Friderika Bayer

Friderika Bayer



Friderika Bayer
Doğum 4 Ekim 1971
Budapeşte/Macaristan
Meslek Müzisyen,Şarkıcı

Friderika Bayer (d. 4 Ekim 1971, Budapeşte) Macar şarkıcı.

1994 yılında Magyar Televízió'nun düzenlediği şarkı yarışmasında birinci olarak mesleğe adımını attı ve 1994 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmaya hak kazandı. Kinek mondjam el vétkeimet? (Günahlarımı Kim Anlatacak?) adlı şarkı, Dublin'de düzenlenen yarışmada dördüncü oldu ve 122 puan aldı.

Friderika'nın ilk albümü 30 Nisan 1994 yılında CD ve kaset formatında satışa sunuldu.

1994 yılında Magyar Radió tarafından Emerton Ödülüne layık görüldü.

1995 yılının Ağustos ayında ise, Polonya'da düzenlenen 32.Sopot Şarkı Festivali'nde ikinci oldu. Bu festivalin büyük finalinde ise Annie Lennox ve Chuck Berry ile aynı sahneyi paylaştı.

Şu sıralar Pazar günleri Macaristan saatiyle saat 23:00'de Macaristan ATV kanalında, Mutlu Pazar adında talk show ve şarkı programı sunmaktadır.

Diskografi

  • Friderika (1994)
  • Friderika II (1996)
  • Boldog vagyok (1998)
  • Kincs, ami van (1999)
  • Hazatalálsz (2001)
  • Gospel (2003)
  • Sáron rózsája (2006)

Çocuklar için albümleri:

  • Bölcsődalok
  • Az álmok tengerén (Bölcsődalok 2) (2003)

Dış bağlantılar

  • Official web site
  • Happy Sunday broadcast on the Internet
  • Prepare For a Good Life Every Day - interview
  • Hungarian lyrics of "Kinek mondjam el vétkeimet?" (also literal English and German translations) and the official translation of the song (entitled "Who will be there?")


Friderika Bayer Hakkında Bilgi

Friderika Bayer
Friderika Bayer
Friderika Bayer
Friderika Bayer

Friderika Bayer Hakkında Video


Friderika Bayer konusunu görüntülemektesiniz.
Friderika Bayer nedir, Friderika Bayer kimdir, Friderika Bayer açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Friderika Bayer
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail