Kenan Kalav


Yusuf Kenan Kalav (d. 1 Kasım 1961[1]), Türk-Alman dizi ve sinema oyuncusu.

Alman Suzi Hanım ile Mardinli kimya profesörü Cevat Bey'in oğlu olarak dünyaya geldi. İstanbul Özel Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Münih'te turizm ve otelcilik eğitimi aldı.

Eşinin çiçekçi dükkânında çalışan Latif Deniz ile Kenan Kalav İstanbul'dan İspanya'nın Barselona kentine gitmek için yola çıktılar. Havaalanına adım atar atmaz polis tarafından gözaltına alındılar. Kalav'ın anlattığına göre neler olup bittiğini anlayamamıştı. Ama gerçek ortadaydı, bavullarında iki buçuk kilo eroin vardı. Kalav'ın ifadesine göre aktör kahve içerken, bavulunu check-in yaptırması için Deniz'e vermişti ve uyuşturucu yüklü bavullar onun adına kaydedilmişti. Kalav, Barselona'daki Gerona Hapishanesi'nde 10 yıl hapis cezası aldı. İlk bir buçuk yılı hücrede geçti. Sonra altı kişilik bir koğuşa alındı. Bu arada İspanya kralı Carlos'a af dilekçesi ile gönderildi. Sonra bir gün cezaevi müdürünün 'postası' oldu. Cezaevinde; sadece geceleri yatıyor, gündüzleri ise, kendine iş kurmak için uğraşıyordu. Yaklaşık beş yıl cezaevinde yattıktan sonra 1996'da şartlı tahliye edildi. Bu sürenin bitimi olan 1999 yılına kadar da İspanya'da kaldı. O arada Barselona'da bir restoran açtı.

Karıştığı bir motosiklet kazasından sonra evini basan üç polis tarafından dövülen Kalav, bu olayın ardından Türkiye'ye kesin dönüş yapmaya karar verdi. 38 yaşında Türkiye'ye dönünce bir trafik kazası geçirdi ve tekrar oyunculuğa döndü.

Nesra Hanım ile evliliğinden Cankurt adlı bir oğlu var. Ahu Tuğba ile geçmişte aşk yaşamıştır.[2]

Filmografisi

  • İşte Benim 2006 (Murat rolünde)
  • Melekler Adası 2004 (Ferhat rolünde)
  • Bir Yıldız Tutuldu 2003 (Kemal rolünde)
  • Bıçak Sırtı 2001
  • Sultan (dizi) 2001
  • Kurt Kapanı 1999 (Serdar rolünde)
  • Yılan Hikayesi
  • Deniz Yıldızı 1988
  • Yengeç Burcu 1988
  • Erkek Sevgisi 1987
  • Bir Kadın Tuzağı 1987
  • Günah Gecesi 1987
  • Atmaca 1987
  • Savunma 1986
  • Uçurum 1986
  • Mazideki Kadın (film) 1986
  • Gün Doğmadan 1986
  • Çalıkuşu 1986 (Kâmuran rolünde)
  • Katiller de ağlar 1985 (Kenan rolünde)
  • Paranın Esiri (film) 1985
  • Suçlu Gençlik (film) 1985
  • Ömrümün Tek Gecesi (film) 1984
  • Tutku (Şerif Ali rolünde)
  • Çaresiz (film) 1976

Kaynakça

  1. ^ Kimi kaynaklarda [1] Almanya, kimi kaynaklarda [2], [3] Mardin doğumlu olduğu yazmaktadır.
  2. ^ ‘Uyuşturucunun maskarası’ Star Gazetesi. 13 Ağustos 2006.
  • Yeşilçam'dan Tek Kişilik Hücreye Hürriyet Kelebekgaleri
  • IMDB'de Kenan Kalav


Kenan Kalav Hakkında Bilgi

Kenan Kalav
Kenan Kalav
Kenan Kalav
Kenan Kalav

Kenan Kalav Hakkında Video


Kenan Kalav konusunu görüntülemektesiniz.
Kenan Kalav nedir, Kenan Kalav kimdir, Kenan Kalav açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Kenan Kalav
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail