Hande Ataizi

Hande Ataizi


Hande Ataizi (d. 2 Eylül 1973, Bursa), oyuncu ve sunucu.

Yaşamı

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 1996 yılında ‘Mum Kokulu Kadınlar’ filmiyle ünlenmiş ve daha ilk filminde gösterdiği oyunculuk performansıyla ‘Altın Portakal’ en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır. Ardı ardına çektiği diziler hit ve uzun soluklu olmuştur.

Hande Ataizi, Cem Davran'la birlikte pek çok dizi, film ve şov programı projesinde yer almış sanat dünyasının önemli ikililerinden olmuşlardır. Ataizi, 2002'de Cem Davran'la birlikte sunduğu İki Kere Kiki programında, manken Sevda Demirel'in tokat atmasıyla yine çok uzun süre magazin gündeminde baş sırada yer almıştı.

Özellikle, estetikli burnunu gazetecilere göstermemek için bulunduğu mekanın tuvaletinden kaçmaya çalışırken görüntülenince magazin gündemini uzun süre meşgul etmişti.

Sinema ve dizilerdeki oyunculuğunun yanı sıra pek çok televizyon gösterisinin de sunuculuğunu yapmıştır. Özel Hayatlar adlı tiyatro oyununda Cihan Ünal ile oynamıştır.

Bir dönem, TNT'de yayınlanan Dest-i İzdivaç'ı sunmuştur. 2012 yılında Star'da yayınlanan Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada program da jüri üyeliği yapmıştır.

Filmografi

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
1996 Mum Kokulu Kadınlar Belkıs
1999 Kahpe Bizans Mağdure Bacı
2000 Melekler Evi Arzuhan Öztürk
2007 Çılgın Dersane Coğrafya öğretmeni Yıldız
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
1993 Yaz Evi Gülçiçek
1995 Sahte Dünyalar Handan Karadağ
1996 Kaldırım Çiçeği Ayla
1997
Hande ile Açık Açık Kendisi Sunucu
1998 Ruhsar Ruhsar
Böyle mi Olacaktı Gül Tanrıyar
1999 Yüzleşme Nurgül/İnci
Hande Ataizi Şov Kendisi Sunucu
2001 İki Kere Kiki Kendisi Sunucu, Cem Davran ile.
2002 Anne Babamla Evlensene Sema
Vaka-i Zaptiye Bihter
Bayanlar Baylar Şahane
2003 Estağfurullah Yokuşu Gazel
2004 Melekler Adası Zinnur/Şerbet/Alev
2005 Hande Ataizi ile En Çekici Kendisi Sunucu
2006 Sev Kardeşim Yüksel Atak
Bunu Yayında Söyle Kendisi Sunucu, Cem Davran ile.
Showtime Kendisi Jüri
2007 Buzda Dans
Kara Duvak Süreyya/Handan
2008 Ece Ece
Eşimle Başım Dertte Kendisi Sunucu, Şafak Sezer ile
2009 Yaş 15 Kendisi Sunucu
2010 Karışık Aile Kendisi Sunucu
2011 Dest-i İzdivaç Kendisi Sunucu
İzdivaç
2012 Benzemez Kimse Sana Kendisi Jüri
2013 Altındağlı

Dış bağlantılar

  • IMDB Sayfası
  • Sinematurk.com profili
 Bir Türk oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Hande Ataizi Hakkında Bilgi

Hande Ataizi
Hande Ataizi
Hande Ataizi

Hande Ataizi Hakkında Video


Hande Ataizi konusunu görüntülemektesiniz.
Hande Ataizi nedir, Hande Ataizi kimdir, Hande Ataizi açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Hande Ataizi
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail