Işıl Yücesoy

Işıl Yücesoy


Işıl Yücesoy (d. 2 Ekim 1945, Kırklareli), sinema ve tiyatro oyuncusu, ses sanatçısı.

Konu başlıkları

  • 1 Yaşamöyküsü
  • 2 Rol aldığı tiyatro oyunları
  • 3 Yönettiği tiyatro oyunları
  • 4 Filmografisi
  • 5 Diskografisi
    • 5.1 45'lik
    • 5.2 Uzunçalar (Long Play)
    • 5.3 Albüm (MC/CD)
  • 6 Dış bağlantılar

Yaşamöyküsü

Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Işıl Yücesoy, 1969 yılında Devlet Tiyatrosu'nda sanat hayatına atıldı. Daha sonra 1975 yılında şarkıcı olarak sahneye çıkmaya başladı. Aynı yıl ilk 45’liği Çalamazsın Mutluluğu basıldı. 1978 yılında kendi firması Orient Plak’ı kuran sanatçı, birçok gece kulübü ve gazinoda sahneye çıktı. Dört adet plağı basılan Yücesoy, 1981'den sonra film ve dizilerde rol almaya başladı.Işıl Yücesoy'un Tanju Cılızoğlu ile olan evliliğinden Meneviş adında bir kızı vardır.

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Küçük Adam Ne Oldu Sana : Hans Fallada - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2000
  • Orkestra (oyun) : Arthur Miller - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1996
  • Giydirici : Ronald Harwoorld - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1995
  • Abdülcambaz : Turhan Selçuk - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1993
  • Yedi Kadın  : Barbara Schottenfeld - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992
  • Üç Kuruşluk Opera : Bertolt Brecht - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
  • Sarı Naciye : Recep Bilginer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1988
  • Yollar Tükendi : Ülker Köksal - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1974
  • Haydutlar : Friedrich Schiller - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
  • Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
  • Yeryüzü Cenneti : Tennessee Williams - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1969

Yönettiği tiyatro oyunları

  • King Kong'un Kızları : Theresia Walser - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2010

Filmografisi

Yıl Film Rol Notlar
1981 Milcan
1984 Geçim Otobüsü Nazlı
2000 Üvey Baba Hanımağa
2004 Çemberimde Gül Oya Sema
Korkuyorum Anne Neriman
2005 Güz Yangını Dila Hanım
2006 Rüya Gibi İhya
2007 Zoraki Koca Saadet
2008 Goncakaranfil Babaanne
Yol Arkadaşım Nalan
2011 Yer Gök Aşk Hamiyet

Diskografisi

45'lik

  • Açılmamış Mektup - İçmeden Sarhoş
  • Bir Var Bir Yok - Sen Seni
  • Sen İnanma - Ya Seninle Ya Sensiz

Uzunçalar (Long Play)

  • Bir Evet Yeter

Albüm (MC/CD)

  • En İyileriyle Işıl Yücesoy

Dış bağlantılar

  • Sanatçı hakkında ayrıntılı bilgi ve fotoğrafları
  • IMDb'de Işıl Yücesoy
  • Sinema Türk'te Işıl Yücesoy


Işıl Yücesoy Hakkında Bilgi

Işıl Yücesoy
Işıl Yücesoy
Işıl Yücesoy
Işıl Yücesoy

Işıl Yücesoy Hakkında Video


Işıl Yücesoy konusunu görüntülemektesiniz.
Işıl Yücesoy nedir, Işıl Yücesoy kimdir, Işıl Yücesoy açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Işıl Yücesoy
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail