Hayati Çitaklar

Hayati Çitaklar


Hayati Çitaklar,(d. 18 Eylül 1986, Tekirdağ). Türk tiyatro ve sinema sanatçısı,yazar, şair, oyun yazarı.

Konu başlıkları

  • 1 Biyografi
  • 2 Oyunları
  • 3 Ödülleri
    • 3.1 Filmografisi
  • 4 Kaynakça
  • 5 Dış bağlantılar

Biyografi

18 Eylül 1986 yılında doğdu. Sırasıyla İstanbul, Bilkent, Aristotle ve Koç Üniversitelerine devam etti. Felsefe, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları ve Tiyatro eğitimi aldı. Murathan Mungan'ın "Geyikler Lanetler" isimli oyunu ile New York Bursu'nu kazandı, oyunculuk ve rejisörlük eğitimi aldı. Şiir ve öykü çevirileri yaptı. 2009 Ocak ayından itibaren Düşle Dergisinin editör kadrosundadır. 2009 Eylül ayında otuza yakın ünlü ismin rol aldığı Ezber[1] isimli kısa filmde yönetmen yardımcılığı ve oyunculuk yaptı. 2010 yılında Yıldız Kenter ile çalışmaya başlayan sanatçı usta oyuncuya "Alyoşa" [2] isimli tek kişilik bir oyun yazarak oyun yazarlığına başladı. Çeşitli tiyatro gruplarına ve oyunculara oyun ve şarkı sözü yazdı. Oyunları birçok tiyatronun repertuvarına alındı.[3][4] "Alyoşa/ Aliye Berger'in Öyküsü" isimli kitabı İmge Kitabevi Yayınları[5]'ndan yayınlanmıştır. "Paradox" isimli film çalışmalarına devam etmektedir.

Oyunları

  • Alyoşa
  • Bir Matruşka Hikayesi
  • Sınırda
  • Diva
  • Oyuncular Ülkesi (Çocuk Oyunu)
  • Kızıl Rapunzel (Müzikli Çocuk Oyunu)
  • Makine Kuklalar (Müzikli Çocuk Oyunu)
  • Paradox
  • Dönüşüm
  • Şöhret

Ödülleri

  • 2008 yılında, “Ş. Avni Ölez ” Şiir Yarışması “ Seçici Kurul Özel Ödülü ”nü aldı.
  • 2008 yılında, “ Kocaeli Üniversitesi Gençlik Şiir ” ödülünü aldı.
  • 2008 yılında, “ Yahya Kemal Şiir ” ödülünü aldı.
  • 2008 yılında, “ Hayal Dansı ” isimli Öyküsüyle “ Eskişehir Kültür Sanat Derneği Öykü ” ödülünü aldı.
  • 2009 yılında, 4. Uluslararası Akyaka Edebiyat Günleri'ne katıldı ve “ Nail Çakırhan Şiir ” ödülünü aldı.
  • 2009 yılında, Şalom Gazetesi “ V. Gila Kohen Öykü ” ödülünü aldı.
  • 2010 yılında, "Arkadaş Z. Özger" Şiir Ödülü.
  • 2010 yılında, Eskişehir Sinema Festivali Sinema Makalesi Ödülü.

Filmografisi

  • Mahpeyker (2010)
  • Sarah (2010)
  • Ezber (Kısa Film) - 2009
  • The Power of Love (Kısa Film) - 2009
  • Ölü Yaprak Vuruşu (2009)
  • Bez Bebek (TV Dizisi) - 2008
  • Ginger (Kısa Film) - 2006
  • Bay Önemsizin Mühim İşleri (Kısa Film) (2005)
  • Mountain (Kısa Film) - 2005
  • What I can get away with (Kısa Film) - 2004

Kaynakça

  1. ^ Ezber kısa filmi.
  2. ^ [1]
  3. ^ [2]
  4. ^ [3]
  5. ^ [4]

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Hayati Çitaklar ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
  • Alyoşa
  • Hayati Çitaklar ile röportaj
  • IMDB'de Hayati Çitaklar
  • Sinematürk
  • Cinéma turc : Interview de Yeşim Ustaoğlu
 Bir Türk oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Hayati Çitaklar Hakkında Bilgi

Hayati Çitaklar
Hayati Çitaklar
Hayati Çitaklar
Hayati Çitaklar

Hayati Çitaklar Hakkında Video


Hayati Çitaklar konusunu görüntülemektesiniz.
Hayati Çitaklar nedir, Hayati Çitaklar kimdir, Hayati Çitaklar açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Hayati Çitaklar
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail