Giovanni Ribisi


Giovanni Ribisi (d. 17 Aralık 1974) ABD'li aktör. Yer aldığı başarılı yapımlar; Kusursuz Yabancı, Cennet, 60 Saniye, Er Ryan'ı Kurtarmak, Hayal Şarkısı, Boiler Room, subUrbia, The Gift (film), Basic (film), Bir Konuşabilse, Flight of the Phoenix, Sky Captain ve Yarının Dünyası, I Love Your Work, Avatar, The Dead Girl ve Halk Düşmanları sayılabilir.

Konu başlıkları

  • 1 İlk yılları
  • 2 Kariyeri
  • 3 Özel hayatı
  • 4 Filmografi
  • 5 Referanslar
  • 6 Dış bağlantılar

İlk yılları

Ribisi, Antonino Giovanni Ribisi adıyla Los Angeles, Kaliforniya'da doğdu. Annesi Gay (Landrum) aktörler ve yazarlar için menejerlik yapıyordu ve babası Albert Anthony Ribisi ise bir müzisyendi. Aktris Marissa Ribisi ikiz kardeşidir, diğer kardeşi Gina Ribisi de bir seslendirme sanatçısıdır.[1] Ribisi'nin büyükbabası Sicilyalı çiftçilerin oğullarından biriydi.[2][3]

Kariyeri

Ribisi kariyerine televizyonda çalışarak başladı. Yardımcı rollerde ve birçok şov programında yer aldı. The New Leave It to Beaver, "Married With Children", The Wonder Years ve My Two Dads bunlardan birkaçıdır. The X-Files bölümü "D.P.O."da gösterdiği performans dikkatleri çekti. Friends dizisinde Phoebe Buffay'nın (Lisa Kudrow) kardeşi Frank Buffay Jr. karakterini başarıyla canlandırdı. Daha sonra My Name Is Earl dizisinin değişik bölümlerinde göründü ve bu dizideki başarısı aktöre 2007 yılında Emmy adaylığı getirdi.

Ribisi, Britanyalı müzik grubu Keane'nin Crystal Ball şarkısının videosunda göründü. Daha sonra Winona Ryder ve John C. Reilly ile birlikte Jon Spencer Blues Explosion'un "Talk About the Blues" videosunda göründü. Eylül 2008'de iki kez HBO'nun komedi dizisi Entourage'da rol aldı.

Özel hayatı

Ribisi, Mariah O'Brien ile 18 Mart 1997 tarihinden, 3 Kasım 2001 tarihine kadar evli kaldı; çiftin bir kızları oldu, kızı Lucia, Aralık 1997'de doğdu ve ismi konulurken Donizetti'nın operası, Lucia di Lammermoor 'dan esinlenildi.

Ribisi aktif bir Scientologisttir,[4][5] ve Scientoloji Kilisesinin "Psychiatry: An Industry of Death" Müzesi'nin Kasım 2005'teki açılış galasına katılmıştır.[6] İkiz kızkardeşi, Marissa'da Scientologisttir ve diğer bir Scientologist indie-rock müzisyeni Beck ile evlidir.[7]

Filmografi

  • Walker, Texas Ranger (1994)
  • The Hills Have Eyes III (1995) - Mindripper
  • Scotch and Milk (1996)
  • SubUrbia (1996)
  • That Thing You Do (1996)
  • The Postman (1997)
  • Lost Highway (1997)
  • Phoenix (1998)
  • Saving Private Ryan (1998)
  • First Love, Last Rites (1998)
  • Some Girl (1998)
  • The Other Sister (1999)
  • The Mod Squad (1999)
  • It's the Rage (2000)
  • Gone in Sixty Seconds (2000)
  • The Gift (2000)
  • Boiler Room (2000)
  • The Virgin Suicides (2000)
  • According to Spencer (2001)
  • Shot in the Heart (2001)
  • Heaven (2002)
  • Masked and Anonymous (2003)
  • Lost in Translation (2003)
  • I Love Your Work (2003)
  • Cold Mountain (2003)
  • Basic (2003)
  • Sky Captain ve Yarının Dünyası (2004)
  • Love's Brother (2004)
  • Flight of the Phoenix (2004)
  • Arapsaçı (2005)
  • My Name Is Earl (2005 – 2009) as Ralph
  • 10th & Wolf (2006)
  • The Dead Girl (2006)
  • Perfect Stranger (2007)
  • The Dog Problem (2007)
  • Gardener of Eden (2007)
  • Spirit of the Forest (2008) (voice)
  • Public Enemies (2009)
  • Avatar (2009)
  • Middle Men (2010)
  • Toy Story 3 (2010) (voice)
  • Columbus Circle (2010)
  • The Other Side (2010)
  • The Rum Diary (Tutku Günlükleri, 2011)

Referanslar

  1. ^ Marissa Ribisi Biography (1974?-)
  2. ^ Giovanni Ribisi goes the distance to portray a character
  3. ^ Antinino Giovanni Ribisi aile ağacı
  4. ^ NOW Magazine Issue April 12-18, 2007, Toronto, CA. Retrieved on 2007-04-13. Quote: "Q: You once said that if it weren't for Scientology you would be in an alley. What did you mean? A: That was probably a while back when I was a teenager and a lot more dramatic. I grew up with Scientology – my parents at one point were clerical. It's a pragmatic philosophy, not merely a belief system. Yeah, it's had media exposure because certain luminaries do Scientology, but millions of people do it who are not celebrities. It's not a threat or some cult."
  5. ^ Religion of Celebrities, quoting ABC News
  6. ^ CCHR Museum Opening, 2005
  7. ^ .ABC News Celebrity Scientologists

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Giovanni Ribisi ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
Sinema portali
  • Giovanni-Ribisi.com
  • Internet Movie Database'te Giovanni Ribisi
  • Ribisi on The Hour


Giovanni Ribisi Hakkında Bilgi

Giovanni Ribisi
Giovanni Ribisi
Giovanni Ribisi
Giovanni Ribisi

Giovanni Ribisi Hakkında Video


Giovanni Ribisi konusunu görüntülemektesiniz.
Giovanni Ribisi nedir, Giovanni Ribisi kimdir, Giovanni Ribisi açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar


Giovanni Ribisi
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail