST gibi topluluklarda çalıştı. Ayfer Feray ve Nisa Serezli Topluluğu’na katıldı. 1968’de, eşi Nisa Serezli'yle, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu'nu kurdular. Çok sayıda oyunda rol aldı. Bazı oyunların da yönetmenliğini yaptı.

1996 yılında, gırtlak kanseri nedeniyle tedavi görmekte olduğu Şişli Eftal Hastanesi'nde 54 yaşında öldü. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda eşi Nisa Serezli'nin mezarının yanındadır.

Filmografisi

  • Aylaklar - 1994
  • Hayri Beyin Son Aşkı - 1993
  • Sessiz Karanlık - 1992
  • Burnumu Keser misiniz? - 1992
  • Caniko - 1976 (TV Dizisi)
  • Yaban Gülü - 1970

Dış bağlantılar

  • IMDb'de Tolga Aşkıner
  • Sinema türk'te Tolga Aşkıner


Tolga Aşkıner Hakkında Bilgi

Tolga Aşkıner
Tolga Aşkıner
Tolga Aşkıner
Tolga Aşkıner

Tolga Aşkıner Hakkında Video


Tolga Aşkıner konusunu görüntülemektesiniz.
Tolga Aşkıner nedir, Tolga Aşkıner kimdir, Tolga Aşkıner açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Tolga Aşkıner
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail