Serkan Çeliköz

Serkan Çeliköz


Serkan Çeliköz, (d. 27 Temmuz 1975, İstanbul), MaSKott grup üyesi, Kargo grubunun eski klavyecisi, prodüktör, besteci, müzisyen, klavyeci.

Konu başlıkları

  • 1 Hayatı
  • 2 Kargo İle Çalışmaları
  • 3 Çalıştığı sanatçılar ve gruplar
  • 4 Diğer çalışmaları
  • 5 MaSKott
  • 6 Kargo Diskografi
  • 7 Yer aldığı diğer albümler
  • 8 Kaynaklar
  • 9 Dış bağlantılar

Hayatı

12 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda okumaya başlayan Serkan Çeliköz konservatuar döneminde klasik müzik eğitimi aldı. Piyano ile başladığı konservatuar eğitiminde keman, fagot, kontrbas, gitar eğitimleri ile devam etti. 16 yaşında abisi Aykut Çeliköz’ün de yer aldığı Mr. No grubuna katılan Serkan Çeliköz, grupla istanbul'da çeşitli mekanlarda çalmaya başladı.

Kargo İle Çalışmaları

Serkan Çeliköz, 1994 yılında Mehmet Şenol Şişli ve Selim Öztürk’ün kurduğu Kargo grubuna davet edildi. Bu dönemde hem Mr. No hem de Kargo ile çalışan Serkan Çeliköz , Mr. No 1995 yılında RockHouse tarafından düzenlenen yarışma da yılın en iyi grubu ödülünü aldı. Yine bu yıllarda Kargo ile albüm kayıtlarını bitiren grup, 1996 yılında ilk albümleri olan Yarına Ne Kaldı?’yı yayınladı. Yarına Ne Kaldı? albümünün çıkış parçası olan Yüzleşme bir anda Kargo’yu Türkiye’nin en çok tanınan rock grubu haline getirdi. Kargo ile yoğun bir konser ve turne programı olan Serkan Çeliköz, bu dönemde Mr. No ile yollarını ayırmak zorunda kaldı.

Kargo 2.albümleri olan Sevmek Zor’u 1997 yılında yayınladı. Bu albümde birçok şarkının bestesini yapan Serkan Çeliköz , albümde yer alan tüm yaylı çalgıları, klavyeleri çaldı aynı zamanda bunların aranjesini yaptı. 1997 yılında, Athena grubunun ilk albümlerinde synthesizer , klavye aranjmanları ile geri vokallerin de yer alan Serkan Çeliköz grup dışı çalışmalarına da başlamış oldu.

Serkan Çeliköz Kargo grubuyla 1998 yılında Yalnızlık Mevsimi , 1999 yılında Sen Bir Meleksin albümlerini yaptı. 2000’de grup elemanları kendi kişisel projelerini gerçekleştirmek üzere yollarını ayırdı. 2003 yılında tekrar bir araya gelen Kargo ile çalışmalarına devam eden Serkan Çeliköz grubun 2004 yılında çıkarttığı Ateş ve Su albümünde klavyelerde ve geri vokallerde yer aldı. Grupla sayısız bar programı yapan ve çeşitli konserde çalan Serkan Çeliköz grupla son olarak 2007 yılında çıkan Yıldızların Altında albümünde yer aldı. Bu albümden sonra, 2008 yılında Serkan Çeliköz Koray Candemir ile birlikte gruptan ayrıldı.

Çalıştığı sanatçılar ve gruplar

Serkan Çeliköz’ün Kargo'ya ara verdiği 2000-2003 yıllarını kapsar. Bu dönemde Serkan Çeliköz prodüktör olarak müzik çalışmalarına devam etti. 2000 yılında Kargo grubunun gitaristi Selim Öztürk ile Aslı Gökyokuş'un ilk albümü olan "Neresindeyim?"in prodüktörlüğünü üstlendi. Bu albümde yer alan gitarları ve klavyeleri çalan Serkan Çeliköz back vokallerde de yer aldı. 2000 yılında BBG Tarık olarak tanınan Tarık Ata Şimşek’in ilk albümü olan Of Deli Gönül albümünün prodüktörlüğünü Selim Öztürk ile yapan Serkan Çeliköz. 2002 yılında abisi Aykut Çeliköz’ün de içinde bulunduğu ilk grubu olan Mr. No grubunun ilk albümü olan Aşk'ın prodüktörlüğünü yapmıştır.

Kargo birleştikten sonra prodüktörlük çalışmalarına devam eden Serkan ÇeliközAslı Gökyokuş’un 2004 yılında çıkan ikinci stüdyo albümü Su Gibi de yer alan klavyeleri, akustik gitarları, 12 telli akustik gitar, synthesizer çalan ve bilgisayar programlamalarını yapmıştır aynı zamanda bu albümün prodüktörlüğünü de üstlenmiştir. 2004 yılında prodüktörlüğünü Selim Öztürk’ün yaptığı Yalın’ın ilk albümü olan Ellerine Sağlık’ta klavyeleri çalan Serkan Çeliköz yine Yalın’ın 2006 yılında çıkan ikinci stüdyo albümü olan, Bir Bakmışsın’ın prodüktörlüğünü Selim Öztürk ile birlikte yapmıştır. Aslı Gökyokuş'un 2007 yılında çıkan üçüncü stüdyo albümü olan Söylediğim Şarkılarda Saklı albümlerinde back vokallerde yer alan Serkan Çeliköz albümün prodüktörlüğü üstlenmiştir. 2008 yılında Cenk Han Alkaya’nın ilk albümü olan Gülmeyi Dene’de prodüktör ve keybord, synthesizer aranjörlüğü yapmıştır.

Diğer çalışmaları

Serkan Çeliköz prodüktörlüğünün yanı sıra remixler ve reklam müzikleri gibi işlerde de yer almıştır. İlk jingle’ı Kargo’nun 2000 yılında yer aldığı, Efes Dark reklamıdır. Bu reklamda kullanılan şarkı Kargo’nun daha önce Sen Bir Meleksin albümünde yer alan Yanımda Sen Olmayınca” isimli şarkısı Herkesin Geçtiği Yoldan Geçme olarak sözleri ve müziği değiştirilmiş ve bu şarkı remixlerle, toplamda dört şarkılık single olarak sınırlı sayıda basılmıştır. Bu dönemlerde Mert Koral ile JinglePeople firmasını kuran Serkan Çeliköz Arçelik, Turkcell gibi birçok büyük firmanın reklam müziklerini hazırlamıştır. Son olarak Kargo grup üyelerinin de oyuncu olarak da yer aldığı Jacobs kahvenin reklam müziklerini de yapmıştır. Kargo grubunun bazı albümlerinde, sahnede çaldığı şarkılarında remixler yapan Serkan Çeliköz, Yalın ve Teoman’ın da albümlerinde remixlere imza atmıştır.

MaSKott

Kargo grubundan 2008 yılında ayrılan Serkan Çeliköz, grubun solisti Koray Candemir ile 2009 yılında MaSKott grubunu kurdu. Bu grupla Amerika’da çeşitli mekanlarda konserler vermişlerdir. Amerika’da stüdyo çalışmalarını tamamlayan grup elemanları, eylül ayında Türkiye’ye gelmiştir.

Kargo Diskografi

  • Yarına Ne Kaldı ? (1996)
  • Sevmek Zor (1997)
  • Yalnızlık Mevsimi (1998)
  • Sen Bir Meleksin (1999)
  • Efes Dark CD (Reklam müziği) (2000)
  • Ateş ve Su (2004)
  • Yıldızların Altında (2005)
  • Jacobs (Reklam Müziği) (2008)
  • Best Of Kargo (2000)

Yer aldığı diğer albümler

  • Athena – Athena (1997)
  • Aslı Gökyokuş – Neresindeyim? (Mayıs 2000)
  • Tarık Ata Şimşek – Of Deli Gönül (2001)
  • Mister No – Aşk (2002)
  • Teoman – Gönülçelen (2002)
  • Teoman – İstanbul’da Sonbahar Remixler (2002)
  • Aslı Gökyokuş – Su Gibi (2004)
  • Yalın – Ellerine Sağlık (2004)
  • Yalın – Bir Bakmışsın (2006)
  • Aslı Gökyokuş – Söylediğim Şarkılarda Saklı (2007)
  • Cenk Han Alkaya – Gülmeyi Dene (2008)
  • Aslı Gökyokuş- Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar(2012)
  • Melis Danişmend- Biraz Gülmek İstiyordum(Gölgemde Dinlenmeye Gel) (2013)

Kaynaklar

  • Aslı Gökyokuş Resmi Sitesi
  • Yalın Resmi Sitesi
  • Cenk Han Alkaya Resmi Sitesi

Dış bağlantılar

  • Serkan Çeliköz Resmi Sitesi
  • Serkan Çeliköz Resmi My Space Sayfası
  • MaSKott grubunun Resmi Sitesi
  • Jinglepeople sitesi
  • Kargo grubunun fan sitesi


Serkan Çeliköz Hakkında Bilgi

Serkan Çeliköz
Serkan Çeliköz
Serkan Çeliköz
Serkan Çeliköz

Serkan Çeliköz Hakkında Video


Serkan Çeliköz konusunu görüntülemektesiniz.
Serkan Çeliköz nedir, Serkan Çeliköz kimdir, Serkan Çeliköz açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Serkan Çeliköz
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail