Javier Bardem

Javier Bardem


Javier Ángel Encinas Bardem (d. 1 Mart 1969) İspanyol sinema oyuncusu. 2000 yılında Before Night Falls filmiyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmiştir. 2000'de Before Night Falls, 2004'de İçimdeki Deniz filmleriyle En İyi Erkek Oyuncu - Drama dalında Altın Küre'ye aday gösterilen oyuncu No Country for Old Men filmiyle Oscar ödülü almıştır.

Konu başlıkları

  • 1 Biyografi
    • 1.1 Kişisel hayatı
  • 2 Filmografi
  • 3 Dipnot
  • 4 Dış bağlantılar

Biyografi

Kişisel hayatı

Bardem araba kullanmayı bilmemekte ve kendini sıkça sanatçı olarak değil,"işçi" olarak tanımlandırmaktır.[1] 2005'te İspanya'da eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasından sonra, "Gay olsam,sırf kiliseye inat yarın gidip evlenirdim" (mañana mismo, sólo para joder a la Iglesia) diyerek, çok büyük bir skandal yarattı.[2] Penelope Cruz ile 14 Temmuz 2010 tarihinde evlenmiştir.

Filmografi

  • The Ages Of Lulu (1990)
  • Jamón, jamón (1992)
  • Huevos de oro (1993)
  • El Amante Bilingüe (1993)
  • Mouth To Mouth (1996)
  • Live Flesh (1997)
  • Perdita Durango (1997)
  • Second Skin (2000)
  • Before Night Falls (2000)
  • Los lunes al sol (2002)
  • Between Your Legs (2003)
  • The Dancer Upstairs (2003)
  • İçimdeki Deniz (2004)
  • Tetikçinin Gecesi (2004)
  • Killing Pablo (2005)
  • Goya'nın Hayaletleri (2006)
  • İhtiyarlara Yer Yok (2007)
  • Kolera Günlerinde Aşk (2007)
  • Barselona, Barselona (2008)
  • Tetro (2009)
  • Killing Pablo (2009)
  • Eat Pray Love (2010)
  • Biutiful (2010)
  • Skyfall (2012)

Dipnot

  1. ^ New York Times - 'Don't Call Me Actor', says a Nominee for Best, Um... (İngilizce)
  2. ^ Univision.com - "Sólo para joder a la Iglesia" : Si fuera gay, Bardem se casaría ¡mañana! (İspanyolca)

Dış bağlantılar

  • Javier Bardem'in IMDb sayfası
 İspanyol bir oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Javier Bardem Hakkında Bilgi

Javier Bardem
Javier Bardem
Javier Bardem
Javier Bardem

Javier Bardem Hakkında Video


Javier Bardem konusunu görüntülemektesiniz.
Javier Bardem nedir, Javier Bardem kimdir, Javier Bardem açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Javier Bardem
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail