Malin Åkerman

Malin Åkerman



Malin Maria Åkerman (d. 12 Mayıs 1978), İsveç göçmeni Kanadalı oyuncu, şarkıcı ve model.

Åkerman, modellik yapan bir anne ve sigortacı bir babanın kızı olarak İsveç'in başkenti Stokholm'de doğdu.[1] Henüz iki yaşındayken ailesiyle birlikte Kanada'ya göçtü ve Toronto kentine yerleşti.[2] Anne babasının ayrılmasının ardından, babası İsveç'e döndü ve Åkerman annesiyle kalarak yaşamını Kanada'da sürdürdü.[3] Öğrenim yaşamında kısa bir süre Ontario'daki Niagara-on-the-Lake'de kaldı. Daha sonra Toronto'daki Dante Alighieri Akademisi'ne devam etti. Ardından yine aynı kentteki York Üniversitesi'nde ruh bilimi okudu.

Modelliğe 17 yaşında başlayan Malin Åkerman, aynı yıl düzenlenen "Kanada'nın Süpermodeli" yarışmasını kazandı. Bunun ardından, arasında cilt bakım ürünlerinin de yer aldığı pek çok televizyon reklamında rol aldı. Modellikte kariyer yaptıktan sonra, Kaliforniya'ya taşındı ve oyunculuğa da ağırlık vermeye başladı. İrili ufaklı pek çok filmde oynayan Åkerman, son olarak oynadığı Watchmen filmiyle çok konuşuldu.

Müzikle de uğraşan Malin Åkerman, aynı zamanda Petalstones adlı müzik grubunda şarkı söylemektedir.

20 Haziran 2007'den bu yana Roberto Zincone ile evli olan Malin Åkerman, FHM dergisinin okur oylarıyla belirlediği "Dünyadaki En Seksi 100 Kadın" listesinde 2009 yılında 69. sıradadır.[2][4]

Filmografisi

Film
Yıl Film Rolü
2000 The Skulls Coed
2001 The Circle Tess
2003 The Utopian Society Tanci
2004 Harold & Kumar Go to White Castle Liane
2007 İstila Autumn
The Brothers Solomon Tara
The Heartbreak Kid Lila
Heavy Petting Daphne
2008 27 Dresses Tess
2009 Bye Bye Sally Sally Grimshaw
Watchmen Laurie Jupiter / Silk Spectre II
The Proposal Gertrude
Couples Retreat
2010 The Bang Bang Club Jane Bellwether
2011 Happythankyoumoreplease Annie

Dipnotlar

  1. ^ Hiscock, John (24 Şubat 2009). "The Spectre of stardom: Watchmen star gives butt-kicking performance as sexy superhero" (İngilizce). TheStar.com. http://www.thestar.com/Entertainment/article/592013. Erişim tarihi: 17 Haziran 2009. 
  2. ^ a b Åkerman, Malin. The Tonight Show'da Jay Leno'yla yaptığı söyleşi, 10 Ekim 2007.
  3. ^ Lipworth, Elaine (28 Şubat 2009). "Watchmen actress Malin Akerman: 'I'm not going to be somebody's toy'" (İngilizce). Daily Mail. http://www.dailymail.co.uk/home/you/article-1155603/Watchmen-actress-Malin-Akerman--8216-I-8217-m-going-somebody-8217-s-toy-8217.html. Erişim tarihi: 17 Haziran 2009. 
  4. ^ "FHM's 100 Sexiest Women 2009" (İngilizce). MSN Entertainment. http://entertainment.uk.msn.com/celebrity/photogalleries/article.aspx?cp-documentid=16305921. Erişim tarihi: 17 Haziran 2009. 

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Malin Åkerman ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
  • Resmî site
  • Internet Movie Database'te Malin Åkerman (İngilizce)
  • FHM.com'da Malin Akerman (İngilizce)
  • Complex.com'da Malin Akerman (İngilizce)


Malin Åkerman Hakkında Bilgi

Malin Åkerman
Malin Åkerman
Malin Åkerman
Malin Åkerman

Malin Åkerman Hakkında Video


Malin Åkerman konusunu görüntülemektesiniz.
Malin Åkerman nedir, Malin Åkerman kimdir, Malin Åkerman açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Malin Åkerman
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail