John A. Russo

John A. Russo


John A. Russo ya da bazı filmlerde Jack Russo veya John Russo, (d. 1939) ABD'li senarist ve film yönetmeni. En bilinen çalışması, senaryosunu George Romero ile birlikte yazdığı 1968 yapımı korku klasiği Yaşayan Ölülerin Gecesi'dir. Bu filmin yanı sıra The Majorettes, Midnight ve Santa Claws gibi filmlerin senaryosunu yazdı ve son ikisini yönetti. Aktör olarak ufak rollerde oynadı. Bunlar arasında Yaşayan Ölülerin Gecesi'nde başından bıçaklanan zombi rolünün yanı sıra There's Always Vanilla ve House of Frankenstein 1997 filmlerindeki cameo görüntüleri de vardı.

John Russo, DuBois, Pennsylvania'daki DuBois Business College'da yer alan John Russo Movie Making Program'ın kurucusudur ve Russell Streiner ile birlikte burada eğitmenlik yapmaktadır.

Konu başlıkları

  • 1 Filmografi
  • 2 Yer aldığı belgeseller
  • 3 Kitapları
    • 3.1 Çizgi romanlar
  • 4 Kaynaklar
  • 5 Dış bağlantılar

Filmografi

Film Yıl Senarist Yönetmen Yapımcı Oyunucu
Saloonatics 2002
Children of the Living Dead 2001
House of Frankenstein 1997 1997
Santa Claws 1996
Scream Queens' Naked Christmas 1996
Heartstopper 1993
Midnight 2 1993
Scream Queens Swimsuit Sensations 1992
Night of the Living Dead 1990
The Inheritor 1990
Voodoo Dawn 1990
The Majorettes 1986
Midnight 1982
The Booby Hatch 1976
There's Always Vanilla 1971
Yaşayan Ölülerin Gecesi 1968

Yer aldığı belgeseller

  • UnConventional (2004) .... Kendisi
  • The Dead Walk: Remaking a Classic (1999) (V) .... Kendisi (1990 tarihli Night of the Living Dead tekrar yapımının DVD'sinde çekime ilişkin ek özellik olarak yer aldı.)
  • A-Z of Horror (1997) TV dizisi .... Kendisi
  • Night of the Living Dead: 25th Anniversary Documentary (1993) (video) .... Kendisi (Yaşayan Ölülerin Gecesi'nin 25. yıl özel video sürümünde yer aldı)
  • Horror F/X (1989) (V) .... Kendisi (Pittsburghlu korku filmi yapımcısı Tom Savini ile yapılmış röportaj)
  • Drive-In Madness! (1987) .... Kendisi

Kitapları

  • Night of the Living Dead (1974) [Warner paperback Library] ISBN 0-446-76410-8
  • Return of the Living Dead (1978) [Dale] ISBN 1-55197-508-4
  • Majorettes (1979) [Pocket books] ISBN 0-671-82315-9
  • Limb to Limb (1981) [Pocket Books] ISBN 0-671-41690-1
  • Bloodsisters (1982) [Pocket Books] ISBN 0-671-41692-8
  • Black Cat (1982) [Pocket Books] ISBN 0-671-41691-X
  • The Awakening (1983) [Pocket Books] ISBN 0-671-45259-2
  • Day care (1985) [Pocket Books] ISBN 0-671-45261-4
  • Return of the Living Dead (1985) -romanlaştırma- [Arrow Books] ISBN 0-09-942610-2
  • Inhuman [1986] [Pocket Books] ISBN 0-671-45262-2
  • Voodoo Dawn (1987) [Imagine]
  • Living Things (1988) [Popular Library] ISBN 0-445-20666-7
  • The Complete Night of the Living Dead Film Book (1989) [Random House]
  • Making Movies (1989) [Dell] ISBN 0-440-50046-X
  • Scare Tactics (1992) [Dell] ISBN 0-440-50355-8
  • How to Make Your Own Feature Movie for $10,000 or Less (1995) [Zinn P.G.] ISBN 0-935016-10-4
  • Hell's Creation (1995)(Ravenmor) ISBN 1-55197-060-0

Çizgi romanlar

Russo, Avatar Press için çizgi romanlar yazmaktadır:[1]

  • Escape of the Living Dead[2]
  • George A. Romero's Night of the Living Dead[3]
  • Plague of the Living Dead[4]

Kaynaklar

  1. ^ WWC XTRA: Picking the Brains of a “Living Dead” Legend with Avatar Press, 13 Ağustos 2007, Comic Book Resources
  2. ^ Escape of the Living Dead - Avatar Press
  3. ^ George A. Romero's Night of the Living Dead - Avatar Press
  4. ^ Plague of the Living Dead - Avatar Press

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te John A. Russo
  • John Russo sinema yapımcılığı programı - DuBois Business College


John A. Russo Hakkında Bilgi

John A. Russo
John A. Russo
John A. Russo
John A. Russo

John A. Russo Hakkında Video


John A. Russo konusunu görüntülemektesiniz.
John A. Russo nedir, John A. Russo kimdir, John A. Russo açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
John A. Russo
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail