Kati Outinen

Kati Outinen


Kati Outinen (d. 17 Ağustos 1961, Helsinki), Fin aktris. Genelde dram türü filmlerde lider öncü kadın rollerini başarıyla canlandırdı. İlk rol aldığı film, "Tapio Suominen"rolüyle, bir gençlik filmi Täältä tullaan elämä'dir. 2002 yapımı dram filmi Geçmişi Olmayan Adam'daki rolü ile Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Filmografi

  • 2011: Człowiek z Hawru (Le Havre) jako Arletty
  • 2009: Dom gasnącej miłości (Haarautuvan rakkauden talo) jako Yrsa
  • 2009: Where Is Where? jako Poetka
  • 2008: Dom mrocznych motyli (Tummien perhosten koti) jako Tyyne
  • 2008: Sauna jako Sukko
  • 2007: Muuttopäivä jako Córka
  • 2006: Avida jako La femme à la bonbonne d'eau
  • 2006: Światła o zmierzchu (Laitakaupungin valot) jako Sprzedawczyni w supermarkecie
  • 2005: Eläville ja kuolleille jako Kindergarden Manager
  • 2005: Playa del futuro jako Terhi
  • 2004: 55 min. puheaikaa jako Defense Council
  • 2004: Mélyen örzött titkok jako Katinka
  • 2004: Muzyka popularna z Vittuli (Populärmusik från Vittula) jako Päivi, matka Niila
  • 2002: Dream, Dream, Dream jako Tuula
  • 2002: Sotalapsen tarina
  • 2002: Nude, Descending... jako Rose
  • 2002: Człowiek bez przeszłości (Mies vailla menneisyyttä) jako Irma
  • 2002: 10 minut później: Trąbka (Ten Minutes Older: The Trumpet, nowela 'Dogs Have No Hell')
  • 2001: Ampiaispaini jako Mari
  • 2000: Ilmalaiva Finlandia
  • 2000: Pako punaisten päämajasta
  • 1999: Juha jako Marja
  • 1999: Historię tworzy się w nocy (History Is Made at Night) jako Żona właściciela sklepu
  • 1999: Erakkorapu jako Paula
  • 1998: Wędrowne ptaki... Podróż do Inari (Zugvögel... einmal nach Inari) jako Inkeri
  • 1998: Eros ja Psykhe jako Kelnerka
  • 1998: Säädyllinen murhenäytelmä jako Żona
  • 1997: Kallion kuningas jako Ellu
  • 1997: Sairaan kaunis maailma jako Tarja
  • 1997: Juhannustarinoita jako Pia
  • 1996: Dryfujące obłoki (Kauas pilvet karkaavat) jako Ilona
  • 1996: Välittäjä jako Bezrobotna kobieta
  • 1995: Juna
  • 1994: Kaikki pelissä jako Pukija Päivi Suominen
  • 1994: Tatiana (Pidä huivista kiinni, Tatjana) jako Tatjana
  • 1990: Täysin syytön jako Matleena
  • 1990: Tulitikkutehtaan tyttö jako Iiris
  • 1989: Likaiset kädet jako Jessica Barine
  • 1987: Hamlet robi interesy (Hamlet liikemaailmassa) jako Ofelia
  • 1986: Cienie w raju (Varjoja paratiisissa) jako Ilona Rajamäki
  • 1986: Kuningas lähtee Ranskaan
  • 1985: Painija jako Hoitaja
  • 1984: Aikalainen jako Prostytutka
  • 1984: Päivää, herra Kivi jako Coffee Vendor
  • 1981: Prinsessa joka nukkui 100 vuotta jako Dziewczyna
  • 1981: Debyytti jako Dziewczyna
  • 1980: Täältä tullaan, elämä! jako Lissu


Kati Outinen Hakkında Bilgi

Kati Outinen
Kati Outinen
Kati Outinen
Kati Outinen

Kati Outinen Hakkında Video


Kati Outinen konusunu görüntülemektesiniz.
Kati Outinen nedir, Kati Outinen kimdir, Kati Outinen açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Kati Outinen
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail