Ellie Guolding

Ellie Guolding



Elena Jane "Traberkan" Goulding (d. 30 Aralık 1986), İngiliz şarkıcı-söz yazarı ve müzisyen. 2009'da Polydor Records ile çalışmaya başladıktan sonra ilk kısaltılmış albümü (EP) olan An Introduction to Ellie Goulding 20 Aralık 2009'da iTunes ve Zune'da yayınlandı.

Goulding, 2010'da ilk stüdyo albümü olan Lights'ı yayınladı. Albüm, UK Albums Chart'ta birinci sırayı aldı ve İngiltere'de 850,000'den fazla kopyası satıldı. Aralık 2010'da yorumladığı Elton John'un ''Your Song'' adlı şarkısı İngiltere'de ikinci sıraya yükseldi ve bu şarkıyı 29 Nisan 2011'deki Buckingham Sarayı'nda gerçekleşen Prens William ve Kate Middleton'ın düğününde seslendirdi.

Eleştirmenlerden çoğunlukla iyi yorum alan ikinci albümü Halcyon Ekim 2012'de yayınlandı. Anything Could Happen adlı şarkısı Belçika, İrlanda ve Yeni Zelanda'da ilk dört listesine girdiği gibi İngiltere'de de ilk beşin içine girerek albümün en iyi çıkış yapan şarkısı oldu.

Konu başlıkları

  • 1 Kişisel Hayatı
  • 2 Diskografi
  • 3 Ödülleri ve adaylıkları
  • 4 Dış bağlantılar

Kişisel Hayatı

Günde altı mil (yaklaşık on km) koşan Goulding, 2010'daki bir maratonda da koşmayı düşündüğünü açıkladı. İkinci kısaltılmış albümü olan Run Into the Light'a destek için Facebook sayfasındaki az sayıdaki hayranını onunla birlikte İngiltere turunda, yedi farklı şehirde koşmaya davet etti. Daha sonra aynı şeyi Avrupa ve Amerika genelinde de yapacağını duyurdu.

Diskografi

Ana madde: Ellie Goulding diskografisi Stüdyo albümleri
  • Lights (2010)
  • Halcyon (2012)
EP'ler
  • 2009: An Introduction to Ellie Goulding
  • 2010: iTunes Festival: London 2010
  • 2010: Run Into the Light
Turları
  • Ellie Goulding Tour (2010–11)
  • Halcyon Tour (2012–13)

Ödülleri ve adaylıkları

Yıl Organizasyon Aday Gösterilen Adaylık Sonuç
2010 BBC Sound of 2010 Ellie Goulding 2010'un Sesi Kazandı
2010 Brit Ödülleri Eleştirmenlerin Seçimi Kazandı
2010 Q Ödülleri En İyi Kadın Sanatçı Adaylık
En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Adaylık
2010 MTV Avrupa Müzik Ödülleri En iyi İngiltere & İrlanda Yasası Adaylık
2010 MP3 Müzik Ödülleri BNC Ödülü Adaylık
2010 BT Dijital Müzik Ödülleri En İyi Kadın Sanatçı Adaylık
2010 İngiltere Festivali Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Adaylık
2010 Virgin Media Müzik Ödülleri En İyi Yeni Oyuncu Adaylık
Lights En iyi Albüm Adaylık
2011 2011 Brit Ödülleri Ellie Goulding İngiliz Kadın Solo Sanatçı Adaylık
İngiliz Cephe Yasası Adaylık
2011 Glamour Ödülleri Ellie Goulding 2011 Yılı Pandora Amatörü Kazandı

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Ellie Guolding ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
  • Resmî site
  • Last.fm'de Ellie Guolding
Önce gelen:
Little Boots
Sound of... (BBC poll)
2010
Sonra gelen:
Jessie J


Ellie Guolding Hakkında Bilgi

Ellie Guolding
Ellie Guolding
Ellie Guolding
Ellie Guolding

Ellie Guolding Hakkında Video


Ellie Guolding konusunu görüntülemektesiniz.
Ellie Guolding nedir, Ellie Guolding kimdir, Ellie Guolding açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Ellie Guolding
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail