Suzanne Pleshette

Suzanne Pleshette


Suzanne Pleshette (d. 31 Ocak 1937, New York City; ö. 19 Ocak 2008, Los Angeles, Kaliforniya), ABD'li aktris. Saf ve duru bir güzelliği olan oyuncu özellikle korku klasiği Kuşlar filminde canlandırdığı Bodega kasabasında yaşayan öğretmen Annie karakteriyle hatırlanır. 19 Ocak 2008'de kanserden ölen oyuncunun mezarı Hillside Memorial Park Mezarlığı'ndadır.


Filmografi

  • The Geisha Boy (1958)
  • Rome Adventure (1962)
  • 40 Pounds Of Trouble (1962)
  • The Birds (1963)
  • Wall Of Noise (1963)
  • A Distant Trumpet (1964)
  • Fate Is the Hunter (1964)
  • Youngblood Hawke (1964)
  • A Rage To Live (1965)
  • The Ugly Dachshund (1966)
  • Nevada Smith (1966)
  • Mister Buddwing (1966)
  • The Adventures Of Bullwhip Griffin (1967)
  • Blackbeard's Ghost (1968)
  • The Power (1968)
  • If It's Tuesday, This Must Be Belgium (1969)
  • Suppose They Gave A War And Nobody Came? (1970)
  • Support Your Local Gunfighter! (1970)
  • The Shaggy D.A. (1976)
  • Hot Stuff (1979)
  • Oh, God! Book II (1980)
  • Kojak: The Belarus File (1985)

Televizyon

  • Dr Kildare (1960)
  • The Bob Newhart Show (1970)
  • Newhart (1980)
  • Leona Helmsley: The Queen of Mean (1990)
  • 8 Simple Rules (2000)

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Suzanne Pleshette
  • Suzanne Pleshette in der Internet Broadway Database (IBDB)
  • Biografie auf NNDB


 ABD'li bir oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Suzanne Pleshette Hakkında Bilgi

Suzanne Pleshette
Suzanne Pleshette
Suzanne Pleshette
Suzanne Pleshette

Suzanne Pleshette Hakkında Video


Suzanne Pleshette konusunu görüntülemektesiniz.
Suzanne Pleshette nedir, Suzanne Pleshette kimdir, Suzanne Pleshette açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Suzanne Pleshette
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail