Ruhi Karadağ

Ruhi Karadağ


Ruhi Karadağ (d. 1966, Pazarcık), Türk yönetmen

Hayatı

Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde okurken fotoğraf kulübüne dahil oldu. Üniversite yıllarında ve mezun olduktan sonra birçok fotoğraf sergisine katıldı, fotoğraf üzerine seminerler verdi.

İlk fotoğraf ve yazıları Nokta ve Aktüel dergilerinde yayınlandı. Daha sonra çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. “Anadolu’da Kadın” adlı sergisi Almanya’nın çeşitli kentlerinde (1995) gösterildi. 1994 yılında televizyon gazeteciliğine geçiş yaptı. Haber programlarının yanı sıra “A Takımı”, “Bam Teli” ve “Teke Tek” gibi ödüllü televizyon programlarının ekibinde yer aldı. TV haber merkezlerinde çalıştı, televizyon programları yönetti, reklam filmleri çekti, belgeseller hazırladı. Karadağ ayrıca “Zerda” ve “Aliye” dizilerinde yapım koordinatörlüğü görevini yürüttü. 2005 yılında kendi film şirketini kurdu. Halen yönetmenlik ve yapımcılık yapmaktadır.

Filmografi ve ödüller

  • Gölge Oyunu (1998) Sedat Simavi Televizyon Ödülü (11. Ankara Uluslararası Film Festivali)
  • Bir Şey Yapmalı (1998)
  • Gayrimuayyen (2000)
  • Bizim Çocuklar (2004)
  • Simurg (2011)


Ruhi Karadağ Hakkında Bilgi

Ruhi Karadağ
Ruhi Karadağ
Ruhi Karadağ
Ruhi Karadağ

Ruhi Karadağ Hakkında Video


Ruhi Karadağ konusunu görüntülemektesiniz.
Ruhi Karadağ nedir, Ruhi Karadağ kimdir, Ruhi Karadağ açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Ruhi Karadağ
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail