Cory Monteith


Cory Allan Michael Monteith (d. 11 Mayıs 1982; Calgary, Alberta, Kanada - ö. 13 Temmuz 2013 [1]) Kanadalı oyuncu ve şarkıcı. En çok Glee dizisinde oynadığı Finn Hudson rolü ile bilinir. Bonnie Dune[2] adlı grupta ise bateri çalmaktaydı.

Konu başlıkları

  • 1 İlk Yıllar
  • 2 Özel hayatı
  • 3 Ölümü
  • 4 Filmografi
  • 5 Kaynakça
  • 6 Dış bağlantılar

İlk Yıllar

Calgary, Alberta'da doğan Monteith, iç mimar Ann McGregor ile asker Joe Monteith'in oğludur. Shaun adında büyük bir erkek kardeşi vardır. Ebeveynleri, Monteith yedi yaşındayken boşandı ve kardeşiyle beraber Victoria'da annesi tarafından yetiştirildi. Babasının aralıklı yokluğuyla uğraşırken, kendini arkadaş grubu arasında dışlanmış hissediyordu ve belalı bir gençliğin belirtilerini göstermeye başlamıştı. Bir zamanlar beş yaşında dördüncü sınıf seviyesini okuyabilen bir öğrenci olarak ümit veren Monteith, alkol ve uyuşturucu kullanmaya başladı. Bu durum derslerini ve okuldaki devamsızlığını kötü yönde etkiliyordu.

Sıkıntılı gençler için alternatif programlar içeren 16 farklı okulda okuduktan sonra, 16 yaşında okulu bıraktı. Bu zaman sürecinde uyuşturucu ve alkol bağımlılığı arttı ve Monteith, arkadaşlarından ve ailesinden madde almak için para çalma gibi küçük suçlar işledi. Hayatındaki dönüm noktası annesinin ve bir grup arkadaşının Cory'nin durumuna müdahele edip, onu rehabilitasyon merkezine göndermesiyle oldu. Geçmişiyle ilgili Monteith, "Birçok açıdan çok şanslıyım. Hayatta olduğum için çok şanslıyım." demiştir. 2011 yılında Victoria'da küçükken okuduğu bir okuldan lise diplomasını almıştır.

Oyunculuk kariyerine başlamadan önce Wal-Mart'ta müşterileri karşılama, taksi ve okul servisi şoförlüğü, bebek bakıcılığı gibi çeşitli meslekler yapmıştır.

Özel hayatı

Monteith, ölümüne kadar Glee'de başrolü paylaştığı Amerikalı oyuncu Lea Michele ile çıkmaktaydı. Cory'ye yakın bir kaynağın söylediklerine göre 6 Temmuz'dan beri Vancouver'da tatil yapan Monteith, tatil dönüşünde sevgilisi Lea Michele'in evine taşınmayı planlıyordu. [3] 19 yaşındayken madde bağımlılığı yüzünden tedavi görmüştü. 31 Mart 2013'te, Monteith'in gönüllü olarak madde bağımlılığından tekrar rehabilitasyon merkezine yattığı duyuruldu. Tedavisi 26 Nisan 2013'te sona erdi.

Ölümü

13 Temmuz 2013 Cumartesi günü, 31 yaşında, Fairmont Pacific Rim otelinin 21 katındaki odasında cesedi bulundu. Cesedini, 6 Temmuz'da giriş yaptığı otelden ayrılma saatini kaçırması nedeniyle, şüphelenen otel görevlisi buldu. 15 Temmuz 2013'te otopsisi yapıldı. 13 yaşından beri uyuşturucu bağımlısı olan Monteith, 19 yaşında bağımlılık sorunu sebebiyle ailesinin ve arkadaşlarının ısrarı ile rehabilitasyona yatmıştı. Otopsi raporunda ise vücudunda alkol ve eroin karışımı bulundu. Nisan ayının sonunda hayatında ikinci kez gönüllü olarak yattığı rehabilitasyon merkezinden çıktıktan sonra vucudun arınmasının ardından Monteith'in eski kullandığı dozda uyuşturucu alması da yüksek dozdan ölüm sebeplerinden birisi olarak gösterildi. Ayrıca Monteith'in vucudunda morluklar ve enjeksiyon yaraları olduğu da belirtildi. Temmuz sonuna doğru kendisiyle evlenmeyi planlayan kız arkadaşı ve rol arkadaşı Lea Michele ise, düğün hazırlığı yerine Montetih'in cenazesini planlamaya başladı. Salı günü otopsisi tamamlanan oyuncunun bedeni son kez sevgilisi ve annesine gösterildikten sonra yakıldı. Hayranları ölümünden sonra resmi olarak Monteith'in şerefine gökyüzünde bir yıldıza onun adını verdiler. [4]

Filmografi

Filmler
Yıl Film Rol Notlar
2005 Killer Bash Douglas Waylan Hart TV filmi
2006 Bloody Mary Paul Zuckerman
2006 Kraken: Tentacles of the Deep Michael filmi
2006 Deck the Halls Madison'ın sevgilisi
2006 Final Destination 3 Kahill Küçük rol
2007 Hybrid Aaron Scates TV filmi
2007 White Noise: The Light Scooterlı çocuk
2007 Gone Davis Calder Kısa film
2007 The Invisible Jimmy
2007 Whisper Genç çocuk
2007 Wannabe Macks Stu
2008 The Boy Next Door Jason filmi
2011 Breaking the Girl[5]
2011 Monte Carlo Owen
2011 Sisters & Brothers Justin Montegan
2011 Glee: The 3D Concert Movie Finn Hudson
2013 All The Wrong Reasons[6] James Ascher Post-prodüksiyon
2013 McCanick[7] Simon Weeks Post-prodüksiyon
Televizyon
Yıl Başlık Rol Notlar ve ödüller
2004 Stargate Atlantis Genii Private "The Storm" bölümü
2005 Young Blades Marcel Le Rue "To Heir Is Human" bölümü
2005 Supernatural Gary "Wendigo" bölümü
2005 Smallville Frat Cowboy "Thirst" bölümü
2005 Killer Instinct Windsurfer Bob "Forget Me Not" bölümü
2006 Whistler Lip Ring "The Burden of Truth" bölümü
2006 Stargate SG-1 Young Mitchell "200" bölümü
2006 Kyle XY Charlie Tanner Tekrar eden rol (7 bölüm, 2006—2007)
2007 Flash Gordon Ian Finley "Life Source" bölümü
2007 Kaya Gunnar Başrol (10 bölüm)
2008 Fear Itself James "New Year's Day" bölümü
2009 Mistresses Jason
2009 The Assistants Shane Baker 2 bölüm
2009-2013 Glee Finn Hudson Başrol
Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series (shared with Glee cast)
Teen Choice Award for Choice TV: Actor Comedy (2011)
Aday — Teen Choice Award for Choice TV: Breakout Star Male (2009)
Aday — People's Choice Award for FavoriteComedy Actor (2012)
2010 The Simpsons Flynn Dublaj, "Elementary School Musical" bölümü
2011 The Cleveland Show Finn Hudson Dublaj, "How Do You Solve a Problem Like Roberta?" bölümü
2012 The Glee Project Kendisi Konuk Oyuncu (2. sezon, 3. bölüm "Vulnerability")
2013 26th Annual Kids' Choice Awards Kendisi Sunucu

Kaynakça

  1. ^ "Genç oyuncu Cory Monteith otelde ölü bulundu" (Türkçe). aksam. 14.07.2013. http://www.aksam.com.tr/dunya/genc-oyuncu-cory-monteith-otelde-olu-bulundu/haber-225562. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2013. 
  2. ^ Bonnie Dune
  3. ^ Söylenilenlere göre Cory Monteith'in Vancouver tatilinden sonra Lea Michele ile taşınma planları vardı
  4. ^ Cory'nin yıldızı
  5. ^ Kroll, Justin (November 3, 2009). "Cory Monteith". Variety. Reed Elsevier. http://www.variety.com/article/VR1118010805.html?categoryid=28&cs=1. Erişim tarihi: March 24, 2010. 
  6. ^ "All the Wrong Reasons". Shore Road Pictures. 2012-07-30. http://www.shoreroadpictures.com/index.php?option=com_content&view=article&id=97&Itemid=104. Erişim tarihi: 2013-04-02. 
  7. ^ Jeff Sneider. "Morse, Routh, Monteith to star in ‘McCanick’". Variety. http://www.variety.com/article/VR1118056984. Erişim tarihi: 2013-04-02. 

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Cory Monteith ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
  • Internet Movie Database'te Cory Monteith
  • Facebook'ta Cory Monteith
 Kanadalı bir oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Cory Monteith Hakkında Bilgi

Cory Monteith
Cory Monteith
Cory Monteith
Cory Monteith

Cory Monteith Hakkında Video


Cory Monteith konusunu görüntülemektesiniz.
Cory Monteith nedir, Cory Monteith kimdir, Cory Monteith açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Cory Monteith
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail