Frances de la Tour



Frances de la Tour (d. 30 Temmuz 1944) Fransız asıllı İngiliz aktris. Rising Damp, The History Boys, Harry Potter and the Goblet of Fire ve Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 gibi filmleri ve dizileriyle bilinmektedir.

Konu başlıkları

  • 1 İlk yılları ve ailesi
  • 2 Ödülleri ve adaylıkları
  • 3 Filmografi
  • 4 Kaynakça
  • 5 Dış bağlantılar

İlk yılları ve ailesi

De la Tour, Moyra (kızlık soyadı Fessas) ve Charles de la Tour'un kızı olarak Bovingdon, Hertfordshire'da doğdu.[1] Londra'daki Lycée Français ve Drama Centre London'da öğrenim gördü.

Aktör ve senarist Andy de la Tour'un kız kardeşidir. Tom Kempinski'den bir oğlu ve bir kızı bulunmaktadır.[1]

Ödülleri ve adaylıkları

Yıl Ödül Kategori Adaylık çalışması Sonuç
1980 Olivier Award Yeni Bir Oyunda En İyi Kadın Oyuncu Duet for One Kazandı
1980 Evening Standard Film Award En İyi Kadın Oyuncu Rising Damp Kazandı
1983 Olivier Award Bir Revival'de En İyi Kadın Oyuncu A Moon for the Misbegotten Kazandı
1986 BAFTA TV Award En İyi Kadın Oyuncu Duet for One Adaylık
1992 Olivier Award En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu When She Danced Kazandı
1995 Olivier Award En İyi Kadın Oyuncu Les Parents Terribles Adaylık
2006 Drama Desk Award Bir Oyunda Öne Çıkan Kadın Oyuncu The History Boys Kazandı
2006 Tony Award Bir Oyunda Öne Çıkan En İyi Kadın Oyuncu The History Boys Kazandı
2006 British Independent Film Award En İyi Kadın Oyuncu The History Boys Adaylık
2007 BAFTA Film Award En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu The History Boys Adaylık

Filmografi

Ad Rol Notlar
Our Miss Fred (1972) Miss Lockhart
Rising Damp (TV) (1974–1978) Miss Ruth Jones
Maggie: It's Me (1977) Maggie
Rising Damp (1980) Miss Ruth Jones Evening Standard British Film Award for Best Actress
Flickers (1980) Maud Cole
Duet for One (TV) (1981) Stephanie Anderson
Cold Lazarus (1996) Emma Porlock Aday – British Academy Television Award for Best Actress
The History of Tom Jones, a Foundling (1997) Aunt Western
The Cherry Orchard (1999) Charlotte Ivanova
Agatha Christie's Poirot (2004) Salome Otterbourne Bölüm: Death on the Nile
Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) Madame Olympe Maxime
Sensitive Skin (2005) Sarah Thorne
Agatha Christie's Marple (2006) Mrs. Maud Dane Calthrop Bölüm: The Moving Finger
The History Boys (2006) Dorothy Lintott Aday – BAFTA Award for Best Actress in a Supporting Role
Aday – British Independent Film Awards
The Book of Eli (2010) Martha George'un karısı (Michael Gambon).
Alice in Wonderland (2010) Aunt Imogene
Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010) Madame Olympe Maxime
The Nutcracker in 3D (2010) The Rat Queen
Hugo (2011) Madame Emile
Private Peaceful (2012) Grandma Wolf
Vicious (2013) (dizi) Violet (7 bölüm)

Kaynakça

  1. ^ a b Frances de la Tour Biography accessed 23 May 2007

Dış bağlantılar

  • Frances de la Tour's website
  • Internet Movie Database'te Frances de la Tour
  • Internet Broadway Database'te Frances de la Tour
  • But you're beautiful, Miss Jones: Interview
  • Oliviers for Actress category
  • Biography at Official Rising Damp web site


Frances de la Tour Hakkında Bilgi

Frances de la Tour
Frances de la Tour
Frances de la Tour

Frances de la Tour Hakkında Video


Frances de la Tour konusunu görüntülemektesiniz.
Frances de la Tour nedir, Frances de la Tour kimdir, Frances de la Tour açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar


Frances de la Tour
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail