Ill Bill



William Braunstein (d. 14 Temmuz 1972), sahne adı ile Ill Bill, İsrailli-Amerikalı rapçi ve prodüktördür. Yer altı hip hop grubu Non Phixion'ın MC'lerinden biri olan Bill, politik konulara değindiği sözleri ile ve Uncle Howie Records'ın CEO'su olarak tanınmaktadır. Kardeşi Ron, rapçi ve prodüktör Necro'dur.

Konu başlıkları

  • 1 Solo kariyeri
  • 2 Diskografi
  • 3 Kaynakça
  • 4 Dış bağlantılar

Solo kariyeri

Ill Bill bir dönemin Non Phixion grubunun baş elemanı idi. Günümüzde Everlast, Slaine, Danny Boy ve Limp Bizkit'ten DJ Lethal ile birlikte La Coka Nostra grubunda yer almaktadır. İlk solo albümü What's Wrong with Bill?'i Mayıs 2004'te Psycho+Logical-Records şirketinden yayınladı. Albümden tek bir single çıktı: "The Anatomy of a School Shooting".

Eylül 2008'de ikinci albümü The Hour of Reprisal'ı kendi şirketi Uncle Howie'den piyasaya sürdü. Necro, Tech N9ne, Cypress Hill'den B-Real, Everlast ve Raekwon gibi isimlerden oluşan bir konuk listesine sahip olan albümün prodüksiyonu DJ Muggs, T-Ray, DJ Lethal, Necro ve DJ Premier tarafından gerçekleştirildi.

Bill'in üçüncü stüdyo albümü The Grimy Awards, 29 Ocak 2013'te yayınlandı. Bad Brains grubundan H.R., A-Trak, El-P, Jedi Mind Tricks, O.C., Cormega, Meyhem Lauren, Q-Unique, Shabazz the Disciple ve M.O.P. grubundan Lil Fame'in konuk olduğu albümün altyapıları Bill'in yanı sıra DJ Premier, DJ Muggs, Pete Rock, Large Professor, The Beatnuts, El-P, Ayatollah ve MoSS tarafından hazırlandı. Albümden iki parçayı internette yayınladı: "Severed Heads of State" (El-P prodüktörlüğünde) ve "When I Die" (Ill Bill prodüktörlüğünde).

Diskografi

Solo albümleri
  • 2004: What's Wrong with Bill?
  • 2008: The Hour of Reprisal
  • 2013: The Grimy Awards
Ortak çalışmalar
  • 2002: The Future Is Now (Non Phixion)
  • 2004: The Green CD/DVD (Non Phixion)
  • 2005: Circle Of Tyrants (Necro, Goretex & Mr Hyde ile)
  • 2009: A Brand You Can Trust (La Coka Nostra)
  • 2010: Kill Devil Hills (DJ Muggs ile)
  • 2011: Heavy Metal Kings (Vinnie Paz ile)
  • 2012: Masters of the Dark Arts (La Coka Nostra)

Kaynakça

Dış bağlantılar

  • Resmî site


Ill Bill Hakkında Bilgi

Ill Bill
Ill Bill
Ill Bill
Ill Bill

Ill Bill Hakkında Video


Ill Bill konusunu görüntülemektesiniz.
Ill Bill nedir, Ill Bill kimdir, Ill Bill açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video