Lee Van Cleef

Lee Van Cleef


Lee Van Cleef (d. 9 Ocak 1925, New Jersey – ö. 16 Aralık 1989, Kaliforniya), ABD'li oyuncu. Daha çok western filmleriyle tanınmış, görüntüsünün de yardımıyla kötü adam rollerinin en tanınmış yüzlerinden biri olmuştur.

2.Dünya Savaşı 'nda Amerikan Ordusunda görev yaptı.Savaştan sonra bir süre oyunculuk dışı işlerde çalıştı.Bir muhasebe bürosunda çalışırken amatör bir tiyatro grubunda sahneye çıkmaya başladı.Burada çalışırken yönetmen Fred Zinnemann 'ın dikkatini çekti ve 1952'de çektiği High Noon adlı filmde ilk rolünü aldı.Bu filmden sonra western filmleri için kötü adam karakteri olarak Sergio Leone'nin dikkatini çekti.Sırasıyla For a Few Dollars More (1965) ve The Good, the Bad, and the Ugly (1966)'de kötü adam rollerinde başarıyla oynamıştır.Daha sonra 10 yıl boyunca pek çok Spagetti Western filminde oynadıktan sonra,oyunculuğunun zirvesi sayılabilecek olan John Carpenter'ın kült filmi Escape from New York (1981) 'de rol aldı. Ve 1989 yılındaki ölümüne kadar aktif olarak sinemada çalışmıştır.

Filmografi

  1. Kahraman Şerif (1952)
  2. Untamed Frontier (1952)
  3. Kansas City Confidential (1952)
  4. The Beast From 20,000 Fathoms (1953)
  5. The Lawless Breed (1953)
  6. The Bandits of Corsica (1953)
  7. White Lightning (1953)
  8. Arena (1953)
  9. Vice Squad (1953)
  10. Jack Slade (1953)
  11. The Nebraskan (1953)
  12. Private Eyes (1953)
  13. Tumbleweed (1953)
  14. Gypsy Colt (1954)
  15. Arrow In The Dust (1954)
  16. Rails Into Laramie (1954)
  17. The Yellow Tomahawk (1954)
  18. Princess of the Nile (1954)
  19. The Desperado (1954)
  20. Dawn At Socorro (1954)
  21. Treasure of Ruby Hills (1955)
  22. Ten Wanted Men (1955)
  23. Man Without A Star (1955)
  24. I Cover The Underworld (1955)
  25. The Road To Denver (1955)
  26. A Man Alone (1955)
  27. The Vanishing American (1955)
  28. The Conqueror (1955)
  29. The Big Combo (1955)
  30. It Conquered the World (1956)
  31. Tribute To A Bad Man (1956)
  32. Pardners (1956)
  33. Accused of Murder (1956)
  34. The Lonely Man (1957)
  35. The Tin Star (1957)
  36. The Quiet Gun (1957)
  37. Gunfight at the O.K. Corral (1957)
  38. China Gate (1957)
  39. The Badge of Marshal Brennan (1957)
  40. The Last Stagecoach West (1957)
  41. Joe Dakota (1957)
  42. Gun Battle of Monterey (1957)
  43. Raiders of Old California (1957)
  44. Day of the Bad Man (1958)
  45. The Bravados (1958)
  46. The Young Lions (1958)
  47. Machete (1958)
  48. Guns, Girls and Gangsters (1959)
  49. Ride Lonesome (1959)
  50. The Slowest Gun In The West (TV) (1960)
  51. Posse From Hell (1961)
  52. The Twilight Zone, The Grave (1961)
  53. The Man Who Shot Liberty Valance (1962)
  54. Batının Zaferi (1962)
  55. Birkaç Dolar İçin (1965)
  56. İyi Kötü ve Çirkin (1966)
  57. The Big Gundown (1966)
  58. Death Rides a Horse (1967)
  59. Day of Anger (1967)
  60. Beyond the Law (1968)
  61. Commandos (1968)
  62. Sabata (Sabata Vadiler Hakimi) (1969)
  63. Barquero (1970)
  64. El Condor (1970)
  65. Captain Apache (1971)
  66. Return of Sabata (Sabata Dönüyor) (1971)
  67. Grand Duel (Storm Rider) (1972)
  68. Bad Man's River (1972)
  69. The Magnificent Seven Ride! (1972)
  70. Mean Frank and Crazy Tony, aka Escape From Death Row (1973)
  71. The Stranger and the Gunfighter (1974)
  72. Take A Hard Ride (1975), Filmed in Gran Canaria (Canary Islands)
  73. God's Gun (1976)
  74. Kid Vengeance (1977) (Filmed in Gran Canaria)
  75. The Perfect Killer (1977)
  76. Nowhere To Hide (1977)(TV)
  77. The Squeeze (1978)
  78. The Hard Way (1979) (TV)
  79. The Octagon (1980)
  80. Escape from New York (1981)
  81. Killing Machine (1983)
  82. Codename: Wild Geese (1984)
  83. The Master (1984) (TV series)
  84. Jungle Raiders (1985)
  85. Armed Response (1986)
  86. The Commander (1986)
  87. Speed Zone! aka Cannonball Fever (1989)
  88. Thieves of Fortune (1989)

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Lee Van Cleef
  • Van Cleef's only published English-language biography
  • TheBad.net: A Tribute to Lee Van Cleef
  • Lee Van Cleef sayfası
 ABD'li bir oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Lee Van Cleef Hakkında Bilgi

Lee Van Cleef
Lee Van Cleef
Lee Van Cleef
Lee Van Cleef

Lee Van Cleef Hakkında Video


Lee Van Cleef konusunu görüntülemektesiniz.
Lee Van Cleef nedir, Lee Van Cleef kimdir, Lee Van Cleef açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Lee Van Cleef
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail