Mark Morton

Mark Morton


Mark Duane Morton (d. 25 Kasım 1972), Amerikan groove metal grubu Lamb of God'ın solo gitaristi.[1]

Konu başlıkları

  • 1 Biyografi
    • 1.1 Lamb of God Öncesi
    • 1.2 Lamb of God
  • 2 Ekipman
    • 2.1 Gitarlar
    • 2.2 Amfi ve kabinler
    • 2.3 Aksesuarlar
  • 3 Diskografi
    • 3.1 Burn the Priest
    • 3.2 Lamb of God
  • 4 Kaynakça

Biyografi

Mark Morton

Lamb of God Öncesi

Morton, Williamsburg, Virginia yakınlarında büyüdü. İlk grubu Axis, diğer yerel gençlikten oluşuyordu. Morton, Axis'te ritim gitar çalıyordu.

Lamb of God

Mark Morton, Chris Adler ve John Campbell ile 1990 yılında Virginia Commonwealth Üniversitesi'nde tanıştı. Birkaç yıl sonra "Burn the Priest" adı altında bir grup kurdular. Morton ilerleyen yıllarda yüksek lisans için gruptan ayrıldı ve gruba gitarist Abe Spear, vokalist Randy Blythe katıldı. Yüksek lisansını tamamlayan Morton gruba tekrar katıldı ve Burn the Priest, kendi adını taşıyan tam uzunluktaki ilk albümünü yayımladı. Daha sonra yayımlanan Lamb of God'ın New American Gospel albümünün notlarında ismi "Duane" olarak anıldı.

Morton sık sık pentatonik ve armonik minör gamlar kullanır. Bu müziğinin blues tarzına yakın olduğunu belirtir. Lamb of God'ın gitar sololarının hepsini ve heavy groove biçimindeki birçok ritimin hemen hemen hepsini Morton yazar.

Morton, Lamb of God'ın bazı şarkılarını yazabilmek için az miktarda da klasik müzik bilir. Bunu, "Descending", "Vigil", ve "Remorse Is for the Dead" şarkılarına dahil etmiştir. Ayrıca bazı grupların ötesinde çeşitli geleneksel metal şarkılardan etkilenmiştir. Bunu da bazı şarkılarına yansıtmıştır: "Now You've Got Something to Die For", "Redneck" ve "Walk With Me in Hell".

Ekipman

Gitarlar

  • Jackson Sweetone
  • Jackson Mark (king) Morton Dominion[2]
  • Jackson RR5 (Jackson ile yaptığı anlaşmadan itibaren nadiren kullanır. Sadece "Ruin"de kullandı.)
  • Jackson King V (Sadece New American Gospel kayıtlarında)
  • Jackson USA Custom Shop Swee-Tone
  • Jackson Warrior
  • Jackson Soloist (en son No Fear Energy Tour'da kullandı)
  • Jackson Adrian Smith San Dimas DK (en son No Fear Energy Tour'da kullandı)
  • Gibson Les Paul Standard Gold
  • Framus Renegade Pro (Boynu değiştirmesiyle birlikte kaldırdı)
  • Framus Camarillo Custom
  • Jackson RR24
  • JAW Custom Les Paul Style

Amfi ve kabinler

  • Mesa Boogie Mark IV
  • Mesa Boogie Royal Atlantic
  • Mesa Boogie 4x12 Kabin (x9)
  • Marshall Amfi Hot-Rodded head (Sadece Wrath 'da kullandı)
  • Marshall Amfi 4x12 Kabin (Sadece Wrath 'da kullandı)
  • Orange Amfi 4x12 Kabin (Sadece Wrath 'da kullandı)
  • Mesa Boogie Mark V
  • Mesa Boogie Triple Rectifier (2008'den beri)

Aksesuarlar

  • Dimarzio Dominion and Breed manyetik
  • Various Seymour Duncan manyetik modelleri, Duncan SH-1 '59 set prominent ile
  • EMG Manyetikleri aktif sap manyetiği (Donington Festival Download 2007'de kullandı)
  • Sennheiser Wireless System
  • Boss TU-2 Chromatic Tuner
  • Dunlop Crybaby Wylde Wah
  • MXR EVH Phase 90
  • Dunlop Crybaby JC95 Jerry Cantrell Wah
  • MXR Kerry King 10 Band EQ
  • MXR Carbon Copy Delay
  • Way Huge Green Rhino Overdrive
  • Rocktron Hush Super C
  • DBX 266xl Compressor/Gate
  • GHS Boomer Strings 10-46
  • 1.14 mm Dunlop Tortex pena

Diskografi

Burn the Priest

  • Burn the Priest (1999, Legion Records)

Lamb of God

  • New American Gospel (2000, Prosthetic Records) (Duane adıyla anılıyor)
  • As the Palaces Burn (2003, Prosthetic Records)
  • Ashes of the Wake (2004, Epic Records)
  • Killadelphia (2005, Epic Records)
  • Sacrament (2006, Epic Records)
  • Wrath (2009, Roadrunner Records)
  • Resolution (2012, Roadrunner Records)

Kaynakça

  1. ^ Demasi, Vincent (1 Ocak 2007). All God's children: Lamb of God's Willie Adler and Mark Morton spread the gospel of American metal. http://www.accessmylibrary.com/article-1G1-155736590/all-god-children-lamb.html. 
  2. ^ http://www.guitarworld.com/article/jackson_pro_series_dominion_mark_morton_signature_guitar




Mark Morton Hakkında Bilgi

Mark Morton
Mark Morton
Mark Morton
Mark Morton

Mark Morton Hakkında Video


Mark Morton konusunu görüntülemektesiniz.
Mark Morton nedir, Mark Morton kimdir, Mark Morton açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Mark Morton
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail