Oh No

Oh No


Michael Jackson (d. 6 Kasım 1979), sahne adıyla Oh No, Amerikalı müzik yapımcısı ve rapçidir. Stones Throw Records'ın bir sanatçısı olan Oh No, The Alchemist ile birlikte Gangrene grubunun iki üyesinden biridir.

Konu başlıkları

  • 1 Biyografi
  • 2 Diskografi
  • 3 Kaynakça
  • 4 Dış bağlantılar

Biyografi

Müzisyen bir ailede yetişen Oh No şarkıcı Otis Jackson, Sr.'ın oğlu ve hip hop müzisyeni Madlib'in kardeşidir.[1] Kali Wild grubuyla müziğe başladı ve ağabeyinin grubu Lootpack'in Soundpieces: Da Antidote albümünde yer aldı. Stones Throw Records ile sözleşme yapan Oh No, 2004'te The Disrupt albümünü yayınladı. Bu dönemde başka sanatçıların albümlerinde de söyledi ve Wildchild ve MED gibi isimlerin prodüktörlüğünü üstlendi. Ayrıca Juggaknots, De La Soul ve Murs gibi çeşitli sanatçılarla çalıştı.

Ağustos 2006'da Exodus Into Unheard Rhythms albümünü yayınladı. Albümde Galt MacDermot eserlerinden sample'lar kullandı ve çoğu Stones Throw ailesinden olmak üzere birçok sanatçı albüme konuk oldu.[2] Eleştirmenlerin beğenisini kazanan albüm, Oh No'nun yer altının önemli prodüktörlerinden biri olmasını sağladı. 2007'de tamamı Türk, Lübnan, Yunan ve İtalyan müziklerinden aldığı sample'lar ile oluşturduğu enstrümantalleri bir araya getirdiği Dr. No's Oxperiment albümünü piyasaya çıkardı. 2009'da tamamı bu kez Etiyopya müziklerinden oluşan Dr. No's Ethiopium albümünü yayınladı.[3]

Oh No, 2010'da The Alchemist ile çalışmaya başladı. İkili, Gutter Water (2010) ve Vodka & Ayahuasca (2012) adlarını taşıyan iki ortak albüm yayınladılar. En son Haziran 2012'de Ohnomite adlı üçüncü stüdyo albümünü Fat Beats'den piyasaya çıkardı. The Alchemist, Tangerine Dream ve Woody Jackson ile birlikte 2013'te çıkan Grand Theft Auto V oyununun müziklerini besteledi.[4][5]

Diskografi

Albümler
  • 2004: The Disrupt, CD/LP
  • 2006: Exodus into Unheard Rhythms, CD/LP
  • 2007: Dr. No's Oxperiment, CD/LP (enstrümantal)
  • 2009: Dr. No's Ethiopium, CD/LP (enstrümantal)
  • 2010: Gutter Water (The Alchemist ile: Gangrene)
  • 2012: Vodka & Ayahuasca (Gangrene)
  • 2012: Ohnomite, CD/LP
  • 2012: Dr. No's Kali Tornado Funk, CD/LP (enstrümantal)
  • 2012: Ashes (Chris Keys ile)
  • 2013: Disrupted Ads, CD/LP
  • 2013: The Subliminal Substance, CD (Chaotik Stylz ile)
  • 2014: Animal Serum, CD/LP (Prince Po ile)
EP'ler
  • 2010: Sawblade EP (Gangrene)
  • 2011: Greneberg (Gangrene & Roc Marciano)
  • 2012: Odditorium EP (Gangrene)

Kaynakça

  1. ^ "Oh No". Stones Throw Records. http://www.stonesthrow.com/ohno/. Erişim tarihi: 2009-06-29. 
  2. ^ "Exodus into Unheard Rhythms - Oh No". Allmusic. http://www.allmusic.com/album/album/r840773. Erişim tarihi: 2009-06-29. 
  3. ^ "Oh No's Ethiopium coming exclusively to Stonesthrow.com". Stones Throw Records. 2009-08-03. http://www.stonesthrow.com/news/2009/08/ohno-ethiopium-coming-to-stonesthrow-com. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  4. ^ Kaz (@RealLifeKaz) • (2013-08-29). "Rockstar Games Reveal Details On GTA V Soundtrack". Stashed. http://www.thestashed.com/rockstar-games-reveal-details-on-gta-v-soundtrack/. Erişim tarihi: 2013-12-18. 
  5. ^ Posted by: (2013-09-14). "Grand Theft Auto 5 Soundtrack". Videogamesblogger.com. http://www.videogamesblogger.com/2013/09/14/grand-theft-auto-5-soundtrack.htm. Erişim tarihi: 2013-12-18. 

Dış bağlantılar

  • StonesThrow.com'da Oh No
  • Allmusic'de Oh No


Oh No Hakkında Bilgi

Oh No
Oh No
Oh No
Oh No

Oh No Hakkında Video


Oh No konusunu görüntülemektesiniz.
Oh No nedir, Oh No kimdir, Oh No açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video