Mehmet Günsür (oyuncu)

Mehmet Günsür (oyuncu)


Mehmet Günsür (d. 8 Mayıs 1975; Fatih, İstanbul[1]), Türk oyuncu.

Konu başlıkları

  • 1 Yaşam öyküsü
  • 2 Oyunculuk
  • 3 Özel yaşamı
  • 4 Filmografisi
  • 5 Ödüller
  • 6 Kaynaklar
  • 7 Dış bağlantılar

Yaşam öyküsü

1975 yılında Tatar kökenli [2] bir ailenin ikinci çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya geldi.[3] Annesi Sibel Hanım bir öğretim görevlisi, babası Teoman Bey ise bir kuantum fizikçisidir.[3] Modern bale koreografı olan ablası Zeynep Günsür Yüceil aynı zamanda bir öğretim görevlisidir.[4]

Oyunculuk

Oyunculuğa yedi yaşında çeşitli reklam filmlerinde oynayarak başladı. 14 yaşındayken Okan Uysaler'in yönettiği Geçmiş Bahar Mimozaları adlı dizide Rutkay Aziz, Filiz Akın ve Müşfik Kenter gibi oyuncularla rol aldı.[4] İtalyan Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne girerek buradan mezun oldu.[3] Bir müzik grubuyla konserler veren Günsür, dört yıl boyunca restoran işletmiştir. Hamam filminin figürasyonunu yapan bir arkadaşının aracılığıyla seçmelere katıldı. Deneme çekiminin ardından role kabul edildi ve Ferzan Özpetek'in yönetmenliğindeki bu filmle adını geniş kitlelere duyurdu. Filmin ardından yalnızca oyunculuğa yönelme kararı aldı.[5][4]

Özel yaşamı

2006 yılında yönetmen Katerina Mongio ile evlenmiştir ve üç çocukları vardır.

Filmografisi

Film
Yıl Film Rolü Notlar
1997 Hamam Mehmet
1999 Hayal Kurma Oyunları
2001 Tommaso Giovanni Televizyon filmi
Guida Giovanni Televizyon filmi
2002 İtalyan Giorgio
2003 Il papa buono Don Paolo Televizyon filmi
O Şimdi Asker Nihat Denizer
Stregeria Kısa film
2004 Non ci sarebbe niente da fare! Kısa film
2005 Anlat İstanbul Rıfkı
2007 Fall Down Dead Stefan Kerchek
2008 Se chiudi gli occhi
2010 Ses Onur


Matrimoni e altri disastri Andrea
2011 Aşk Tesadüfleri Sever Özgür Turgut
Televizyon
Yıl Dizi Rolü Notlar
1989 Geçmiş Bahar Mimozaları Sabih
1989 Cahide
1999 Sır Dosyası Ayhan
2001 Don Matteo
2003 Pilli Bebek Tarık
2004 Kasırga İnsanları Sinan
2005 Beyaz Gelincik Mustafa Aslanbaş
2006
2007 Bıçak Sırtı Mehmet Ertuğrul
2008
2012-2014 Muhteşem Yüzyıl Şehzade Mustafa

Ödüller

Ödülleri
Yıl Ödül Kategori Dizi - Film
1998 10. Ankara Film Festivali Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Hamam
2003 40. Antalya Film Şenliği Jüri özel ödülü O Şimdi Asker
2003 6. Gökçeada Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu O Şimdi Asker
2004 9. Sadri Alışık Ödülleri Jüri özel ödülü O Şimdi Asker
2011 16.Sadri Alışık Ödülleri Jüri özel ödülü Ses
2012 ELLE Style Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Muhteşem Yüzyıl
2012 Ayaklı Gazete TV Yıldızları En İyi Dönem Dizisi Yardımcı Erkek Oyuncu Muhteşem Yüzyıl
2014 Sakarya Üniversitesi Justiniaus Medya Ödülleri En iyi erkek oyuncu Muhteşem Yüzyıl

Kaynaklar

  1. ^ "ODTÜ ekolü aileden çıkan da var Cenevre’de okuyup 25 akrabasını geçindiren de". Hürriyet. 5 Haziran 2005. http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=324750. Erişim tarihi: 14 Kasım 2012. 
  2. ^ 'Ben yarım Tatarım, Mehmet tam Tatar'
  3. ^ a b c "Mehmet'i babası anlattı". Sabah. 30 Nisan 2006. http://arsiv.sabah.com.tr/2006/05/05/cp/gnc107-20060429-101.html. Erişim tarihi: 14 Kasım 2012. 
  4. ^ a b c "Beğenilmek güzel bir şey". Radikal. 25 Mart 2003. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=70004. Erişim tarihi: 14 Kasım 2012. 
  5. ^ ""Filmdeki rol için 400 soru hazırladım"". Milliyet. 30 Mart 2003. http://www.milliyet.com.tr/-filmdeki-rol-icin-----soru-hazirladim-/pazar/haberdetayarsiv/30.03.2003/6761/default.htm. Erişim tarihi: 14 Kasım 2012. 

Dış bağlantılar

  • SinemaTürk'te Mehmet Günsür
  • Internet Movie Database'te Mehmet Günsür


Mehmet Günsür (oyuncu) Hakkında Bilgi

Mehmet Günsür (oyuncu)
Mehmet Günsür (oyuncu)
Mehmet Günsür (oyuncu)
Mehmet Günsür (oyuncu)

Mehmet Günsür (oyuncu) Hakkında Video


Mehmet Günsür (oyuncu) konusunu görüntülemektesiniz.
Mehmet Günsür (oyuncu) nedir, Mehmet Günsür (oyuncu) kimdir, Mehmet Günsür (oyuncu) açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Mehmet Günsür (oyuncu)
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail