Fuchs

Fuchs


Tarık Gamert bilinen sahne adıyla Dr. Fuchs 27 Kasım 1978 tarihinde Regensburg'da doğdu. Aslen Rizelidir.

Küçük yaşta babasını kaybetti ve 1986 yılında Türkiye'ye dönüş yaptı.

Bakırköy'de arkadaşı Drop'la beraber Uçan Silahlar adında bir grup kurdu. O dönem jamlerde en çok boy gösteren, demolar yayınlayan, sert sözleriyle; undergroundda G-style'ı forse eden bir ekipti. Yayınladıkları bazı demolarda Karakan'a sert mesajlar gönderiyorlardı.

Doksanların ortalarında İstanbul'daki underground hiphop camiasının kenetlenmesi neticesinde rap, graffiti ve breakdance gibi alanlarda faaliyet gösteren gruplarda bazı değişiklikler oldu. Eleman değişiklikleri, yeni grupların kurulması veya ortak çalışmalar yapıldı. İşte bu dönemin kritik olaylarından biri de Uçan Silahlar'da yaşandı. Atışma ringlerinde Ceza'yı keşfeden Fuchs, ona kendi grubunda rap yapma şansı verdi ve Ceza'yı da gruba dahil etti. Sonrasında Drop bazı özel sebepler yüzünden gruptan ayrıldı ve "Uçan Silahlar" dağıldı. Daha sonra 1998 yılında Dr. Fuchs, Ceza ile birlikte "Nefret" i kurdu. Yeraltı Operasyonu adlı toplama albümde öne çıkmayı başardı. Grup 2000 yılında "Meclis-i Ala İstanbul" albümünü, 2001 yılında ise "Anahtar" albümünü çıkardı. Tarık Gamert Nefret'teki başarısıyla hem grubun Türkiye çapında tanınmasını sağladı hem de hip-hop'u gençlere sevdirdi. Bu arada kendi projesi olan "İstanbul Attack" ı hayata geçirmeye başladı. Yetenekli gençleri grubun bünyesinde toplayıp kendilerini geliştirme fırsatı verdi.

2002 Yılında askere giden Tarık Gamert, dönüşünde kendi solo çalışmalarına başladı. Ceza'nın Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz) prodüktörlüğünde çıkardığı "Med Cezir" albümünden sonra Nefret grubu dağıldı. 2004 yılında Yunus Özyavuz'un prodüktörlüğünde "Huzur N Darem" albümünü çıkaran Tarık Gamert, lakabındaki Dr. ekini çıkardı ve Fuchs olarak sahne almaya başladı. Bu arada Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz) ve Ceza'nın arası bazı sorunlar nedeniyle açıldı. Fakat Fuchs bu kavgada kimseden yana taraf olmadı. Tüm bunlar yaşanırken İstanbul Attack çatısı altında birleştirdiği mcler ile birlikte R&B tarzı şarkılar üretti ve albümler çıkardı. Bu arada solo çalışmalarına devam eden Fuchs birçok sinema ve reklam filmine soundtrack hazırladı. 2008 yılında "Selam" albümünü piyasaya sürdü. 2009 yılında tekrar Nefret grubunu kurma kararı aldı. 2010 yılında "Çöl Tilkisi" adlı EP'sini piyasaya sürdü.

2012 yılında yeniden "Dr." sıfatını mahlasına ekleyerek "Ne İstiyor (1. Cemre)" isimli parçasıyla mikrofonuna dönen Fuchs bu parçayı takiben Düşünceler (2. Cemre) 'i yayınladı. Bireysel ve çoklu çalışmalarına devam eden Dr.Fuchs, Sagopa Kajmer'e barış çağrısında bulundu. 2013 yılında "Tilki Sound" isimli stüdyosunu kurdu ve hayranlarına 2014 yılı içerisinde bir albüm çıkaracağının müjdesini verdi.

Diskografi

  • Yeraltı Operasyonu 1 Nefret-1999
  • Nefret Meclis-i ala 2000
  • Nefret Anahtar 2001
  • Fuchs Huzur N Darem 2004
  • İstanbul Attack 'İstanbul Geceleri 2006
  • Fuchs Selâm 2008
  • Fuchs Cöl Tilkisi (Ep) 2010
  • Fuchs 1. Cemre 2012
  • Fuchs 2. Cemre 2012


Fuchs Hakkında Bilgi

Fuchs
Fuchs
Fuchs
Fuchs

Fuchs Hakkında Video


Fuchs konusunu görüntülemektesiniz.
Fuchs nedir, Fuchs kimdir, Fuchs açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Fuchs
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail