Leslie Nielsen

Leslie Nielsen


Leslie William Nielsen (11 Şubat 1926, Regina, Saskatchewan, Kanada - 28 Kasım 2010, Florida, ABD) ABD'li/Kanadalı aktör ve komedyen. Filmleri arasında The Naked Gun ve Airplane en ünlüleri arasındadır. Yaptığı komedi filmleriyle herkesimden insanı güldüren Leslie Nielsen 28 Kasım 2010 tarihinde Florida 'da hayatını kaybetti. Florida 'da defnedildi.

Konu başlıkları

  • 1 Filmografi
  • 2 Televizyon
  • 3 Video
  • 4 Yazı
  • 5 Dış bağlantılar

Filmografi

Yıl İsim Rol Not
1956 Ransom! Charlie Telfer
Forbidden Planet Komando John J. Adams
1957 Tammy and the Bachelor Peter Brent
1965 Dark Intruder Brett Kingsford TV filmi
Harlow Richard Manley
1967 The Reluctant Astronaut Major Fred Gifford
1972 The Poseidon Adventure Captain Harrison
1976 Türk Arama Motoru: Kill Jonathan Trevor
1977 Day of the Animals Paul Jenson yönetmenliği William Girdler`in yaptığı ikinci film
Viva Knievel Stanley Millard
1979 City on Fire Mayor William Dudley
1980 Airplane! Dr. Rumack ilk komedi filmi
Prom Night Mr. Raymond Hammond
1982 Creepshow Richard Vickers
Wrong is Right Mallory
1986 Soul Man Mr. Dunbar
1987 Nuts Allen Green
1988 The Naked Gun: From the Files of Police Squad! Frank Drebin İlk starlığı
1990 Repossessed Baba Jebedaiah Mayii
1991 The Naked Gun 2½: The Smell of Fear Frank Drebin
1993 Surf Ninjas Colonel Chi
1994 Naked Gun 33⅓: The Final Insult Frank Drebin
1995 Dracula: Dead and Loving It Count Dracula
1996 Spy Hard Dick Steele, Ajan WD-40
1997 Mr. Magoo Mr. Quincy Magoo
1998 Wrongfully Accused Ryan Harrison
1999 Pirates 4D Captain Lucky Live Show
2000 Santa Who? Santa Claus
2001: A Space Travesty Richard 'Dick' Dix
2001 Camouflage Jack Potter
Kevin of the North Clive Thornton
2002 Men with Brooms Gordon Cutter
2003 Scary Movie 3 Başkan Harris
2006 Korkunç Bir Film 4 Başkan Harris
2007 Music Within Bill Austin
Christmas in Wonderland Gordon McLoosh yapım aşaması
The Waterman Movie Ready Espanosa yapım aşamasında,direkt DVD`ye çıkacaktır.
2008 Scary Movie 5 President Harris reklamı yapıldı
En Süper Kahraman Mayor Jogen Flim yayınlandı

Televizyon

Yıl isim Rol Diğer Notlar
1958-1961 Alfred Hitchcock Presents Lloyd Ashley & DA Rudolph Cox İki bölüm
1959 The Swamp Fox Francis Marion
1961 The New Breed Price Adams
1964 The Alfred Hitchcock Hour Steven Grainger Bir bölüm
1969 The Bold Ones Polis Şefi Sam Danforth
1969-1974 Hawaii Five-O Brent & Colonel Faraday İki bölüm
1971-1975 Columbo Peter Hamilton & Geronimo İki bölüm
1973 M*A*S*H Buzz Brighton Yalnız bir bölüm
1982 Police Squad! Det. Frank Drebin
1985-1986 Murder, She Wrote Captain Daniels & David Everett İki bölüm
1988 Day By Day Jack Harper
1989 Saturday Night Live Kendisi 259 bölüm
1992 The Golden Girls Lucas Hollingsworth Serinin finali
1994 Due South Çavuş Buck Frobisher 4 bölüm
2000 Santa Who? Santa Claus televizyon filmi
2001 Scrubs Derzi İsmi geçmiyor
2002 Liocracy Terrence Brynne McKennie
2004 Zeroman Les Mutton/Zeroman
2007 Doctorology Kendisi
Lipshitz Saves the World Lipshitz'in Çıkma aşamasında

Video

  • 1993: Bad Golf Made Easier
  • 1994: Bad Golf My Way
  • 1997: Leslie Nielsen’s Stupid Little Golf Video
  • 1997: National Geographic Video: The Savage Garden

Yazı

  • 1993: The Naked Truth

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Leslie Nielsen
  • Leslie Nielsen at Northern Stars
  • All Movie Guide entry for Leslie Nielsen
  • Canada's Walk of Fame entry for Leslie Nielsen



Leslie Nielsen Hakkında Bilgi

Leslie Nielsen
Leslie Nielsen
Leslie Nielsen
Leslie Nielsen

Leslie Nielsen Hakkında Video


Leslie Nielsen konusunu görüntülemektesiniz.
Leslie Nielsen nedir, Leslie Nielsen kimdir, Leslie Nielsen açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Leslie Nielsen
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail