Jim Sturgess

Jim Sturgess


James Anthony Sturgess, (d. 16 Haziran 1981 Londra, İngiltere) İngiliz aktör ve müzisyen.

Konu başlıkları

  • 1 Hayatı
  • 2 Kariyeri
  • 3 Filmografi
  • 4 Diskografi
    • 4.1 Film müzikleri
  • 5 Dış bağlantılar

Hayatı

Jim Sturgess Londra'da doğmuştur. Eğitiminin ardından 1993 - 1995 yılları arasında Ulusal Gençlik Müzik Tiyatrosu'na katılmıştır. Salford Üniversitesi Performans Okulu'nda müzik ve iletişim üzerine eğitimini tamamlamıştır.

Kariyeri

Toplamda on üç dizide başrol ve konuk oyuncu olarak, birçok sinema filminde de rol alan Sturgess 2001 yılında Hawk dizisinde, 2002 yılında ise The Quest isimli dizi serisinde oynadığı rollerle oyunculuk kariyerini sürdürmüştür. Ayrıca sanatçının birçok film müziğide bulunmaktadır.

Filmografi

  • 1994 : Les Leçons de la vie (The Browning Version) : Bryant
  • 1999 : The Scarlet Pimpernel (TV) : Erik (series 2)
  • 2000 : Thursday the 12th (TV) : Martin Bannister
  • 2000 : Other People's Children (TV) : Barry
  • 2001 : The Residents (TV) : Banjo
  • 2001 : Heartbeat (TV) : Robert
  • 2001 : Hawk (TV) : Shop assistant
  • 2002 : The Quest (TV) : Young Charlie
  • 2002 : Judge John Deed (série TV) : Gary Patterson
  • 2003 : Inspecteur Frost (A Touch of Frost) (TV) : Laurence Burrell
  • 2003 : Rehab (TV) : Daryll
  • 2004 : The Second Quest (TV) : Young Charlie
  • 2004 : The Final Quest (TV) : Young Charlie
  • 2005 : The Last Detective (TV) : Ryan
  • 2005 : Mouth to Mouth : Red
  • 2007 : Across the Universe : Jude
  • 2008 : Deux sœurs pour un roi (The Other Boleyn Girl) : George Boleyn
  • 2008 : 21 : Ben Campbell
  • 2008 : Fifty Dead Men Walking : Martin
  • 2008 : The Other Boleyn Girl : George Boleyn
  • 2009 : Crossing Over : Gavin Kossef
  • 2009 : Sidney Hall
  • 2010 : Guardians of Ga'Hoole
  • 2010 : Les Chemins de la liberté de Peter Weir : Janusz
  • 2010 : Heartless
  • 2010 : The Way Back
  • 2011 : One Day : Dexter Mayhew

Diskografi

Film müzikleri

Yıl Şarkı Film
2007 "Girl" Across the Universe
"All My Loving"
"With A Little Help From My Friends" (Söz: Joe Anderson)
"I've Just Seen A Face"
"Dear Prudence" (Söz: Joe Anderson, Dana Fuchs & Evan Rachel Wood)
"Because"
"Something"
"Strawberry Fields Forever" (Söz: Joe Anderson)
"Revolution"
"Across the Universe"
"All You Need Is Love" (Söz: T. V. Carpio, Dana Fuchs & Martin Luther McCoy)
2008 "Lost Everything" 21
2009 "Mistake The Enemy" Crossing Over
"Make Your Mind Up" (Söz - müzik: Jim Sturgess)
"Hine ma tov" (Traditional)
"Heartless" Heartless
"The Other Me"
"Panic and Magic"

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Jim Sturgess ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
  • Jim Sturgess Myspace
  • Internet Movie Database'te Jim Sturgess (İngilizce)


Jim Sturgess Hakkında Bilgi

Jim Sturgess
Jim Sturgess
Jim Sturgess
Jim Sturgess

Jim Sturgess Hakkında Video


Jim Sturgess konusunu görüntülemektesiniz.
Jim Sturgess nedir, Jim Sturgess kimdir, Jim Sturgess açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Jim Sturgess
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail