Len Wiseman


Len Ryan Wiseman (d. 4 Mart 1972) ABD'li film yönetmenidir en çok bilinen filmleri Underworld serisi ve Live Free or Die Hard'tır . Son filmi Total Recall 2012 yazında çıkıcaktır. Len Wiseman İngiliz aktris Kate Beckinsale ile evlidir ve Los Angeles, California'da yaşamaktadırlar Beckinsale ile kızları Lily Mo Sheen'dir.

Konu başlıkları

  • 1 Kariyeri
  • 2 Özel hayatı
  • 3 Filmografi
  • 4 Kaynakça
  • 5 Dış bağlantılar

Kariyeri

Len Wiseman kariyerine Roland Emmerich'in yardımcı asistanı olarak Stargate(1994), Kurtuluş Günü (film) (1996) ve Godzilla (1998) filmlerinde çalışmıştır. [1] 2003 yılında ise ilk filmi Underworld'ü çekmiştir. Bu filmden iyi bir box office başarısı almıştır. 2006 yılında ise Underworld: Evolution filmini çekmiştir. Underworld: Rise of the Lycans filminde ise sadece yapımcı olarak görev almıştır. 2007 yılına gelindiğinde ise Bruce Willis'in başrolünü aldığı Live Free or Die Hard'ın yönetmenliğini yapmıştır ve Bu filmdede oldukça iyi bir Box Office başarısı kazanmıştır.[2][3] 2010 yılında Hawaii Five-0 dizisinin ilk bölümünü çekmiştir.[4] 2012 yılında ise Colin Farrell, Jessica Biel ve Kate Beckinsale gibi yıldızlarla beraber Total Recall filmini çekicektir.[5]

Özel hayatı

Len Wiseman Fremont, California'da doğmuştur.[6] Burada California Lisesini bitirdikten sonra De Anza College'inde okumuştur.[1] Wiseman ilk evliliğini ana okulu öğretmeni Dana ile evlenmiştir.[7][8] Bu evliliğini Underworld filminde tanıştığı Kate Beckinsale'den sonra bitirmiştir.[7][8] Daha sonra ise Kate Beckinsale uzun süredir evli olduğu Michael Sheen ile evliliğini bitirmiştir.[9] Len Wiseman ile Kate Beckinsale 9 Mayıs 2004 yılında Bel-Air, California'da evlenmiştir. Şu an ise kızları Lily Mo Sheen ile birlikte Los Angelas'ta yaşamaktadırlar. Kate Beckinsale'in eski kocası Michael Sheen ise bu birliktelik hakkında Len gerçekten sevimli adam. O kızımız Lily'ye fantastik bir üvey baba olacak,Kızım için bundan başka hiçbirşey isteyemezdim.[10] demiştir.

Filmografi

  • Stargate (1994) (yardımcı asistan)
  • Kurtuluş Günü (film) (1996) (yardımcı asistan)
  • Siyah Giyen Adamlar (1997) (yardımcı asistan)
  • Godzilla (1998) (yardımcı asistan)
  • Underworld (2003)
  • Underworld: Evolution (2006)
  • Live Free or Die Hard (2007)
  • Underworld: Rise of the Lycans (2009) (yapımcı)
  • Hawaii Five-0 (2010) (Sadece Pilot Bölüm)
  • Underworld: Awakening (2011) (yapımcı)
  • Total Recall (2012)

Kaynakça

  1. ^ a b http://movies.yahoo.com/movie/contributor/1808458111/bio
  2. ^ http://www.rottentomatoes.com/m/live_free_or_die_hard/
  3. ^ New York Times
  4. ^ http://alexoloughlinrocks.com/tv/features-director-len-wiseman-heads-for-hawaii-five-0-pilot
  5. ^ Rich, Katey. "Colin Farrell Confirmed For Total Recall Remake, Which Shoots In May". CinemaBlend. http://www.cinemablend.com/new/Colin-Farrell-Confirmed-For-Total-Recall-Remake-Which-Shoots-In-May-22531.html. 
  6. ^ "California Births, 1905-1995". Familytreelegends.com. http://www.familytreelegends.com/records/calbirths?c=search&first=Len&last=Wiseman&spelling=Exact&4_year=&4_month=0&4_day=0&5=&7=&SubmitSearch.x=0&SubmitSearch.y=0. Erişim tarihi: August 25, 2009. 
  7. ^ a b http://www.contactmusic.com/new/xmlfeed.nsf/story/beckinsale-branded-home.wrecker
  8. ^ a b http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-176301/Kates-Mr-Nobody.html
  9. ^ http://www.people.com/people/kate_beckinsale/biography
  10. ^ "I've never felt pressure like playing Clough. He's a mix of Mourinho, Ferguson, Simon Cowell and Oscar Wilde". The Sun. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/film/2336782/Michael-Sheen-talks-to-The-Sun-about-his-role-as-Brian-Clough-in-The-Damned-United.html?print=yes. 

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Len Wiseman
  • AllRovi'de Len Wiseman


Len Wiseman Hakkında Bilgi

Len Wiseman
Len Wiseman
Len Wiseman

Len Wiseman Hakkında Video


Len Wiseman konusunu görüntülemektesiniz.
Len Wiseman nedir, Len Wiseman kimdir, Len Wiseman açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar


Len Wiseman
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail