Michael Ansara

Michael Ansara


Michael George Ansara (d. 15 Nisan 1922 – ö. 31 Temmuz 2013), Suriye doğumlu ABD'li tiyatro, perde, sinema, dizi ve seslendirme sanatçısı. "Julius Caesar", "Voyage to the Bottom of the Sea", "The Greatest Story Ever Told" ve "The Comancheros" filmlerinin yanı sıra "Broken Arrow", "Law of the Plainsman", "I Dream of Jeannie," "Hawaii 5-0" ve "Murder, She Wrote" dizilerinde de rol almıştı. 1976 yılı yapımı Çağrı filminde Ebu Süfyan'ı canlandırmıştır.

Konu başlıkları

  • 1 Gençliği ve kariyeri
  • 2 Ödülleri
  • 3 Özel hayatı
  • 4 Filmografi
  • 5 Dış bağlantılar
  • 6 Kaynakça

Gençliği ve kariyeri

Ansara Suriye'de küçük bir köyde doğdu ve iki yaşında iken ailesi Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. Onlar Kaliforniya'ya geçmeden önce on yıl boyunca Massachusetts'de, Lowell'de ikamet ettiler. Aslında bir doktor olmak istemiş, ama utangaçlığının üstesinden gelmek için oyunculuk dersleri almaya başlayan Ansara, sonradan bir sanatçı olmak için tutkusunu geliştirmiştir. Ansara, Los Angeles City College'da eğitim görerek Sanatlar lisansı derecesi almıştır.

Ansara 1950'li yıllarda, Alfred Hitchcock Presents'da birkaç bölümde ortaya çıktı.

Ödülleri

Ansara, Bilim Kurgu Ödülü Akademi ödülüne aday gösterildi ve Rawhide dizinde ki başarısından dolayı Western Heritage Ödülünü kazandı ve ünlü Hollywood Bulvarı'nda bir yıldız almıştır.

Özel hayatı

Ansara, üç kez evlendi. 1955 yılında Jean Byron ile ilk evliliğini yaptı fakat çift bir yıl sonra 1956 yılında boşandılar. 1958 yılında, Ansara durum komedisi serisi I Dream Jeannie dizisinden tanıştığı Barbara Eden ile evlendi. Çiftin 1965 yılında doğan Matthew adında bir oğlu oldu. Ansara ve Eden 1974 yılında boşandılar ve 1977 yılında Beverly Kushida ile evlendi. 25 Haziran 2001 tarihinde, oğlu Matthew, Kaliforniya'da, Monrovia'da aşırı doz uyuşturucudan öldü. Ansara, Kaliforniya'da Calabasas'da ikamet etti. Ansara 91 yaşında, 31 Temmuz 2013 tarihinde, Calabasas'taki evinde uzun bir hastalık sonrasında öldü.[1]


Filmografi

  • Action in Arabia (1944)
  • Intrigue (1947)
  • The Desert Film (1950)
  • Only the Valiant (1950)
  • Kim (1950)
  • Soldiers Three (1951)
  • My Favorite Spy (1951)
  • Hill Number One (1951)
  • Bannerline (1951)
  • Yankee Buccaneer (1952)
  • The Lawless Breed (1952)
  • The Golden Hawk (1952)
  • Diplomatic Courier (1952)
  • Brave Warrior (1952)
  • White Witch Doctor (1953)
  • The Robe (1953)
  • The Diamond Queen (1953)
  • The Bandits of Corsica (1953)
  • Slaves of Babylon (1953)
  • Serpent of the Nile (1953)
  • Road to Bali (1953)
  • Julius Caesar (1953)
  • Three Young Texans (1954)
  • The Saracen Blade (1954)
  • The Egyptian (1954)
  • Sign of the Pagan (1954)
  • Princess of the Nile (1954)
  • Dragnet: The Big Rod (1954)
  • Bengal Brigade (1954)
  • New Orleans Uncensored (1955)
  • Jupiter's Darling (1955)
  • Diane (1955)
  • Abbot and Costello Meet the Mummy (1955)
  • The Ten Commandments (1956)
  • The Lone Ranger (1956)
  • Pillars of the Sky (1956)
  • Gun Brothers (1956)
  • Alfred Hitchcock Presents: The Orderly World of Mr. Appleby (1956)
  • Alfred Hitchcock Presents: The Baby Sitter (1956)
  • Alfred Hitchcock Presents: Shopping for Death (1956)
  • Broken Arrow (1956–1958)
  • The Tall Stranger (1957)
  • The Sad Sack (1957)
  • Quantez (1957)
  • Last of the Badmen (1957)
  • The Rifleman: The Raid (1959)
  • Law of the Plainsman (1959–1960)
  • The Rebel as Docker Mason in "The Champ" (1960)
  • Voyage to the Bottom of the Sea (1961)
  • The Untouchables: The Jamaica Ginger Story (1961)
  • The Untouchables: Nicky (1961)
  • The Comancheros (1961)
  • Voyage to the Bottom of the Sea: Hot Line (1964)
  • The Outer Limits: The Mice (1964)
  • The Outer Limits: Soldier (1964)
  • Quick, Let's Get Married (1964)
  • Perry Mason: The Case of the Antic Angel (1964)
  • The Greatest Story Ever Told (1965)
  • Harum Scarum (1965)
  • Branded: The Bounty (1965)
  • Texas Across the River (1966)
  • Lost in Space: The Challenge (1966)
  • I Dream of Jeannie: Happy Anniversary (1966)
  • Bewitched: A Most Unusual Wood Nymph (1966)
  • ...And Now Miguel (1966)
  • Star Trek (1966-1969)
  • The Fugitive: The Savage Street (1967)
  • The Pink Jungle (1968)
  • The Destructors (1968)
  • Star Trek: Day of the Dove (1968)
  • Sol Madrid (1968)
  • I Dream of Jeannie: The Battle of Waikīkī (1968)
  • Daring Game (1968)
  • Target: Harry (1969)
  • I Dream of Jeannie: My Sister, the Homewreker (1969)
  • Guns of the Magnificent Seven (1969)
  • The Phynx (1970)
  • Powderkeg (1970)
  • I Dream Jeannie: One Jeannie Beats Four of a Kind (1970)
  • The Mod Squad: A Double for Danger, Season 3 (1971)
  • The Streets of San Francisco: The Year of the Locusts (1972)
  • Stand up and Be Counted (1972)
  • Dear Dead Delilah (1972)
  • The Doll Squad (1973)
  • Ordeal (1973)
  • Mission: Impossible: The Western (1973)
  • Call To Danger (1973)
  • The Bears and I (1974)
  • The Barbary Coast (1974)
  • It's Alive (1974)
  • The Rockford Files: Joey Blues Eyes (1976)
  • The Message (1976)
  • Kojak: Justice Deferred (1976)
  • Mission to Glory: A True Story (1977)
  • Day of the Animals (1977)
  • The Manitou (1978)
  • Centennial (1978)
  • The Story of Esther (1979)
  • Buck Rogers in the 25th Century (1979–1981)
  • The Guns and the Fury (1983)
  • Guns & Fury (1983)
  • The Fantastic World of D.C. Collins (1984)
  • Reading Rainbow: Gift of the Sacred Dog (1984)
  • Access Code (1984)
  • Knights of the City (1985)
  • Hunter: Rape and Revenge, Part 2 (1985)
  • Rambo: Animated Series (1986)
  • KGB: The Secret War (1986)
  • Bayou Romance (1986)
  • Assassination (1987)
  • Murder, She Wrote: The Last Flight of the Dixie Damsel (1988)
  • Border Shootout (1990)
  • Batman: The Animated Series (1992–1995)
  • Reading Rainbow: And Still the Turtle Watched (1993)
  • Star Trek: Deep Space Nine: Blood Oath (1994)
  • Babylon 5: The Geometry of Shadows (1994)
  • Star Trek: Voyager: Flashback (1996)
  • Star Trek: Deep Space Nine: The Muse (1996)
  • Johnny Mysto Boy Wizard (1996)
  • Batman & Mr. Freeze: SubZero (1998)
  • The Long Road Home (1999)
  • Batman Beyond: Meltdown (1999)
  • Batman Beyond: The Movie (1999)
  • Batman Beyond (1999–2001)
  • The Exchange (2000)

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Michael Ansara ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
  • Internet Movie Database'te Michael Ansara


Kaynakça

  1. ^ http://www.sabah.com.tr/Yasam/2013/08/04/uzay-yolunun-klingtoni-oldu
  • Michael Ansara İngilizce Wikipedia maddesi


Michael Ansara Hakkında Bilgi

Michael Ansara
Michael Ansara
Michael Ansara
Michael Ansara

Michael Ansara Hakkında Video


Michael Ansara konusunu görüntülemektesiniz.
Michael Ansara nedir, Michael Ansara kimdir, Michael Ansara açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Michael Ansara
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail