Devon Aoki

Devon Aoki


Devon Edwenna Aoki (d. 10 Ağustos 1982, New York), Japon asıllı ABD'li model ve aktris.

Babası Japon, annesi İngiliz ve Alman asıllı olan Aoki New York'ta doğdu ve Londra'da Amerikan Okulu lisesine gitti, California ve Londra'da büyüdü. Babası Hiroaki "Rocky" Aoki, eski Olimpiyat güreşçisi ve 10 Temmuz 2008 tarihinde ölümüne kadar Benihana restoran zincirinin kurucusuydu. Annesi Pamela Hilburger, bir takı tasarımcısıdır. Devon Aoki 13 yaşında modelliğe başladı. 14 yaşında Storm Model Management ile kontrat imzalandı. 1998 yılında 16 yaşındayken, Aoki Versace'nin yüzü Naomi Campbell'ın yerini aldı.

Sin City (2005) adlı filmde Miho karakterini oynayarak başarılı bir performans sergiledi.

Filmografi

Yıl Film Rolü Notlar
2003 Death of a Dynasty Picasso
2 Fast 2 Furious Suki Bu filmde sokak yarışcı rolünde başarılı olarak ödül aldı.
2004 D.E.B.S. Dominique
2005 Sin City (film) Miho
2006 Sean Lennon's Friendly Fire a Mermaid (Wait For Me)
DOA: Dead or Alive Kasumi
2007 War (film) Kira Yanagawa
2008 Mutant Chronicles Valerie Duval
Rosencrantz and Guildenstern are Undead by director Jordan Galland Anna
2009 Sin City 2 Miho

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Devon Aoki
 ABD'li bir oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Devon Aoki Hakkında Bilgi

Devon Aoki
Devon Aoki
Devon Aoki
Devon Aoki

Devon Aoki Hakkında Video


Devon Aoki konusunu görüntülemektesiniz.
Devon Aoki nedir, Devon Aoki kimdir, Devon Aoki açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Devon Aoki
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail