Harun Kolçak

Harun Kolçak



Harun Kolçak, (d. 15 Temmuz 1955, İstanbul) Türk pop şarkıcısı. Sinema Sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğludur.

Konu başlıkları

  • 1 Kariyeri
    • 1.1 1955-1960: İlk deneyim
    • 1.2 70'li yıllar
    • 1.3 1990-Günümüz
  • 2 Diskografi
    • 2.1 Albüm
    • 2.2 Tekli
    • 2.3 Oyuncu olarak
  • 3 Dış bağlantılar

Kariyeri

1955-1960: İlk deneyim

1955 yılı İstanbul'da doğumlu sanatçı Saint Benoit'de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak’la konuştu eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray’la başlamıştır. 1977'de Erkin Koray'ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

70'li yıllar

Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunçtan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası`nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

1990-Günümüz

1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Gir Kanıma” albümü ile başarılı çıkış yakalayan Kolçak'ın, albümlerinin çoğunda söz ve müziğin kendisine ait olması sanatçının kariyerinin güçlenmesine yol açmıştır. Kolçak, 2012'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır.Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur.Can Güney,Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer`in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen`in Makina Kafa adlı programda vermişlerdir.

Diskografi

Albüm

  • Beni Affet (1991)
  • En Büyük Aşk (1993)
  • Yanımda Kal (1995)
  • Teslim Oldum (1998)
  • Yaşasın (2000)
  • Müzisyen (2006)
  • Yeniden Doğuyorum (2012)

Tekli

  • Bendeniz & Harun Kolçak, Biz (Bendeniz ve Harun Kolçak) (1994)
  • Aşk Beni Hep Değiştirecek (2007)

Oyuncu olarak

  • Pis Yedili (2012-2013) Hurşit Van Beenhoven

Dış bağlantılar

  • Resmi Web Sitesi


Harun Kolçak Hakkında Bilgi

Harun Kolçak
Harun Kolçak
Harun Kolçak
Harun Kolçak

Harun Kolçak Hakkında Video


Harun Kolçak konusunu görüntülemektesiniz.
Harun Kolçak nedir, Harun Kolçak kimdir, Harun Kolçak açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video