Davor Dujmović

Davor Dujmović


Davor Dujmovic, (d. 20 Eylül 1969 Saraybosna, Bosna-Hersek, Yugoslavya) - (ö. 31 Mayıs 1999 Slovenya) Saraybosnalı aktör.

Küçük yaşta müzik eğitimine başladı.[1] 1984 yılında tanıştığı ünlü yönetmen Emir Kusturica'nın teklifi ile ”Babam İş Gezisinde” (Otac na Sluzbenom Putu) filminde rol alarak sinema kariyerine başladı.

En çok "Çingeneler Zamanı" (Time of the Gypsies - Dom za Vesanje) filminde canlandırdığı Perhan karakteriyle tanıdığımız aktör, geçirdiği ağır bir depresyon nedeniyle intihar etmek suretiyle ölmüştür.

Filmografisi

  • Underground (1996)
  • Složna braća (TV dizisi, 1995)
  • Aleksa Šantić (TV dizisi, 1992)
  • Prokleta je Amerika (1992)
  • Sarajevske priče (TV dizisi, 1991)
  • Praznik u Sarajevu (1991)
  • Top lista nadrealista (TV dizisi, 1990–1991) çeşitli karakterler
  • Belle epoque - Posljednji valcer u Sarajevu (1990) Gavrilo Princip
  • Adam ledolomak (1990)
  • Istočno od istoka (1990)
  • Çingeneler Zamanı (1988) Perhan
  • Strategija švrake (1987)
  • When Father Was Away on Business (1985) Brother Mirza

Dış bağlantılar

  • www.perhan.com
  • http://www.imdb.com/name/nm0241131/

Dipnotlar

  1. ^ http://www.perhan.com/index_main.php?id=1&sub=0&lan=yu


Davor Dujmović Hakkında Bilgi

Davor Dujmović
Davor Dujmović
Davor Dujmović

Davor Dujmović Hakkında Video


Davor Dujmović konusunu görüntülemektesiniz.
Davor Dujmović nedir, Davor Dujmović kimdir, Davor Dujmović açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Davor Dujmović
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail