Jeff Goldblum

Jeff Goldblum


Jeff Goldblum (d. 22 Ekim 1952), Akademi Ödülü adayı olmuş Amerikalı aktördür. Birçok ilginç karakteri canlandırmıştır.

Konu başlıkları

  • 1 Hayatı
  • 2 Filmografi
  • 3 Ödülleri
  • 4 Dış bağlantılar

Hayatı

Goldblum, West Homestead, Pennsylvania'daki Pittsburg kentinde doğdu. Annesi Shirley bir radyoda çalışırken babası bir doktordu. İlk filmi Death Wish 'te Charles Bronson ile rol aldı. Sonra Columbo dizisinin bir bölümünde yer aldı. Annie Hall 'da küçük bir rol aldı. The Fly, The Tall Guy ve Invasion of the Body Snatchers (1978) filmlerindeki rolleri ile ününü arttırdı. Jurassic Park, devam filmi Kayıp Dünya ve Kurtuluş Günü gibi yüksek bütçeli ve yüksek kar getiren filmlerde başrolde oynadı ve uluslararası bir yıldız oldu. Patricia Gaul ile 1980 ve 1986 yılları arasında evli kaldı. Earth Girls Are Easy ve The Fly filmlerinde rol aldığı Geena Davis ile 1 Kasım 1987 tarihinde evlendi ve 1990 yılının ekim ayında boşandı. Jurassic Park filminde yer alması gündemde...

Filmografi

  • Death Wish (1974)
  • California Split (1974)
  • Nashville (1975)
  • Columbo: A Case of Immunity (1975)
  • Special Delivery (1976)
  • St. Ives (1976)
  • Next Stop, Greenwich Village (1976)
  • Annie Hall (1977)
  • Between the Lines (1977)
  • The Sentinel (1977)
  • Thank God It's Friday (1978)
  • Invasion of the Body Snatchers (1978)
  • Remember My Name (1978)
  • The Legend of Sleepy Hollow (Made for TV) (1980)
  • Tenspeed and Brown Shoe (Made for TV) (1980)
  • Threshold (1981)
  • Rehearsal for Murder (Made for TV) (1982)
  • The Right Stuff (1983)
  • The Big Chill (1983)
  • Terror in the Aisles (1984)
  • Ernie Kovacs: Between the Laughter (Made for TV) (1984)
  • The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension (1984)
  • Transylvania 6-5000 (1985)
  • Silverado (1985)
  • Into the Night (1985)
  • Race for the double Helix (1986)
  • The Fly (1986)
  • Beyond Therapy (1987)
  • Life Story (BBC) (Made for TV) (1987)
  • Earth Girls Are Easy (1988)
  • Vibes (1988)
  • The Fly II (1989) (archive footage)
  • The Tall Guy (1989)
  • El Sueño del Mono Loco (1990)
  • Framed (Made for TV) (1990)
  • Mister Frost (1990)
  • The Favour, the Watch and the Very Big Fish (1991)
  • Fathers & Sons (1992)
  • The Player (1992)
  • Shooting Elizabeth (1992)
  • Deep Cover (1992)
  • Jurassic Park (1993)
  • Lush Life (Made for TV) (1993)
  • Powder (1995)
  • Hideaway (1995)
  • Nine Months (1995)
  • Independence Day (1996)
  • The Great White Hype (1996)
  • Mad Dog Time (1996)
  • Goosebumps: Escape from Horrorland (1996)
  • The Lost World: Jurassic Park (1997)
  • The Story of Bean (Made for TV) (1997)
  • Welcome to Hollywood (1998)
  • The Prince of Egypt (1998)
  • Holy Man (1998)
  • Playmate Pajama Party (1999)
  • From Star Wars to Star Wars: The Story of Industrial Light & Magic (Made for TV) (1999)
  • AFI's 100 Years... 100 Stars (Made for TV) (1999)
  • Chain of Fools (2000)
  • Auggie Rose (2000)
  • One of the Hollywood Ten (2000)
  • Kediler ve Köpekler (2001)
  • Festival in Cannes (2001)
  • Perfume (2001)
  • Run Ronnie Run! (2002)
  • Igby Goes Down (2002)
  • Dallas 362 (2003)
  • Incident at Loch Ness (2004)
  • The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
  • Mini's First Time (2006)
  • Fay Grim (2006)
  • Pittsburgh (2006)
  • Man of the Year (2006)
  • Adam Resurrected (2009)

Ödülleri

  • 1983: Star of Tomorrow Award. Presented by the National Association of Theatre Owners.
  • 1987: Saturn Award for Best Actor in The Fly
  • 1996: Academy Award nomination for Live Action Short Film
  • 2005: Emmy Award nomination for a guest appearance on Will & Grace

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Jeff Goldblum ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
  • Internet Movie Database'te Jeff Goldblum
  • Ultimate Jeff Goldblum http://ultimatejeffgoldblum.com
  • Jeff Goldblum Online A Fan Website
  • An Up-to-date resource for Jeff Goldblum news and links
  • Goldblum resurrects fond memories, a July 2004 article (with accompanying audio commentary) from the Pittsburgh Post-Gazette
  • April 2005 Interview with Goldblum from New York magazine
  • Moving Pictures Magazine Interview
  • Jeff Goldblum Interview on The Hour with George Stroumboulopoulos
 ABD'li bir oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Jeff Goldblum Hakkında Bilgi

Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum

Jeff Goldblum Hakkında Video


Jeff Goldblum konusunu görüntülemektesiniz.
Jeff Goldblum nedir, Jeff Goldblum kimdir, Jeff Goldblum açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Jeff Goldblum
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail