Poison (müzik grubu)


Poison 1980'lerin başından kurulmuş ABD'li glam metal grubudur. 80'ler ve 90'lı yıllarda büyük başarılar elde etmiş olan grubun bugüne kadar sekiz stüdyo albümleri, dört konser albümleri ve dört derlemeleri yayınlanmıştır. Poison dünya genelinde 30 milyonu aşkın satış elde etmiş olup[1] yalnızca ABD'de 16.5 milyon albüm satışına ulaşmıştır.[2]

Konu başlıkları

  • 1 Grup Üyeleri
    • 1.1 Mevcut Üyeler
    • 1.2 Önceki Üyeler
  • 2 Diskografi
  • 3 Turlar
  • 4 Kaynakça
  • 5 Dış bağlantılar

Grup Üyeleri

Mevcut Üyeler

  • Bret Michaels – vokaller, ritim gitar (1983'ten önce)
  • C.C. DeVille – solo gitar, geri vokaller
  • Bobby Dall – bas, klavye, piano, geri vokaller (1983'ten önce)
  • Rikki Rockett – davul, perküsyon, geri vokaller (1983'ten önce)

Önceki Üyeler

  • Matt Smith – solo gitar, geri vokaller (1983 –1985)
  • Richie Kotzen – solo gitar, mandolin, klavye, geri vokaller (1991 –1993)
  • Blues Saraceno – solo gitar, geri vokaller (1993 –1996)

Diskografi

  • Look What the Cat Dragged In
  • Open Up and Say... Ahh! (1988)
  • Flesh & Blood (1990)
  • Swallow This Live (1991)
  • Native Tongue (1993)
  • Crack a Smile... and More! (2000)
  • PPower to the People (2000)
  • Hollyweird (2002)
  • Poison'd! (2007)
  • Live, Raw & Uncut (2008)

Turlar

  • Look What the Cat Dragged In Tour '86-'87 (w/Ratt)
  • Open Up And Say Ahh! Tour (w/ David Lee Roth)
  • Flesh & Blood World Tour '90-'91 (w/ Warrant, Don Dokken, Alice In Chains, Bullet Boys, Slaughter)
  • Native Tongue World Tour '93-'94
  • Greatest Hits World Tour 1999 (birleşme)(w/ Ratt, Great White, LA Guns)
  • Power To The People Tour 2000 (w/ Cinderella, Dokken, Slaughter)
  • Glam, Slam, Metal Jam Tour 2001 (w/ Warrant, Quiet Riot, Enuff Z Nuff)
  • Hollywierd World Tour 2002 (w/ Cinderella, Winger, Faster Pussycat)
  • Harder, Louder, Faster Tour 2003 (w/ Vince Neil, Skid Row)
  • Rock The Nation Tour 2004 (w/ Kiss, ZO2)
  • 20 Years Of Rock Tour 2006 (w/ Cinderella, Endeverafter)
  • POISON'D Summer Tour 2007 (w/ Ratt, Vains Of Jenna)
  • Live, Raw & Uncut Summer Tour 2008 (w/ Dokken, Sebastian Bach)
  • 2009 Summer Tour (w/ Def Leppard / Cheap Trick)

Kaynakça

  1. ^ http://www.poisonweb.com/?module=news&news_item_id=28 Poison-Def Leppard 2009 yaz turnesinde- 25/02/2009
  2. ^ http://www.riaa.com/goldandplatinumdata.php?resultpage=2&table=tblTopArt&action En Çok Satan Sanatçılar-RIAA

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Poison (müzik grubu) ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
  • Resmi web sitesi
  • Bret Michaels Resmi web sitesi
  • Rikki Rockett Resmi web sitesi
  • Bret Michaels MySpace
  • CC Deville MySpace
  • Rikki Rockett MySpace


Poison (müzik grubu) Hakkında Bilgi

Poison (müzik grubu)
Poison (müzik grubu)
Poison (müzik grubu)

Poison (müzik grubu) Hakkında Video


Poison (müzik grubu) konusunu görüntülemektesiniz.
Poison (müzik grubu) nedir, Poison (müzik grubu) kimdir, Poison (müzik grubu) açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar


Poison (müzik grubu)
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail